Korea Utara: Fakta aneh dari negara yang paling aneh di Bumi

fakta korea utara

ExpressVPN menjawab soalan-soalan DPRK yang anda mahu tanya. Dan sesetengah yang anda tidak mempunyai.

Bolehkah anda menambah kepada FAQ? Biarkan tidbits Korea Utara kegemaran anda dalam komen dan kami akan menambahkan mereka ke senarai. Mari kita cuba mendapatkan koleksi terbesar fakta Korea Utara di Internet!

Bercakap tentang …

1. Adakah Korea Utara Memiliki Internet?

Ia pasti! Dan ia mengejutkan dengan cepat, kelajuan tertinggi adalah sebanyak 2.5gbit / s. Walaupun di seluruh dunia kebanyakannya ditutup kepada rakyat Korea Utara, terdapat satu-satunya rangkaian domestik yang dikenali sebagai Kwangmyong. Hebatnya, terdapat hanya 1,024 alamat IP di Korea Utara baru-baru ini seperti 2014.

2. Berapa Besar Adakah Tentera Korea Utara?

MASSIVE! Sehingga 2013, tentera Korea Utara mempunyai sekurang-kurangnya 9,495,000 orang aktif, rizab, dan anggota paramiliter, menjadikannya organisasi tentera terbesar di Bumi. 40% penduduk yang mengejutkan berada di dalam tentera.

Korea Utara adalah satu-satunya negara di planet ini untuk memiliki kapal tentera laut AS dalam tahanan. USS Pueblo telah berada di sana sejak tahun 1968.

3. Seberapa jauh di belakang Barat Adakah Korea Utara?

Tepat 1,911 tahun. Tahun di DPRK adalah 105, berdasarkan kalendar Juche, yang bermula dengan kelahiran Kim Il-sung, pengasas negara.

4. Bolehkah saya Dapatkan Masalah di DPRK?

Ia buaian dan bulatan. Anda mungkin mendapat hukuman mati untuk menonton Netflix. Tetapi sebaliknya, marijuana tidak diklasifikasikan sebagai ubat di Korea Utara.

5. Di manakah Stadium Terbesar di Dunia?

Itu akan menjadi Korea Utara. Stadium Rungrado 1 Mei Stadium mempunyai 150,000 orang.

6. Adakah Unicorns Ada?

Ya. Pada tahun 2012, ahli arkeologi Korea Utara membawa pandangan sains Barat ke lututnya, kerana mereka mengumumkan penemuan sebuah sarang Unicorn purba.

Unicorn yang tidak kelihatanKumpulan kawanan Unicorn, seperti yang dilihat oleh Barat.

7. Bolehkah saya Dapatkan Potong Rambut Saya di Korea Utara?

Jangan menjadi tidak masuk akal, tentu saja anda boleh! Tetapi tidak jika anda mahukan salah satu daripada potongan rambut ‘kapitalis’ itu. Sehingga tahun lepas terdapat 28 rambut palsu yang diluluskan oleh kerajaan, terus terang, kurang baik. Tetapi siapa yang benar-benar mahu begitu banyak pilihan? Pada November, 2015, Pemimpin Korea Utara yang dihormati dengan bijak dan bijak memerintahkan semua lelaki untuk menyalin potongan sempurnanya sendiri. Dan apa yang haircutnya hebat.

8. Bolehkah saya Memiliki Kereta di Korea Utara?

Bertentangan dengan laporan lain, ya, anda boleh mempunyai kereta! Korea Utara juga mempunyai pengeluar kereta sendiri, Pyeonghwa Motors. Mereka hanya menjual kira-kira 400 kereta setiap tahun, walau tiada siapa yang dapat membelinya.

Kim Jong-Un belajar memandu pada usia tiga tahun! Luar biasa!

9. Adakah Korea Utara Akan Menjadi Demokratik?

Apa yang kamu cakapkan? Ia sudah! Terdapat pilihan raya setiap lima tahun*. Pengundian adalah mandatori dan pemilih sentiasa hampir 100%.

*Hanya satu nama di dalam kad undi.

10. Kenapa Korea Utara Mengasingkan Sendiri dari Selebihnya Dunia?

Lebih banyak kebohongan Barat! Sebaik sahaja 2013, Korea Utara menjangkau jirannya di selatan. Ia adalah satu siri ancaman yang nyata, diakui. Dan mereka menghantarnya melalui faks.

11. Bolehkah saya Pergi di Coaster Roller di Korea Utara?

Wikipedia mendakwa ada sekurang-kurangnya tujuh taman hiburan di Korea Utara. Walaupun mengapa anda perlu repot-repot apabila anda boleh melawat tarikan pelancong yang paling popular di negara ini? Mayat Kim Jong-Il.

12. Bolehkah saya Memahami bahasa?

Mengapa anda perlu? Yang luar biasa Pyongyang Foreign Languages ​​Publishing House majestically menerjemahkan teks Korea Utara ke dalam bahasa asing, untuk hiburan anda.

Semoga berjaya menjaga warga DPRK. Korea Utara mempunyai kadar celik 100% yang mengejutkan.

13. Kijong-Dong Sepertimana Bagus, Bolehkah saya Lawati?

Kijong-Dong adalah sebuah kampung yang indah yang terletak di zon demilari, berhampiran sempadan dengan Korea Selatan. Tetapi anda tidak boleh melawat, kerana ia tidak benar. Pemerhatian dari selatan mengesahkan bahawa tiada siapa yang benar-benar tinggal di sana, dan ia disyaki bandar hantu dibina untuk menggalakkan pembelot Selatan ke Utara.

Hilariously, Korea Selatan memasang tiang bendera sejauh 320 kaki di pinggir sempadannya, di sebuah bandar bernama Tae Sung Dong. Korea Utara membalas dengan memasang tiang bendera 525 kaki di Kijong-Dong.

A Tae Sung Dong Kijong-Dong Kim Jong ding dong, jika anda akan.

14. Bagaimana Kami Harus Bertindak Balas ke Ujian Nuklear Korea Utara?

Awal tahun 2016, Korea Utara memutuskan untuk menunjukkan kekuatan ketenteraannya dengan ujian menembak bom nuklear. Ini menimbulkan beberapa kening di seluruh dunia. Korea Selatan pergi satu lagi, dengan meningkatkan jumlahnya juga.

Dalam latihan propaganda yang brutal, Korea Selatan berbaris pembesar suara di sempadan dan meletupkan muzik dari band-band budak lelaki terkemuka Korea. Perang boleh menjadi sangat kejam.

The Charming Curious dengan Korea Utara

Ini adalah fakta kegemaran kami tentang negara yang paling rahsia di planet ini, tetapi terdapat banyak lagi perkara aneh mengenai Korea Utara. DPRK tetap menjadi sumber hiburan bagi Barat, mungkin disebabkan betapa sedikitnya kita benar-benar tahu tentang tempat itu. Atau mungkin itu kerana cerita-cerita Kim Jong-Un yang kurang sopan yang sering ditapis oleh penyedia berita babi kapitalis kita.

Korea UtaraKami mahu kebenaran! Kita boleh mengendalikan kebenaran!

Fakta Korea Utara kegemaran anda? Bantu Kami Membina Soalan DPRK Definitif!

Tinggalkan fakta Korea Utara aneh anda dalam komen dan kami akan menambah yang terbaik ke senarai. Bersama-sama, kita dapat menguraikan rahsia-rahsia negara paling aneh di planet ini.

Imej yang diketengahkan: viperagp + Steinar / Photo Photo Club
No Unicorns: igor / Dolar Photo Dollar
Fakta: enterlinedesign / Dolar Photo Club

Korea Utara: Fakta aneh dari negara yang paling aneh di Bumi
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.