Android blokira veze bez VPN-a

Sve verzije aplikacije ExpressVPN za Android od verzije 7.4 nadalje sadrže značajku koja se nalazi na izborniku Mreža zaštite koja privremeno blokira pristup internetu kada se ne možete povezati ili ponovno povezati s VPN-om. Kad god je vaša značajka internetskog prometa blokirana ovom značajkom, ne mogu je presretnuti promet treće strane ili koristiti za identifikaciju.

Ova značajka mrežne zaštite dostupna je svim verzijama i proizvođačima Android uređaja i omogućena je na telefonima i tabletima prema zadanim postavkama. (Korisnici Android TV-a moraju značajku omogućiti ručno.)

Upotreba ove značajke ne ometa podijeljeno tuneliranje niti pristup lokalnim uređajima. Ako pristup internetu bude blokiran, vidjet ćete ovu poruku u ExpressVPN aplikaciji:

Internet je blokiran na Android uređajima.

Na Android telefonima i tabletima u nastavku ćete vidjeti i obavijest o sustavu:

Obavijest o sustavu koja pokazuje da je Internet blokiran na Androidu.

Ako dodirnete Pokušajte ponovo, aplikacija će pokušati ponovno uspostaviti vezu s VPN-om. Ako dodirnete Deblokirajte Internet, vratit ćete se na početni zaslon ExpressVPN, s isključenom VPN-om, a internetska veza deblokirana i nezaštićena.

Bilješka: Android TV ne podržava obavijesti o sustavu, tako da morate potražiti aplikaciju ExpressVPN da biste vidjeli je li značajka zaštite mreže blokirala vaš pristup internetu.

Onemogućavanje ili omogućavanje značajke u ExpressVPN aplikaciji

Da biste onemogućili značajku zaštite mreže, idite na izbornik hamburgera (≡) > postavke > Zaštita mreže, a zatim prebacite Blokirajte Internet kad se ne može povezati ili ponovno povezati s VPN-om u isključen položaj. Da biste ga omogućili, uključite ga.

Uključite zaštitu mreže za Android.

Korištenje postavki sustava Android za nepropusnost

ExpressVPN također podržava potpunu nepropusnost kroz postavke sustava Android, ako koristite Android 8.0 (ili noviji). Međutim, imajte na umu da:

  • Ova značajka Android sustava nije dostupna na Android TV ili Fire TV i možda neće biti dostupna za određene proizvođače Android uređaja (npr., Huawei).
  • Omogućivanjem ovih postavki sustava poremetit ćete podijeljeno tuneliranje i pristup lokalnim uređajima (čak i ako su omogućeno podijeljeno tuneliranje i pristup lokalnom uređaju).

Da biste aktivirali nepropusnost preko postavki sustava Android, morate omogućiti oboje Uvijek na VPN i Blokirajte veze bez VPN-a. Najlakšim pristupima tim postavkama je dodirivanjem Android postavke u crvenom okviru pod mrežnom zaštitom u vašoj ExpressVPN aplikaciji.

slavina

Na skočnom prozoru koji slijedi dodirnite Postavke za Android.

Dodirnite za otvaranje postavki za Android.

Na sljedećem izborniku omogućite Uvijek na VPN, zatim omogućite Blokirajte veze bez VPN-a.

žabica

Koji oblik zaštite mi odgovara?

Kad to omogućite Blokirajte pristup internetu kada se ne možete povezati ili ponovno povezati s VPN-om iz aplikacije ExpressVPN zadržavate pristup lokalnim mrežnim uređajima i podijelite tunele, istovremeno uvelike smanjujući rizik od curenja podataka. No, ograničenja unutar Androida onemogućavaju bilo kojoj VPN aplikaciji jamčiti 100% propusnost pod tim uvjetima.

Korisnici koji trebaju takvu potpunu nepropusnost, čak i na štetu podijeljenog tunela i pristupa lokalnom uređaju, morat će ih omogućiti Uvijek na VPN i Blokirajte veze bez VPN-a iz postavki sustava Android.

Android blokira veze bez VPN-a
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.