Kako izbrisati vse, kar Google ve o vas

Prenesite PDF za tiskanje

Pozna te bolje, kot poznaš sebe. Pozna vsak pametni telefon, o katerem ste razmišljali o nakupu, vsakega sodelavca, na katerem ste poskušali najti umazanijo, vsako neprijetno težavo, ki ste jo utrpeli ...

Je tvoj Googlova dejavnost (prej znan kot Google Web & Zgodovina aplikacij) in ve vse, kar ste iskali ... iz leta 2005. Yikes!

Ta objava vas bo naučila kako trajno izbrisati svojo Google zgodovino izboljšati svojo zasebnost v internetu in preprečiti, da bi vas podatki za iskanje in brskanje večno spremljali.

Opomba: Čiščenje zgodovine brskalnika NI isto kot čiščenje Googlovega spleta & Zgodovina dejavnosti aplikacije Ko počistite zgodovino brskalnika, izbrišete samo zgodovino, ki je lokalno shranjena v računalniku. Čiščenje zgodovine brskalnika ne vpliva na podatke, shranjene v Googlovih strežnikih.

Opozorilo: Če uporabljate G Suite (prej Google Apps for Work), je ključnega pomena, da ugotovite, kakšne so pravilnosti uporabe in shranjevanja podatkov vašega podjetja, preden karkoli izbrišete!

Skočiti…

Kako: 
> Prenesite vse svoje Googlove podatke
> Izbrišite vse svoje Googlove dejavnosti
> Google ustavi (ali "ustavi"), da shrani vašo dejavnost
Poznajte posledice brisanja in onemogočanja zgodovine iskanja v Googlu
Če izbrišete in onemogočite zgodovino, vas Google ne vidi
Naredite več za zaščito svoje internetne zasebnosti

To, kar počnete na spletu, je VAŠA dejavnost - in samo vaša

ExpressVPN meni, da je tisto, kar počnete na internetu, zasebno. Nihče ne bi smel voditi zaznamkov o tem, kaj počnete v spletu - vseeno ne brez vašega znanja in dovoljenja.

Če ga niste onemogočili, Google Activity zadnja desetletja vodi evidenco vaših dejavnosti iskanja in brskanja. Pozna vsako povezavo, ki ste jo spremljali, vsako sliko, na katero ste kliknili, in URL-je, ki ste jih vnesli v naslovno vrstico.

Google vse te podatke uporablja sestavite profil o vas, vključno z vašo starostjo, spolom, jeziki in zanimanji ter filtrira rezultate iskanja in oglase za vas glede na vaš profil. Precej pameten, kajne? Toda to je tudi neverjeten vdor v vašo zasebnost.

Ne dovolite, da vas zgodovina iskanja v Googlu za vedno preganja.

Varnostno kopirajte svojo Google dejavnost, preden izbrišete vse

Aprila 2015 je Google tiho izdal funkcijo, ki vam omogoča prenos vseh vaših Googlovih podatkov. Če se počutite sentimentalno (vohanje), boste morda želeli preučiti podatke o iskanju, preden jih zbrišete in za vedno onemogočite..

Kako prenesti in izbrisati zgodovino iskanja v Googlu in preprečiti Googlu shranjevanje vaše dejavnosti

Kako prenesti vse svoje podatke iz Googla

Googlove Vzemite ven funkcija omogoča prenos podatkov iz vseh Googlovih izdelkov, ki jih uporabljate, vključno z zgodovino iskanja Google, Gmail, koledar, Chrome, Google Photos, Google Zemljevidi in drugo. Tukaj je opisano, kako uporabljati Takeout za prenos vseh podatkov iz Googla.

Korak 1: Pojdite na stran »Prenos podatkov« v Googlovem prenosu in izberite podatke, ki jih želite prenesti. Privzeto so izbrana vsa polja. Izberite Naslednji.

Googlovih

2. korak: Izberite obliko arhiva in način dostave, nato pa izberite Ustvari arhiv. (Držali smo se privzetih nastavitev.)

Googlovih

3. korak: Boste prejeti obvestilo ko je postopek arhiviranja končan. V tem primeru smo prejeli e-pošto s povezavo za prenos našega arhiva.

Google je poslal e-pošto s povezavo za prenos vašega arhiva.

Zdaj, ko ste prenesli arhiv svojih podatkov, ste pripravljeni izbrisati svojo zgodovino.

Kako izbrisati vse svoje Googlove dejavnosti

S tem korakom izbrišite podatke o vse Googlove dejavnosti, vključno z iskanjem, iskanjem videoposnetkov in vsemi oglasi, na katere ste kliknili.

Korak 1: Pojdi na Moja aktivnost stran, izberite navpično elipso (⋮), nato izberite Izbriši dejavnost z.

Googlov navpični meni elipse s

2. korak: Spremenite datum od Danes do Ves čas. Izberite Vsi izdelki v spustnem meniju izdelka in izberite DELETE.

Zaslon za brisanje Googlovega arhiva s

3. korak: Google vam bo povedal, kako uporablja vaše podatke, da svoje storitve bolj koristi za vas. Izberite v redu.

Googlovih

4. korak: Google vas bo vprašal, če želite izbrisati svojo dejavnost. Izberite DELETE.

Googlovih

5. korak: Na zaslonu naj bi zdaj pisalo "Brez aktivnosti.”

Googlovih

Čestitamo. Zdaj ste izbrisali zgodovino iskanja v Googlu. Tukaj je prazna plošča! Naslednji korak: Naj Google ustavi shranjevanje vaše dejavnosti.

Kako ustaviti (ali "začasno ustaviti") Google, da shrani vašo dejavnost

Google ne ponuja načina, da ga trajno onemogoči, da bi shranil vašo dejavnost, vendar lahko pritisnete pavza. S temi koraki pritisnite Google pavzo, da shranite svojo dejavnost.

Korak 1: Pojdi na Nadzor dejavnosti strani, kjer boste videli razdelek »Splet & Dejavnost v aplikaciji. " Potisnite stikalo v levo.

Googlov zaslon Splet in dejavnosti, ki poudarja, kako potisnite stikalo na

2. korak: Google vas bo vprašal, ali želite začasno ustaviti svoj splet & Dejavnost v aplikacijah. Izberite PAVZA.

Googlovih

3. korak: Preverite, ali je vaša dejavnost zaustavljena. Na zaslonu naj piše "Splet & Aktivnost v aplikaciji (zaustavljeno) “in drsno stikalo mora biti sive barve.

Googlovih

4. korak: Če želite v Googlu zabeležiti svojo aktivnost v VSEH Googlovih aplikacijah in storitvah, kliknite »pavza«, potisnite vsa stikala na tej strani v levo.

Preberite pomembne informacije za vsak element in izberite PAVZA za dokončanje vsakega koraka.

Niz Googlovih zaslonov dejavnosti, pri čemer je vsako preklopljeno nastavljeno na
Naloga opravljena! Google ne bo več shranjeval vaših iskalnih podatkov.

Poznajte posledice brisanja in onemogočanja zgodovine iskanja v Googlu

Pomembno je razumeti posledice brisanja zgodovine iskanja v Googlu.

Privzeto, Google prilagodi vaše rezultate iskanja glede na vašo iskalno dejavnost. Če torej iščete recepte in klikate na povezave z allrecipes.com pogosteje kot z vseh drugih spletnih mest, bo Google vsakič, ko pogledate recept, uvrstil allrecipes.com višje na strani z rezultati iskanja..

Če izbrišete in onemogočite svojo zgodovino, bodo rezultati vračanja širši in manj specifični za vas. Torej allrecipes.com se ne bo prikazal na vrhu rezultatov, čeprav je vaše najljubše spletno mesto.

Če izbrišete in onemogočite zgodovino, vas Google ne vidi

Če izbrišete in onemogočite svojo zgodovino, ste ne nevidno za Google - še posebej, če imate Googlov račun za uporabo različnih Googlovih aplikacij in storitev, kot sta Gmail in YouTube.

V resnici je skoraj nemogoče biti neviden Googlu. Lahko pa ste preudarni. Začnite z odstranitvijo vseh Googlovih aplikacij in storitev iz vsakodnevne spletne uporabe. In uporabite iskalnike, ki ne spremljajo vaše iskalne dejavnosti, kot so DuckDuckGo, Ixquick in Startpage.

Če pa je vaše srce tako nevidno, kot ste morda Google, potem ne uporabljajte interneta. Vedno. (Tudi takrat boste morali skočiti v grmovje, če je vozilo Google Street View v bližini.)

pobeg obsojenca, ujetega na Googlovih zemljevidih

Ujeto v Googlovem pogledu Street View: Ni videti grmovja, da bi se ta fant lahko potopil!

Naredite več za zaščito svoje internetne zasebnosti

Zdaj, če resnično želite pospešiti svojo internetno zasebnost, je tu še nekaj korakov.

 1. Uporabite ExpressVPN. Medtem ko »začasno ustavite« Google Web & Zgodovina aplikacij preprečuje Googlu zbiranje podatkov o vas, ne preprečuje, da bi vaš ponudnik internetnih storitev spremljal, kaj počnete v spletu, in ga lahko delil s korporacijami in vladami. Če želite pri ponudniku internetnih storitev skriti spletno aktivnost, uporabite VPN, kot je ExpressVPN.
 2. Uporabite brskalnik Tor. Tor skriva vašo lokacijo in spletne dejavnosti pred vsemi, ki izvajajo nadzor omrežij ali analizo prometa, zato je vaše internetne dejavnosti težko izslediti. To je ena izmed vaših najboljših stav za ohranjanje anonimnosti v spletu. Da bi izboljšali učinkovitost Tor, ne pozabite prebrati te nasvete: Želite, da Tor resnično deluje?

Varno brskanje, vsi!

Ukroti spletno življenje

Želite več pomoči pri krčenju vašega spletnega življenja? Oglejte si vodnike ExpressVPN na:

 • Brisanje razširitev za Chrome
 • Brisanje Dropboxa
 • Brisanje vašega Facebook računa
 • Brisanje Facebook Messengerja
 • Brisanje Najdi moj iPhone, Poišči moj iPad in Poišči svoj Mac
 • Brisanje vašega Gmail računa
 • Brisanje Google fotografij
 • Brisanje zgodovine brskanja na trdem disku
 • Brisanje računa na Instagramu
 • Brisanje zgodovine Internet Explorerja
 • Brisanje računa Pokémon Go
 • Brisanje Safarija
 • Brisanje računa Snapchat
 • Brisanje računa Tinder
 • Brisanje računa na Twitterju
 • Brisanje WhatsApp Messengerja
 • Brisanje računa Yahoo Mail

Predstavljena slika: Thomas Lefebvre / Unsplash (slika je bila spremenjena)

Kako izbrisati vse, kar Google ve o vas
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.