5 perkara fesyen yang anda perlukan untuk melawan keadaan pengawasan

Sesetengah orang pixelated dalam orang ramai

Dalam jawatan terdahulu, kita melihat bagaimana menjadi penyamaran di dunia nyata. Hari ini, mari kita menyelam lebih mendalam ke dalam subjek … dan bagaimana untuk kelihatan hebat ketika melakukannya!

Apabila anda keluar dan kira-kira, perkara yang paling sukar untuk dielakkan ialah kamera CCTV, terutamanya jika mereka berhubung dengan sistem pengenalan wajah. Di sesetengah negara, sistem pengiktirafan muka massa telah menjadi kenyataan, sementara yang lain masih bertarung dengan halangan teknologi dan undang-undang.

Pada masa yang sejuk, kita boleh membalut selendang di leher kita, tarik hud di atas muka kita, atau pakai goggle ski untuk menyembunyikan wajah kita. Tetapi bagaimana dengan musim panas??

Nasib baik, fesyen mempunyai jawapan:

1. Tudung anti-paparazzi

Tudung anti-paparazzi menjadikannya mustahil bagi sesiapa sahaja untuk merapatkan gambar anda dalam kegelapan. Bahagian selendang diperbuat daripada bahan reflektif yang mengelirukan mana-mana foto atau kamera video-dan mereka bahkan tidak kelihatan begitu buruk!

Lebih-lebih lagi, anda boleh mendapatkan bahan ke dalam pakaian apa pun, termasuk pakaian, topi, kaos, atau kalung.

2. Face mask

Sama ada idea yang baik untuk memakai facemask untuk mengelakkan pengiktirafan wajah bergantung pada bagaimana aksesori yang diterima di bandar anda. Di banyak tempat di seluruh dunia, pencemaran telah menjadikan umum untuk orang memakai topeng, dan ini jelas bagus untuk privasi.

Sekiranya anda adalah satu-satunya yang memakai topeng, bagaimanapun, anda hanya ‘satu dengan topeng’ dan lebih menonjol.

3. Lukisan wajah sementara

Anda boleh dengan mudah menipu teknologi pengenalan wajah.

Terangkan beberapa penanda yang luar biasa atau tatu sementara di kepala anda, dan anda akan tetap tidak dapat dikesan untuk mesin. Teknik ini agak mudah, tetapi ia juga membuat kenyataan. Sedikit mungkin akan menyertai protes kecil anda, yang bermakna anda akan menonjol, dan anda akan mudah dikenali oleh pemerhati manusia.

Tetapi itu tidak bermakna ia tidak boleh kelihatan super bergaya!

4. Lebih banyak corak di mana-mana

Komputer mudah diganggu oleh apa-apa yang kelihatan seperti muka.

Anda boleh menggunakannya untuk keuntungan anda dengan menggunakan corak yang meniru struktur mudah wajah manusia. Apa yang anda perlu lakukan ialah mencetak corak muka pada kot atau baju anda. Sama ada kaedah ini mengelirukan algoritma pengiktirafan yang mencukupi, mungkin perlu diuji sebelum anda menggunakannya untuk menyembunyikan dari mana-mana pihak berkuasa yang gemuk.

5. Gelas anti-CCTV

Untuk membantu penglihatan malam, kamera CCTV mempunyai lampu LED yang memancarkan cahaya Ultraviolet yang tidak kelihatan pada mata manusia. Reflectacles anti-CCTV hanya mencerminkan cahaya ini kembali ke kamera, menjadikan kamera menjadi buta. Kamera CCTV bodoh.

Pendidikan adalah pertahanan terbaik

Apabila ditugaskan sendiri, gimmik privasi ini akan sedikit untuk menyembunyikan tempat anda di ruang awam. Anda masih boleh dijejaki oleh manusia di belakang kamera dan telefon bimbit di dalam poket anda, contohnya.

Walau bagaimanapun, mereka akan menunjukkan kepada kawan-kawan anda dan orang-orang di sekeliling anda bahawa anda mengambil berat mengenai isu privasi, dan mungkin juga mendapat satu atau dua untuk memikirkan lebih banyak mengenai masalah ini. Itu tidak boleh menjadi perkara yang buruk.

5 perkara fesyen yang anda perlukan untuk melawan keadaan pengawasan
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.