Android блок връзки без VPN

Всички версии на приложението ExpressVPN за Android от Версия 7.4 нататък включват функция от менюто Защита на мрежата, която временно блокира достъпа до интернет, когато не можете да се свържете или да се свържете отново с VPN. Всеки път, когато вашият интернет трафик е блокиран от тази функция, този трафик не може да бъде прихващан от трети страни или да се използва за идентификация.

Тази функция за защита на мрежата е достъпна за всички версии и производители на устройства с Android и е активирана по подразбиране на телефони и таблети. (Потребителите на Android TV трябва да активират функцията ръчно.)

Използването на тази функция не нарушава разделеното тунелиране или достъпа до локални устройства. Ако достъпът до интернет се блокира, ще видите това съобщение в приложението ExpressVPN:

Интернет е блокиран на устройства с Android.

На телефони и таблети с Android също ще видите системното известие по-долу:

Системното известие, показващо, че интернет е блокиран на Android.

Ако докоснете Опитай пак, приложението ще се опита да се свърже отново с VPN. Ако докоснете Разблокиране на Интернет, ще бъдете върнати на началния екран на ExpressVPN, като VPN е изключен и вашата интернет връзка е деблокирана и незащитена.

Забележка: Android TV не поддържа системни известия, така че трябва да отидете в приложението ExpressVPN, за да видите дали функцията за защита на мрежата блокира достъпа ви до интернет.

Деактивиране или активиране на функцията в приложението ExpressVPN

За да деактивирате функцията за защита на мрежата, отидете на меню за хамбургер (≡) > Настройки > Защита на мрежата, и след това превключвайте Блокирайте интернет, когато не можете да се свържете или да се свържете отново с VPN до изключено положение. За да го активирате, включете го.

Включете защитата на мрежата за Android.

Използване на системни настройки за Android за утечка

ExpressVPN също така поддържа пълна изолация чрез системните настройки на Android, ако използвате Android 8.0 (или по-горе). Моля, обърнете внимание, че:

  • Тази система за Android функция не е налична на Android TV или Fire TV и може да не е налична за някои производители на устройства с Android (например Huawei).
  • Активирането на тези системни настройки ще наруши разделеното тунелиране и достъпа до локални устройства (дори ако са разрешени разделно тунелиране и достъп до локални устройства).

За да активирате херметичната защита чрез системните настройки на Android, трябва да активирате и двете Винаги включен VPN и Блокирайте връзки без VPN. Най-лесният начин за достъп до тези настройки е чрез докосване Настройки за Android в червеното поле под Защита на мрежата в приложението си ExpressVPN.

кран

В изскачащото меню, което следва, докоснете Настройки за Android.

Докоснете, за да отворите настройките си за Android.

В следното меню активирайте Винаги включен VPN, след това активирайте Блокирайте връзки без VPN.

щифт

Коя форма на защита е подходяща за мен?

Когато активирате Блокирайте достъпа до интернет, когато не можете да се свържете или да се свържете отново с VPN от приложението ExpressVPN запазвате достъпа до устройствата на вашата локална мрежа и разделяте тунели, като същевременно намалявате значително риска от изтичащи данни. Но ограниченията в Android правят невъзможно всяко VPN приложение да гарантира 100% пропускливост при тези условия.

Потребителите, които се нуждаят от такава пълна топлоизолация, дори за сметка на разделно тунелиране и достъп до локални устройства, ще трябва да активират Винаги включен VPN и Блокирайте връзки без VPN от системните настройки на Android.

Android блок връзки без VPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.