Apakah log sambungan VPN?

Pins di dunia untuk mewakili log sambungan VPN

Log koneksi adalah rekod sambungan masuk dan keluar ke pelayan VPN yang mungkin termasuk:

  • Alamat IP pengguna
  • Alamat IP pelayan VPN pengguna dihubungkan ke
  • Masa cap untuk apabila pengguna menyambung dan memutuskan sambungan dari VPN
  • Keupayaan penyedia VPN untuk mencari dan menanyakan semua perkara di atas

Sistem ExpressVPN direkayasa untuk tidak mempunyai log sambungan sambungan VPN. Malah, kami telah merekayasa aplikasi dan pelayan VPN kami untuk menghapuskan maklumat sensitif secara kategori. ExpressVPN tidak boleh dipaksa untuk memberikan data pelanggan yang tidak wujud.

Banyak pembekal mendakwa menyimpan "tidak ada log," tetapi tidak jelas menerangkan maksudnya. ExpressVPN mempunyai dasar privasi yang jelas yang membantu memastikan tiada pengguna kami yang terikat dengan sebarang aktiviti atau sambungan tertentu di rangkaian kami-aktiviti dalam talian pengguna adalah peribadi, tanpa nama dan tidak diketahui kami sebagai penyedia VPN.

VPN adalah alat privasi, dan ExpressVPN adalah syarikat privasi, jadi kami pergi ke langkah-langkah yang ketara untuk memastikan privasi dan tidak diketahui namanya aktiviti pengguna dikekalkan.

Risiko menggunakan penyedia VPN yang menyimpan log sambungan

Log penyambungan membolehkan pembekal VPN, atau sesiapa sahaja yang mempunyai akses kepada data, untuk memadankan anda ke aktiviti VPN anda.

Data log sambungan adalah berharga, dan beberapa perkhidmatan VPN percuma akan menjualnya kepada pembekal pihak ketiga, yang membolehkan mereka menyasarkan iklan kepada anda, belajar tentang tingkah laku anda, dan menganalisis bagaimana anda menggunakan internet.

Tetapi walaupun pembekal VPN tidak menjual log sambungan, ia boleh jatuh ke tangan penggodam atau pihak berkuasa yang merebut cakera keras dan peralatan yang tidak disulitkan.

Pembalakan juga membolehkan pihak berkuasa undang-undang atau mana-mana tapak yang anda lawati untuk mendekati pembekal VPN anda dengan permintaan untuk mengenal pasti anda. Pembekal VPN mungkin memberikan maklumat ini secara sukarela, atau dipaksa oleh mahkamah untuk berbuat demikian.

Hanya pembekal VPN yang tidak menyimpan log sambungan tidak boleh dipaksa untuk menyerahkan maklumat sambungan anda atau membuat data ini tersedia kepada pihak ketiga.

Maklumat apa yang dilakukan oleh ExpressVPN?

Untuk mengekalkan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai, syarikat perlu mengekalkan beberapa maklumat mengenai pengguna dan aktiviti pelayan mereka.

Persoalan kritikal adalah sama ada data yang disimpan boleh berpotensi tidak disamakan. Selagi rekod ini tidak boleh digunakan untuk menyambungkan anda ke tindakan tertentu, seperti melawat tapak web atau memuat turun filem, privasi dan tidak mahu namanya disiarkan masih dikekalkan.

Tidak kira apa maklumat disimpan, sangat penting bahawa fungsi dan kandungan pengekalan data jelas kepada pengguna, dan semua perubahan dan pindaan disampaikan dengan baik.

ExpressVPN tidak menyimpan sama ada sambungan atau log aktiviti

Kami tidak akan pernah mengumpul apa-apa mengenai apa yang pengguna lakukan dengan VPN mereka: Tiada log destinasi lalai, rekod DNS, atau kandungan data.

ExpressVPN hanya menyimpan jumlah minimum maklumat yang diperlukan untuk memastikan perkhidmatan VPN kami sangat dipercayai-dan data yang dikumpulkan tidak mencukupi untuk mengikat mana-mana pengguna untuk aktiviti tertentu di rangkaian kami. Memastikan perkhidmatan kami sentiasa berfungsi apabila pengguna memerlukannya berfungsi adalah bahagian penting dalam melindungi privasi mereka.

Untuk menyediakan pengguna dengan ketelusan penuh, ExpressVPN mempunyai dasar privasi yang jelas dan terperinci.

ExpressVPN mengambil serius privasi anda dan TIDAK log mana-mana maklumat sensitif yang berikut:

  • Sejarah pelayaran
  • Destinasi trafik
  • Kandungan data
  • Pertanyaan DNS
  • Alamat IP asal yang anda sambungkan
  • Alamat IP keluar anda (iaitu, IP ExpressVPN yang diberikan kepada anda setelah dihubungkan)

Adakah ExpressVPN diperlukan oleh undang-undang untuk mengekalkan log sambungan VPN?

ExpressVPN berpusat di BVI, yang tidak mempunyai undang-undang pengekalan data. Negara-negara termasuk United Kingdom dan Amerika Syarikat tidak mempunyai bidang kuasa untuk memaksa syarikat BVI menghasilkan rekod. Tetapi, sekiranya mereka melakukannya, kita tidak mempunyai apa-apa untuk dihasilkan.

Gabungan bidang kuasa BVI kami, tiada log aktiviti, dan tiada log sambungan menjadikan ExpressVPN sebagai pilihan yang sangat baik untuk pengguna internet yang prihatin tentang privasi mereka-sesuatu yang dibesarkan dalam hampir setiap ulasan ExpressVPN.

Apakah log sambungan VPN?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.