Kako polnjenje mobilnega telefona to izpostavlja tveganjem

Pametni telefoni običajno delijo vtič za polnjenje in nalaganje podatkov. Čeprav s tem zmanjšujemo število kablov, ki jih moramo nositi s seboj, je lahko tudi nevarno, saj lahko nehote povežemo telefon z računalnikom, ki mu ne zaupamo, kar lahko poskusi dostop do naše naprave brez našega soglasja.

USB prodajalne najdemo na številnih lokacijah, kot so avtobusi, železniške postaje ali celo stenski vtiči. Za vsakim od njih je morda računalnik. Letala na primer omogočajo, da napolnite svoje naprave na krovu, vendar bo tablični računalnik letala pogosto poskušal dostopati do vaše naprave. To je super, če želite predvajati medije na zaslonu na sedežu pred vami, vendar ali lahko resnično zaupamo tem računalnikom?

Če se želite braniti pred tem, imejte s seboj svoj polnilnik in ga namesto v USB vtič vtaknite v električno vtičnico. Najdete lahko tudi kabel, ki nosi samo elektriko, vendar brez podatkov. Obstajajo tudi naprave, imenovane "kondomi USB", ki zagotavljajo, da se vaša naprava polni, ne da bi se prenesli nobeni podatki.

nadaljnje branje

Več o nevarnostih mobilnega brezžičnega interneta s temi članki:

  • Katere informacije prehajajo skozi vaša mobilna omrežja
  • Nastavitve za mobilne naprave, ki vplivajo na vašo zasebnost
  • Nevarnosti iz triagulacije vaše lokacije, prestrezanje klicev, SMS
  • Zaklepanje naprave
  • Kako zavarovati svoje mobilne aplikacije
Kako polnjenje mobilnega telefona to izpostavlja tveganjem
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.