PayPal избира плащания с биткойн чрез BitPay, Coinbase и GoCoin

PayPal избира плащания с биткойн чрез BitPay, Coinbase и GoCoin

Наскоро PayPal обяви, че се обединява с три биткойн процесора - BitPay, Coinbase и GoCoin - за да могат някои търговци да приемат виртуалната валута.

Новата услуга първоначално ще бъде насочена към продавачите на цифрови стоки, като MP3 изтегляния и онлайн игри, и ще бъде ограничена до търговци в Северна Америка и Канада, въпреки че Скот Елисън, старши директор на корпоративната стратегия на PayPal, разкри, че стратегията на компанията ще се развива. с течение на времето, пишейки, че „постепенно продължаваме, подкрепяме биткойн по някакъв начин днес и се задържаме по други начини, докато не видим как се развиват нещата“.

Елисън продължи да обяснява, че изборът на партньори на PayPal е повлиян от общите й ангажименти да предлагат по-безопасни методи за плащане както на продавачите, така и на собствените си клиенти..

PayPal обаче няма да добавя Bitcoin към собствения си цифров портфейл или да обработва такива плащания чрез своята сигурна платформа. Вместо това всички биткойн плащания ще бъдат обработени изцяло от самите BitPay, Coinbase и GoCoin.

Освен това PayPal няма да приема плащания от търговци, които предварително продават стоки или услуги, които възнамеряват да доставят в бъдеще. Мисленето зад това решение е, че такива организации понякога могат да се разпаднат, преди да бъдат изпълнени поръчките, но след като изтече срокът за защита на купувача. PayPal, пише Ellison, се ангажира да защитава своите клиенти и Bitcoin просто не е жизнеспособна опция, когато става въпрос за авансови плащания.

Елисън обяснява и как приемането на виртуалната валута ще бъде оформено от законодателството, като отбелязва, че „PayPal също трябва да следва законите и разпоредбите на всеки пазар, на който работим. Поради тази причина виртуалните обменници на валута и администраторите, заинтересовани да работят с PayPal в бъдеще, трябва да осигурят съответните лицензи и да въведат процедури за пране на пари. “

Като четете между редовете, изглежда, че PayPal със сигурност има интерес към алтернативните валути и, вероятно, ефектът от приемането им ще има върху долния ред на компанията, но въпреки това има някои резерви относно скока направо в.

Последният ход се основава на по-ранно съобщение, че дъщерното му дружество Braintree, платежен процесор, използван от компании като Airbnb, Dropbox, LivingSocial и Uber, също проучва как той също може да приеме Bitcoin като метод на плащане, отново чрез Coinbase.

Последователните съобщения за биткойн от фирмата може да се окажат прелюдия към далеч по-широкото приемане на криптовалутата от PayPal, ход, който някои собственици на биткойн могат да приветстват. Всъщност Елисън написа как компанията е развълнувана да работи с предприятия, които улесняват нови видове валута, добавяйки, че „се надяваме да направим повече с биткойн, тъй като неговата екосистема продължава да се развива“.

Дали всеки фен на Bitcoin ще се радва да си представи бъдеще за Bitcoin, което потенциално включва по-тясна интеграция с PayPal и може би дори eBay остава да видим все пак. Докато Биткойн продължава да набира скорост като законна валута, част от привличането му в миналото, поне за някои, е неговият неофициален и нерегулиран характер и последващи потенциални приложения.

Освен това много потребители на виртуални монети изглеждат готови да се възползват от допълнителни методи за заплащане на електронни книги, песни, игри и дори любимите си VPN, така че не всичко е лошо?

PayPal избира плащания с биткойн чрез BitPay, Coinbase и GoCoin
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.