Kenapa anda harus menggunakan kata laluan unik untuk setiap akaun dalam talian

Gunakan kata laluan yang kuat

Untuk meningkatkan keselamatan pengguna, ExpressVPN kini meminta pengguna untuk membuat kata laluan yang tidak digunakan di tempat lain, dan mesti mengandungi:

  • Sekurang-kurangnya 8 aksara
  • Sekurang-kurangnya satu nombor
  • Sekurang-kurangnya satu simbol (mis., #, {, @,!,?)

Kenapa anda tidak boleh menggunakan kata laluan yang sama dua kali

Untuk perlindungan terhadap hacks, penting untuk membuat kata laluan unik untuk setiap akaun yang anda buka, termasuk ExpressVPN.

Terdapat serangan yang berterusan di laman web, yang menyebabkan kecurian kerap login pengguna, dan ne’er-do-wells yang jahat akan menyasarkan laman-laman yang lemah yang tidak mempunyai perlindungan yang sama seperti misalnya bank.

Serangan mungkin semudah menggunakan e-mel pentadbir spoof untuk meminta moderator peringkat rendah laman forum untuk e-mel pengguna dan kata laluan. Sebaik sahaja seorang penggodam mempunyai butiran ini, mereka akan mencuba beberapa perkhidmatan dalam talian yang lebih selamat.

Jadi, walaupun anda mempunyai kata laluan yang paling kuat di dunia, jika anda menggunakan forum yang sama untuk forum pic anak kucing seperti yang anda lakukan untuk bank anda, anda menghadapi risiko hack yang signifikan.

Sudah tentu, ia memerlukan kekuatan mental yang hebat untuk mengingati semua kata laluan itu, tetapi anda boleh menggunakan pengurus kata laluan untuk menjadikan hidup lebih mudah.

Kepentingan kata laluan yang kuat

ExpressVPN mengambil pelbagai langkah untuk melindungi akaun pengguna, termasuk sistem ReCaptcha untuk menggagalkan log masuk bukan manusia, tetapi masih penting untuk menggunakan kata laluan yang teguh.

Serangan kekerasan adalah apabila penyerang akan spam kata laluan dalam usaha untuk meneka log masuk, itulah sebabnya panjang kata laluan dan kerumitan sangat penting-hanya satu angka tambahan meningkatkan masa yang diperlukan untuk menggodam akaun anda secara eksponen.

Sebagai contoh, kata laluan yang mengandungi hanya 4 huruf sahaja mempunyai 456,976 kombinasi, tetapi satu dengan 5 mempunyai 11,881,376.

Dengan memasukkan nombor dan semua simbol (96 aksara), dan dengan kata laluan minimum 8 karakter, terdapat 457,163,239,653,376 kombinasi yang mungkin untuk kata laluan ExpressVPN.

Walaupun 8 adalah minimum aksara ExpressVPN akan menerima, semakin banyak yang anda gunakan, semakin aman akun anda. Kata laluan 12 digit mempunyai 94 ^ 12 (475,920,314,814,253,376,475,136) kombinasi dan akan mengambil komputer 7.5 juta tahun untuk retak pada dua bilion tebakan sesaat.

Lindungi akaun dalam talian anda dengan kata laluan yang kuat

Gunakan penjana kata laluan rawak untuk membuat kata laluan anda panjang dan rumit dan gunakan pengurus kata laluan untuk mengingati mereka, jadi anda tidak perlu.

Mengapa tidak mengemas kini kata laluan ExpressVPN anda kepada sesuatu yang lebih selamat sekarang? Panduan ini akan menunjukkan kepada anda bagaimana. Untuk beberapa yang berbeza dan, berani kami mengatakannya, teknik menarik untuk memilih kata laluan selamat, periksa panduan ini oleh Lexie.

Kenapa anda harus menggunakan kata laluan unik untuk setiap akaun dalam talian
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.