Vse, kar ste kdaj morali vedeti o varnosti mobilnih naprav

Mobilne naprave so danes veliko več kot le telefon. Vaš pametni telefon so tudi kamera, budilka, GPS, igralna konzola, MP3 predvajalnik in televizija.

Ko so naše mobilne naprave vse bolj sposobne dokončati vsakodnevna opravila, se začenjamo manj zanašati na namizne in prenosne računalnike. Vse, kar lahko naredimo doma, lahko zdaj naredimo na poti, zato nam je še lažje ostati povezan s prijatelji, družino in sodelavci. A čeprav to doda določeno raven udobja, je lahko tudi nevarno.

Ker hranimo več informacij na mobilnih napravah, se tveganje za napad eksponentno poveča. Konec koncev je vaša zasebnost le tako dobra kot naprava, ki jo hrani.

Kar mobilne naprave tako razlikuje od drugih naprav, je vključitev kartice SIM in edinstvenega operacijskega sistema, kot sta iOS ali Android.

Kaj pomeni mobilna v primerjavi s stacionarno napravo, ni vedno jasno. Na nek način mobilna naprava, kot je preprost usmerjevalnik 4G, ima enake grožnje kot stari mobilni telefon, medtem ko so prenosniki v javnem Wi-Fi-ju lahko tako ranljivi kot pametni telefon.

Preberite več o varnosti mobilnih naprav

Slika moškega, ki drži hrošča do ušesa, kot da bi bil telefon! Dejansko je hrošček, kot je Indiana Jones v tistem predoru. LOLZ! Oh, in hrošč je na njem odtisnil NSA.

Nasveti za mobilno varnost, ki jih morate vedeti

Vaš pametni telefon je vaša rešilna linija, zato vsekakor zaščitite vse s temi mobilnimi varnostnimi nasveti.

Slika pametnega telefona z ikono Wi-Fi na zaslonu.

Katere informacije prehajajo skozi vaša mobilna omrežja

Naučite se, kako krmariti po nevarnem svetu javnega brezžičnega interneta s tem vseobsegajočim vodnikom. Zmanjšajte tveganje kibernetskih napadov in zaščitite zasebnost mobilnih naprav.

Ponazoritev pametnega telefona, toda tukaj je igralec: Vse ikone aplikacij so nahrbtniki !!

Kako zavarovati svoje mobilne aplikacije

Izboljšajte varnost svojega pametnega telefona z varovanjem aplikacij. Preberite več o tem, kako preveriti aplikacije telefona, tako da preverite, do katerih informacij lahko dostopajo.

Ponazoritev polnjenja pametnega telefona. Z IZKLJUČENO OZNAKO O NJIH !!

Kako polnjenje mobilnega telefona izpostavlja neznanim tveganjem

Javne vtičnice USB so morda priročne, vendar pogosto prihajajo z ulovom. Naučite se, kako polniti telefon v javnosti, ne da bi za seboj pustili sledi.

Slika SIM kartice, ki prenaša podatke.

Nevarnosti iz triagulacije vaše lokacije, prestrezanje klicev, SMS

Sledite tem vodiču, če želite izvedeti več o SIM kartici telefona in kako jih je mogoče enostavno slediti. Nato sledite korakom za anonimnost lokacije.

Slika pametnega telefona z varnim klicem na zaslonu.

Zaklepanje naprave

Za ohranitev vaše zasebnosti potrebujete več kot preprosto geslo. Naučite se, kako zaščititi svojo zasebnost z izboljšanjem varnosti pametnega telefona.

Vse, kar ste kdaj morali vedeti o varnosti mobilnih naprav
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.