PayPal se odlučuje za plaćanje Bitcoin-om putem BitPay-a, Coinbase-a i GoCoin-a

PayPal se odlučuje za plaćanje Bitcoin-om putem BitPay-a, Coinbase-a i GoCoin-a

PayPal je nedavno objavio da se udružuje s tri Bitcoin procesora - BitPay, Coinbase i GoCoin - kako bi određenim trgovcima omogućio prihvaćanje virtualne valute.

Nova će usluga u početku biti usmjerena prema prodavačima digitalne robe, poput MP3 preuzimanja i internetskih igara, a bit će ograničena na trgovce u Sjevernoj Americi i Kanadi, iako je PayPal, Scott Ellison, stariji direktor korporativne strategije, otkrio da će se strategija tvrtke razvijati s vremenom napisavši da "postupno nastavljamo, danas na neki način podržavamo Bitcoin i držimo se drugih načina dok ne vidimo kako se stvari razvijaju."

Ellison je dalje objašnjavala kako su na odabir partnera PayPal-a utjecale njegove zajedničke obveze pružanja sigurnijih načina plaćanja prodavačima i svojim kupcima..

PayPal ipak neće dodavati Bitcoin u vlastiti digitalni novčanik niti obrađivati ​​takva plaćanja putem svoje sigurne platforme. Umjesto toga, sva plaćanja Bitcoin-a u potpunosti će se obrađivati ​​sami od strane BitPaya, Coinbasea i GoCoina.

Uz to, PayPal neće prihvatiti plaćanja od trgovaca koji unaprijed prodaju robu ili usluge koje ubuduće namjerava isporučiti. Razmišljanje iza te odluke je da takve organizacije ponekad mogu napasti prije nego što se izvrše narudžbe, ali nakon što istekne rok zaštite kupca. PayPal, piše Ellison, zalaže se za zaštitu svojih kupaca, a Bitcoin jednostavno nije održiva opcija kada su u pitanju avansne uplate.

Ellison također objašnjava kako će usvajanje virtualne valute oblikovati zakonodavstvo, napominjući da “PayPal također mora slijediti zakone i propise na svakom tržištu na kojem djelujemo. Iz tog razloga, virtualni razmjenjivači valute i administratori zainteresirani za rad s PayPalom u budućnosti moraju osigurati odgovarajuće licence i uspostaviti postupke protiv pranja novca. "

Čitajući između redaka, čini se da PayPal sigurno ima interes za alternativne valute i, pretpostavlja se, učinak njihovog prihvatanja bit će na dnu tvrtke, ali ima neke rezerve oko skoka ravno u.

Najnoviji potez temelji se na ranijoj najavi da je njegova podružnica Braintree, procesor plaćanja koji koriste kompanije poput Airbnb, Dropbox, LivingSocial i Uber, također istražila kako i on može prihvatiti Bitcoin kao način plaćanja, opet preko Coinbase-a.

Uzastopne najave iz Bitcoin-a od tvrtke mogu se pokazati da su uvod u daleko šire prihvaćanje kripto valute od strane PayPal-a, što bi možda neki vlasnici Bitcoina pozdravili. Ellison je doista napisao kako je tvrtka uzbuđena što radi s tvrtkama koje olakšavaju nove vrste valute, dodajući da se „nadamo da ćemo učiniti više s Bitcoin-om jer se njegov ekosustav i dalje razvija.“

Hoće li svaki ljubitelj Bitcoina rado zamišljati budućnost za Bitcoin koja potencijalno uključuje bližu integraciju s PayPalom i možda čak i eBayom, ostaje za vidjeti. Dok Bitcoin nastavlja dobivati ​​na značaju kao legitimni valutni dio svoje privlačnosti u prošlosti, barem neki su bili njegova neslužbena i neregulirana priroda te kasnije potencijalne koristi.

Pored toga, mnogi korisnici virtualnih kovanica izgledaju kao da imaju koristi od dodatnih metoda plaćanja e-knjiga, pjesama, igara, pa čak i njihovih omiljenih VPN-a, tako da nije sve loše?

PayPal se odlučuje za plaćanje Bitcoin-om putem BitPay-a, Coinbase-a i GoCoin-a
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.