Nujne potrebe po potovanju v tujino

Potovanje v tujino je odličen način za ogled novih znamenitosti, preizkusitev novih stvari in doživljanje različnih kultur. Tukaj je nekaj potrebnih, ki jih morate prinesti s seboj, ko raziskujete svet!

Potovalni papirji

Ne glede na to, v katero državo obiščete, boste med potovanjem potrebovali identifikacijo in druge papirje, tako zaradi varnosti kot zaradi udobja. Ne odhajaj od doma brez tega!

Identifikacija

Ne glede na to, ali grete čez carino na letališču ali preprosto prestopite meje v avtomobilu, bi morali imeti trenutni potni list in vizum ali drugo obliko osebne izkaznice, na primer rojstni list ali vozniško dovoljenje. Nekatere države zahtevajo, da jih nosite ves čas, tako da lahko v primeru, da vas prevzamejo ali zaslišijo, dokažete, kdo ste in kje imate državljanstvo.

Drugi dokumenti, ki jih morate prinesti, vključujejo:

 • Letalo in druge vozovnice za prevoz
 • Zemljevidi območij, ki jih boste obiskali
 • Informativni vodniki

Vsakodnevne nujnosti

Za priročno potovanje je pametno spakirati svetlobo, hkrati pa se pripraviti na možnosti. Razmislite o možnih dejavnostih, v katerih morda sodelujete med potovanjem, in se ustrezno spakirajte.

Oblačila

Če veste, da se boste udeležili domišljijske večerje ali hodili na ples, prinesite eno obleko, ki ustreza formalnejšim nastavitvam. Če greste na pohodništvo ali na kakšno drugo naporno aktivnost, prinesite tudi primerna oblačila in čevlje.

Da bo vaša torba lahka, si omislite samo eno obleko ob neredni priložnosti in nekaj paketov detergenta za enkratno uporabo ter po potrebi perite oblačila v vašem hotelu. Za dnevno nošnjo ali priložnostne dogodke prinesite pol toliko oblačil, kot jih boste imeli tam. Na primer, če se odpravite na osemdnevno potovanje, prinesite štiri priložnostne obleke, katerih predmete je mogoče zamenjati. Izbrali boste, da je vaš izbor širši, kot si mislite!

Nasveti za skoraj kjer koli:

 • Vsak dan prinesite dovolj nogavic in spodnjega perila (ali dodatno, samo v primeru, da vas ujame deževina ali začutite željo po skoku v bazen, ko ste oblečeni).
 • Lahka jakna vam bo prišla prav, kjer koli že ste.

Toaletne potrebščine in zdravila

Hoteli ponavadi ponujajo stekleničke mila, šampona, balzama in celo losjona za potovanje v velikosti in jih po potrebi zamenjajo z vsakim gospodinjskim obiskom. Vreča naj bo lahka in prinesite samo toaletne pripomočke na recept in druge pripomočke, kot so majhna krtača za lase, zobna ščetka, zobna pasta, deodorant in drugi osebni predmeti (dame, ne pozabite na ličila!).

Zdravila shranjujte tesno v plastični vrečki in se prepričajte, da so jasno označena. Če uporabljate določena zdravila na recept, boste morda želeli obdržati kopijo recepta pri sebi, če vas ustavijo na letališču.

Podnebni predmeti

Če marca obiščete Irsko, zagotovo ne bi prinesli sandalov in sandalov. Preverite vreme za svoj cilj in prinesite primerna oblačila, da ne boste drhteli (ali se znojili), medtem ko je vsem ostalim udobno.

Nekateri predlogi vključujejo:

 • Sončna krema
 • Brizg za hrošče
 • Sončna ali dežna kapa
 • Dežni plašč
 • Škornji
 • Kopalke

Tehnologija

Ne glede na to, ali uporabljate računalnik, tablični računalnik ali telefon za brskanje po spletu, klicanje ali pošiljanje e-poštnih sporočil, boste potrebovali hitro, varno in zasebno povezavo.

Gostujoči mobilni telefon

Morda boste želeli poklicati domov, da se pozanimate o otrocih, jim pošljete sporočila s prijaznimi domačini ali se obrnete na svoje potovalne spremljevalce, če se ločite - vendar se ne bi smeli zlagati z velikimi računi. Če na svoje mednarodno potovanje pripeljete mobilni telefon, ni nujno, da je grozovita zgodba o 3000 računov za telefon, ki se je vsi bojimo. Pogovorite se z brezžičnim omrežjem in preverite, ali ponujajo mednarodno gostovanje za vaš načrt in državo, ki jo boste obiskali.

Potovalni VPN

Za dostop do interneta na prenosnem računalniku, tabličnem računalniku ali drugi napravi boste potrebovali VPN. Navidezna zasebna omrežja so koristna, zlasti med potovanjem, saj omogočajo:

 • Obvozite požarne zidove in cenzuro, ki so jih postavile vlade
 • Brskaj anonimno z šifriranim naslovom IP
 • Preprečite, da bi vas spletna mesta spremljala ali namestila piškotke na vaš računalnik
 • Zaščitite vse poslane in prejete informacije pred radovednimi očmi
 • Povežite se z oddaljenim centrom podatkov (na primer vaše podjetje)

Tako razburljive kot nove lokacije so lahko tudi nevarne. Če ste na neznanem mestu - in če uporabljate neznano in nezavarovano omrežje za svoje brskanje - lahko ogroža vašo identiteto in druge podatke. Zaščitite sebe in vse svoje naprave z vlaganjem v VPN za potovanja.

Ti nasveti vam bodo pomagali biti pripravljeni, udobni in pripravljeni na karkoli med potovanjem po svetu!

Kliknite tukaj, da se vrnete na internetne vodnike o zasebnosti ExpressVPN

Nujne potrebe po potovanju v tujino
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.