Za kaj je VPN?

[ware_item id=33][/ware_item]

VPN-ji ali navidezna zasebna omrežja so skupina računalnikov ali oddaljenih omrežij, povezanih prek interneta. Uporabni so za obhod spletnih filtrov, povezavo z oddaljenimi strežniki ter brskanje in nalaganje anonimno.


Ko se povežete z VPN, se prijavite s svojimi poverilnicami in vsi podatki, ki jih pošiljate in prejemate, so šifrirani in varni.

Kdo uporablja VPN?

Spodaj je sestavljen seznam ljudi, ki običajno uporabljajo VPN, skupaj s posebnimi prednostmi, ki jih imajo od tega. Verjetno ste, da vsaj delno sodite v eno od spodnjih kategorij.

Študenti in delavci

Uporaba nezavarovane mreže, na primer v kavarni, je lahko tveganje. Drugi ljudje lahko dostopajo do vaše dejavnosti in morda vas bodo poskušali ukrasti podatke o vašem računu, poslovne podatke ali raziskovalno nalogo, in vaše delo ali ocene bi lahko bile ogrožene.

Pogosto VPN ponuja šola ali podjetje, tako da imate enostaven dostop in povezavo, tudi med potovanjem, do virov, do katerih morda ne boste mogli dostopati v drugem omrežju. Če uporabljate svoj zasebni VPN, boste lahko zaobšli filtre in cenzuro, ki so jih določile šole in delovna mesta, in anonimno brskali po kampusu ali na delu. Tudi na javnih mestih ste lahko prepričani, da je vaše pomembno delo zaščiteno pred radovednimi očmi in vaši uporabniški podatki varni.

Naložniki

Ne glede na to, ali prenašate zakonito ali nezakonito, ne želite, da se na seznamu gledalcev podjetja konča, ker ste v računalniku uporabljali določene aplikacije. Še huje je, da bi lahko končali na sodišču ali plačali zajetno globo. Druge tehnologije in storitve nudijo lažen občutek varnosti, vendar dejansko ne nudijo potrebne zaščite. VPN šifrirajo vaš IP naslov in ga skoraj ni mogoče spremljati in so edini varen način za varno prenašanje.

Navdušenci nad varnostjo

Ne glede na vaš poklic ali internetne potrebe si zaslužite zasebnost in varnost, ki jo lahko nudi VPN. Z uporabo VPN lahko:

  • Iščite anonimno, ne da bi grozili, da bodo vaše dejavnosti sledile ali sledile
  • Naj bo vaše omrežje varno pred krajo identitetnih tatov, zlonamerne programske opreme in / ali sosedov, ki ne želijo plačati za svoj internet
  • Zagotovite si varno povezavo, tako da bodo vaše komunikacije ostale zasebne in šifrirane, bodisi doma ali v javnem prostoru
  • Zaščitite svoje osebne in finančne podatke pred radovednimi očmi

Torej, če vaš sosed še vedno krade vaš internet, morda celo prenaša viruse ali zlonamerno programsko opremo na vaš strežnik ali če je vaš najstnik pomotoma vnesel podatke o vaši kreditni kartici na sumljivo spletno mesto ali celo, če vam je le neprijetno z idejo, da bi kdo videl vaše osebne podatkov ali spletne aktivnosti, bi morali uporabljati VPN.

Svetovni popotniki

Zaradi časovnih razlik, jezikovnih ovir in vladne cenzure je uporaba interneta v tujini lahko počasna in frustrirajoča. Namesto da se zanašate na neznano in nezavarovano lokalno omrežje, uporaba VPN-ja med potovanjem odpravlja te ovire (pa tudi vse varnostne težave) in omogoča dostop do katerega koli spletnega mesta s hitrostjo, ki jo želite v želenem jeziku.

Podjetja in spletne strani

Ne glede na to, ali imate manjši zagon ali ste del velike korporacije, VPN-ji pomagajo varovati podatke zasebnega podjetja. Vaši podatki so zaščiteni in zaščiteni pred razporedom, izplačevanjem plač, katalogi izdelkov, podatki o zaposlenih in strankah, projekcijami podjetij in drugo. Podjetja pogosto uporabljajo VPN iz razlogov zasebnosti, pa tudi za varno in priročno izmenjavo podatkov med uradi in za povezovanje oddaljenih zaposlenih s centralnimi delovnimi strežniki. Spletna mesta jih uporabljajo, da preprečijo, da bi škodljiva programska oprema vplivala na njene uporabnike in zagotovila hiter čas nalaganja.

Ljudje povsod uporabljajo VPN, število pa raste. Z naraščajočo cenzuro, kibernetskim kriminalom in zahtevami po hitrosti VPN-ji prihranijo dan študentom, podjetjem, popotnikom, prenosnikom in rednim ljudem.

Kliknite tukaj, da se vrnete na internetne vodnike o zasebnosti ExpressVPN

Za kaj je VPN?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.