Kako trajno izbrisati svoj račun Pokémon Go

Premakni se naprej, Candy Crush: Pokémon Go je uradno kralj mobilnih iger. Z več kot 20 milijoni uporabnikov samo v ZDA ne bo manjkalo trenerjev Pokémona, ki bi jih ujeli..

Toda za tiste, ki jih skrbi, da Pokémon Go ogroža njihovo internetno zasebnost, vam bo ta vodič pokazal kako odstraniti svoj profil Pokémon Go.

Opomba: Ko odstranite svoj profil, boste izgubili vse podatke o igrah, povezane z vašim računom za igre. Zahteve za izbris profila so nepovratne, zato premislite, preden nadaljujete!

Skočiti…

Pokémon Go in vaša zasebnost
Kako odstraniti profil Pokémon Go
Naredite več za zaščito svoje internetne zasebnosti

Pokémon Go in vaša zasebnost

Preden vse lovite, se pozanimajte o vrstah informacij, ki jih Pokémon Go zbira od vas. Tej vključujejo:

  • Osnovne informacije o računu: svoje ime, rojstni dan in bodisi vaš e-poštni naslov Pokémon Trainer Club, Googlov e-poštni naslov ali e-poštni naslov Facebook. Če ustvarjate račun za otroka, bo Pokémon GO zbral zgornje podatke tudi za otroškega uporabnika.
  • Podatki o uporabi: piškotki in podobne tehnologije se lahko uporabljajo za prepoznavo in spremljanje uporabe Pokémon GO. Poleg Niantic (razvijalci Pokémona GO) lahko tretje osebe, ki sodelujejo z Nianticom, na vašo napravo namestijo tudi piškotke.
  • Informacije o napravi: Niantic lahko z »identifikatorji naprav« spoznate vrsto naprave in nastavitve naprave, ki jih uporabljate za dostop do igre.
  • Informacije o lokaciji: Ko igrate Pokémon GO, se bodo vaše uporabniško ime in podatki o fizični lokaciji zbirali in shranjevali.

Kako Pokémon GO uporablja moje podatke?

Po zbiranju vaših podatkov jih lahko Niantic obdrži sam in jih deli z naslednjimi strankami:

  • Podjetje Pokémon: vse podatke, ki jih delite med prijavo na / igranje Pokémona GO, lahko pošljete TPC-ju. Niantic ne odgovarja za to, kar TPC počne z vašimi informacijami.
  • Tretje osebe: Niantic sodeluje s tretjimi ponudniki storitev, da vam prinese Pokémon GO. Vse podatke, ki jih delite med igranjem igre, lahko tem podjetjem posredujete za namene raziskovanja in analize.
  • Druga podjetja: v primeru, da se Niantic vključi v poslovne transakcije in / ali pridobi drugo podjetje, se lahko vaši podatki razkrijejo ali prenesejo kot del transakcije.
  • Pravni organi: Niantic lahko razkrije podatke, ki jih zbira od vas, kadar je to zakonsko zahtevano v preiskovalne namene.

Ali se lahko odpovem deljenju informacij v Pokémon GO?

Če želite uživati ​​vse funkcije Pokémona GO, se boste morali strinjati, da delite zgoraj navedene podatke.

Vendar lahko zahtevo za spremembo / izbris informacij ali zavrnitev izmenjave informacij o sebi ali svojem pooblaščenem otroku pošljete po e-pošti [email protected]

Ali je Pokémon GO varen za igranje?

Pokémon GO je zelo zabaven in je v redu, če uporabniki ostanejo pozorni. Že takrat se morajo uporabniki zavedati ogromne količine informacij, ki se zbirajo med igro.

Na primer, prišlo je do incidentov igralcev, ki so jih roparji zvabili, ki so se pretvarjali, da ponujajo redke Pokemone. Te fizične nevarnosti so vedno možnost, ko igrate igro, ki zbira in deli podatke o vaši lokaciji.

S tem v mislih se izogibajte samemu igranju igre, bodite vedno utrujeni od svoje okolice in razmislite o uporabi psevdonimnih podatkov za svoj račun igre. Ne zapuščajte zdrave pameti ... četudi je pred vami Charizard!

Kako odstraniti profil Pokémon Go

Korak 1: Na uradnem spletnem mestu za podporo Pokémon Go dostopite do obrazca za zahtevo za izbris profila Pokémon Go.

2. korak: Izpolnite vsa vprašanja in potrdite vsa polja, označena z rdečo zvezdico (*). To so obvezna vprašanja o podrobnostih vašega računa.

izpolnite obrazec za brisanje profila

3. korak: Če izbrišete račun za osebe, mlajše od 13 let, potrdite polje pod Izberite, če vložite to zahtevo v imenu otroka, mlajšega od 13 let.

potrdite to starostno polje za mlajše od 13 let

4. korak: Pred oddajo obrazca potrdite polje pod Preverite, ali ste človek. Ne dovolite, da Pokémon izbriše vaš račun!

kliknite polje, da preverite, ali ste človek

5. korak: Hit Pošlji. Zahteva za izbris profila bo vložena in pregledana.

Naredite več za zaščito svoje internetne zasebnosti

Zdaj, ko niste več na Pokémon Go, kaj lahko še storite za izboljšanje svoje internetne zasebnosti? Tukaj je nekaj korakov.

  1. Uporabite ExpressVPN. Medtem ko »začasno ustavite« Google Web & Zgodovina aplikacij preprečuje Googlu zbiranje podatkov o vas, ne preprečuje, da bi vaš ponudnik internetnih storitev spremljal, kaj počnete v spletu, in ga lahko delil s korporacijami in vladami. Če želite pri ponudniku internetnih storitev skriti spletno aktivnost, uporabite VPN, kot je ExpressVPN.
  2. Uporabite brskalnik Tor. Tor skriva vašo lokacijo in spletne dejavnosti pred vsemi, ki izvajajo nadzor omrežij ali analizo prometa, zato je vaše internetne dejavnosti težko izslediti. To je ena izmed vaših najboljših stav za ohranjanje anonimnosti v spletu. Da bi izboljšali učinkovitost Tor, ne pozabite prebrati te nasvete: Želite, da Tor resnično deluje?

Varno brskanje, vsi!

Želite več pomoči pri odstranjevanju spletnega življenja? Oglejte si vodnike ExpressVPN na:

> Brisanje razširitev za Chrome

> Brisanje Dropboxa

> Brisanje vašega Facebook računa

> Brisanje Facebook Messengerja

> Brisanje Najdi moj iPhone, Poišči moj iPad in Poišči svoj Mac

> Brisanje vašega Gmail računa

> Brisanje Googlove zgodovine

> Brisanje Google fotografij

> Brisanje zgodovine brskanja na trdem disku

> Brisanje računa na Instagramu

> Brisanje zgodovine Internet Explorerja

> Brisanje Safarija

> Brisanje računa Snapchat

> Brisanje računa Tinder

> Brisanje računa na Twitterju

> Brisanje WhatsApp Messengerja

> Brisanje računa Yahoo Mail

Kako trajno izbrisati svoj račun Pokémon Go
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.