Gedung Putih menangkap dengan teknologi abad ke-21

rumah Putih

Adakah anda mempunyai perkakasan berikut di rumah anda??

  • Telefon desktop moden?
  • Wi-Fi yang boleh dipercayai?
  • Pencetak warna?

Jika anda menjawab "ya" kepada mana-mana di atas, maka tahniah: rumah anda lebih maju dari segi teknologi berbanding Gedung Putih.

Gajah (Teknologi) di Pejabat Oval

Keperluan peningkatan teknologi di kerusi kuasa politik Amerika bukan rahsia besar. Walaupun filem dan rancangan TV menjadikannya kelihatan seperti "[Kami] mempunyai setengah sidik jari dan setengah jam kemudian saya menjejaki seorang lelaki di jalan-jalan di Istanbul", Presiden mengaku:

"Kadang-kadang saya hanya cuba mendapatkan sambungan."

Daripada peralatan telekomunikasi yang canggih, para kakitangan White House telah menggunakan telefon desktop supaya beberapa orang tahu bagaimana cara mempercepatkan butang pintar pada mereka. Dan untuk percetakan, anda mungkin kagum untuk mengetahui bahawa salah satu warisan Presiden di dalam tahun terakhirnya ialah pemasangan dua pencetak warna dua sisi di White House. Bagaimana untuk meninggalkan sesuatu di belakang untuk generasi akan datang??

obama-memeSebahagian kecil daripada kempen 2008 Senator Obama: PERUBAHAN ... pencetak

Rumah Putih melakukan Internet oleh Jawatankuasa

Tetapi kenapa bangunan yang paling dilindungi di planet ini, yang memelihara orang yang paling berkuasa di bumi, bergantung pada teknologi yang ketinggalan zaman dahulu? Jawapannya ialah tanggungjawab untuk teknologi White House diawasi oleh empat agensi berbeza: Majlis Keselamatan Negara, Pejabat Eksekutif Presiden, Perkhidmatan Rahsia, dan Badan Komunikasi Putih. Dan untuk membuat perkara lebih rumit, setiap agensi mempunyai Ketua Pegawai Maklumat mereka sendiri.

Pendekatan berpecah-belah ini bermakna bahawa sebarang baik pulih besar kepada teknologi White House memerlukan kelulusan dari empat agensi itu. Oleh itu, setiap agensi menjalankan peningkatan sedikit demi sedikit dan merundingkan kontraknya sendiri dengan pembekal perkhidmatan selama bertahun-tahun, yang menyebabkan perbaikan patchwork bukannya peningkatan secara besar-besaran.

Nampaknya masa White House di ruang bawah tanah teknologi akan berakhir, walaupun. Kisah berita awal minggu ini melaporkan bahawa perubahan besar sedang berlangsung di 1600 Pennsylvania Avenue. Out adalah 13,000 pound kabel yang ditinggalkan, dan di dalamnya ialah David Recordon, Pengarah Teknologi Maklumat Rumah Putih yang sebelum ini berkhidmat sebagai Pengarah Kejuruteraan di Facebook.

Selepas mengeluarkan gunung kabel lama, Recordon dan pasukannya telah mula menggantikan komputer lama White House dengan model terkini - yang memuji pemacu pantas, pepejal dan pemproses moden. Di samping itu, sistem telefon semua-digital baru sahaja diperkenalkan, yang dilengkapi dengan penceramah terbina dan butang pantas-laju yang boleh diprogram dalam talian.

Obama Hanya Mahu iPhone

Di tengah semua kemajuan, masih banyak kerja yang perlu dilakukan. Walaupun peningkatan teknologi akan menyediakan pengurusan pelawat yang lebih baik dan keselamatan bangunan selain membenarkan para pekerja menggunakan iPhone di tempat kerja, Presiden masih terjebak dengan BlackBberry (tetapi selamat) yang lama.

Dan walaupun ada kebimbangan keselamatan dengan membenarkan pemimpin dunia bebas berubah ke iPhone, Presiden dapat beristirahat dengan mudah tentang privasi dan keamanan data dalam taliannya seperti yang kita semua.

Lagipun, dia hanya boleh menggunakan VPN.

Imej yang disenaraikan: steheap / Photo Photo Club
Obama meme: memegenerator.net

Gedung Putih menangkap dengan teknologi abad ke-21
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.