ExpressVPN: Privasi dan Keselamatan yang Lebih Baik dengan Perlindungan Kebocoran DNS yang Memimpin Industri

ExpressVPN: Privasi yang lebih baik

Kadangkala VPN boleh gagal untuk melindungi pertanyaan DNS (Sistem Nama Domain) peranti anda walaupun sepanjang trafik anda dilindungi oleh terowong VPN. Kebocoran DNS tersebut boleh menjejaskan privasi dan keselamatan anda dengan membiarkan entiti yang tidak dibenarkan, seperti penyedia ISP atau DNS anda, lihat laman web yang anda lawati dan aplikasi yang anda gunakan, walaupun ketika VPN anda muncul pada.

Itulah sebabnya ExpressVPN mengambil kebocoran sedemikian dengan sangat serius. Kami menghabiskan banyak masa menyiasat senario kompleks di mana DNS anda boleh bocor-dan datang dengan perbaikan. Matlamat kami adalah untuk melindungi anda dari kebocoran DNS dalam semua keadaan yang dapat dibayangkan-dan untuk ExpressVPN untuk meningkatkan piawaian privasi dan keselamatan dalam industri VPN.

Pasukan kejuruteraan kami baru-baru ini mengenalpasti dan menetapkan kelas tertentu kebocoran DNS yang boleh berlaku apabila anda menukar sambungan rangkaian (contohnya, apabila sambungan anda berubah dari Ethernet ke Wi-Fi). Penyelidikan kami menunjukkan bahawa kebocoran jenis ini terdapat di kalangan kebanyakan perkhidmatan VPN utama di pasaran. Di dalam posting blog ini, kami akan menerangkan tiga perkara: isu ini, bagaimana untuk memperbanyaknya, dan bagaimana untuk menguji sendiri.

Senario kebocoran: Kebocoran DNS apabila menukar antara Wi-Fi dan Ethernet

Kebocoran DNS apabila berubah antara Wi-FI dan ethernet

Pertimbangkan keadaan biasa berikut:

 • Anda berada di rumah dengan komputer riba anda dan disambungkan ke Wi-Fi
 • Anda berhubung dengan aplikasi VPN anda
 • Selepas menyemak imbas untuk beberapa waktu, anda menerima e-mel kerja yang penting
 • Anda pergi ke pejabat rumah anda dan sambungkan komputer riba anda ke kabel Ethernet

Dalam banyak kes, ujian kami memperlihatkan kemungkinan untuk menghasilkan kebocoran DNS dalam senario ini. Dengan terbitan terbaru ExpressVPN untuk Mac dan Windows, kami memastikan bahawa privasi anda akan dikekalkan dan anda boleh yakin tidak ada kebocoran dalam keadaan ini.

Bagaimana saya boleh menguji kebocoran ini untuk diri saya sendiri?

Jika anda ingin melihat sama ada anda terdedah kepada kebocoran ini, maka anda boleh cuba menguji sendiri.

 • Pastikan kabel Ethernet anda dicabut
 • Pastikan anda disambungkan ke rangkaian Wi-Fi
 • Sambungkan dengan aplikasi VPN anda
 • Gunakan penguji kebocoran DNS ExpressVPN atau penguji pihak ketiga
 • Anda harus melihat hanya satu pelayan DNS yang tersenarai (Rajah 1)
 • Jika anda menggunakan ExpressVPN, maka penguji kami juga akan memberitahu anda bahawa ia adalah pelayan yang diiktiraf kami (Rajah 2)
 • Palamkan kabel Ethernet anda
 • Segarkan halaman bocor DNS-Jika anda bocor DNS maka anda sekarang akan melihat senarai pelayan DNS yang berbeza

Ujian ini harus berfungsi tanpa mengira pembekal VPN anda.

Rajah 1:
Uji sambungan anda untuk kebocoran DNS

Rajah 2:
Ujian untuk kebocoran DNS

Bagaimana kebocoran DNS menjejaskan privasi dan keselamatan anda

Sistem Nama Domain (DNS) adalah asas kepada internet. Setiap kali anda melawat tapak web, anda menggunakan DNS untuk memastikan anda menyambung ke pelayan yang betul. Malangnya, ini juga bermakna sesiapa sahaja yang melihat permintaan DNS anda mempunyai rekod laman web yang anda lawati. Itulah sebabnya penting untuk privasi dan keselamatan anda untuk menggunakan DNS pengetahuan peribadi dan sifar dan untuk memastikan bahawa VPN anda menghalang kebocoran DNS.

Tumpuan ExpressVPN untuk menyediakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai dan selamat

Kami tahu bahawa apabila anda menggunakan ExpressVPN, anda meletakkan kepercayaan anda kepada kami-dan itulah sebabnya kami bekerja keras untuk mengekalkannya. Dalam praktiknya, ini bermakna sentiasa mengemas kini produk kami untuk terus memotong kelajuan, keselamatan dan kewaspadaan terhadap ancaman terhadap privasi anda, termasuk kebocoran.

Bagaimana anda boleh percaya bahawa VPN anda adalah bukti bocor? Walaupun tidak ada cara untuk membuktikan bahawa mana-mana VPN adalah kebocoran 100%, kami dapat mengenal pasti senario penggunaan dan corak yang diharapkan oleh pengguna dan memastikan bahawa kebocoran tidak berlaku dalam situasi tersebut melalui ujian yang luas-dan itulah apa yang ExpressVPN difokuskan pada. Di ExpressVPN kami juga bertujuan meningkatkan keyakinan anda terhadap produk kami dengan menjadi terbuka dan telus. Dengan mendedahkan penyelidikan, penyiasatan dan penambahbaikan kami dan memberikan anda kuasa untuk memeriksa kebocoran diri anda, kami harap anda akan yakin dengan produk kami kerana kami.

Dapatkan penurunan teknikal

Jadi, mengapa kebocoran DNS berlaku apabila anda menukar sambungan rangkaian, walaupun VPN anda masih disambungkan? Ketahui lebih lanjut dalam gambaran teknikal kami.

ExpressVPN: Privasi dan Keselamatan yang Lebih Baik dengan Perlindungan Kebocoran DNS yang Memimpin Industri
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.