Mengumumkan pemenang Biasiswa Privasi Masa Depan 2018

Trofi emas dengan topi mortarboard di atas dan tatal bergulir bersandar ke atasnya.

Selepas pertimbangan yang hebat, kami dengan bangga mengumumkan pemenang Ekspres Biro Privasi Masa Depan ExpressVPN 2018: Savannah Sorenson, seorang junior dari Empire High School di Tucson, Arizona. Tahniah!

Entri tahun ini meningkat kepada cabaran untuk mewujudkan pelan 10 tahun untuk memastikan hak privasi untuk generasi akan datang. Rancangan terdiri daripada sekatan dasar yang serius dan monolog kepada satir yang mengutamakan premis seseorang yang dipenuhi dengan "kuasa gabungan semua pemimpin dunia."

Dalam tiga tahun menjalankan biasiswa ini, kami sentiasa tersentuh oleh pemikiran, humor, dan kreativiti penyertaan kami berjaya mengemas dalam 400 perkataan sahaja. Memilih pemenang hanya kelihatan lebih sukar setiap tahun.

Bagaimanapun, artikel berita palsu Savannah menangkap mata kami, yang memperincikan bagaimana bentuk kecerdasan buatan baru, yang dijuluki Carson, dapat membantu melindungi privasi semua orang di Bumi. Bacalah esai pemenangnya pada halaman Beasiswa Privasi Masa Depan ExpressVPN.

Terdapat persaingan sengit, tetapi lima pelari yang kuat semuanya tidak biasa mengambil pelan 10 tahun, yang kami mahu mengenali. Mereka masing-masing memenangi keseluruhan tahun ExpressVPN!

Mereka adalah:

  • Mirte Kuijpers, University of Cambridge, UK
  • Marc Pescion, Universiti Denver, Colorado, Amerika Syarikat.
  • Tran Duy Minh, Universiti Massachusetts, Amerika Syarikat.
  • Brendan Flaherty, Kolej St. Anselm, New Hampshire, Amerika Syarikat.
  • Leah Abrams, Duke University, North Carolina, Amerika Syarikat.

Mempunyai perkataan dengan pemenang

Sebagai seorang junior di Sekolah Tinggi Empayar di Tuscon, Arizona, Savannah Sorenson sudah menyedari masalah utama dengan teknologi.

"Ancaman terbesar terhadap keselamatan adalah individu yang tidak mengetahui siapa yang mempunyai akses kepada maklumat peribadi mereka," katanya. "Ancaman ini sangat berleluasa di media sosial kerana orang berkongsi banyak maklumat."

Dan maklumat ini tidak kekal pada hari ini sama ada di mana pun ia berlaku di internet. "Anda harus menganggap bahawa apa-apa maklumat peribadi yang diletakkan di internet tidak lagi tertutup tidak kira apa tetapan keselamatan anda," kata Sorenson. "Menyedari apa yang anda letakkan di internet adalah langkah pertama untuk melindungi privasi digital anda."

Dengan minat yang tinggi dalam sains komputer, dan mata terhadap kecerdasan buatan (AI), Savannah berhujah bahawa pengawasan manusia terhadap keselamatan siber tidak akan mencukupi. "Sebuah syarikat boleh menyewa ribuan programmer untuk melindungi keselamatan, tetapi sebagai ancaman keselamatan siber sentiasa berubah, komputer adalah satu-satunya perkara yang dapat bersaing dengan laju. Ini permainan nombor mudah yang dapat diselesaikan AI. "

Penyelesaiannya terhadap pencerobohan yang semakin meluas mengenai hak-hak privasi adalah, secara semula jadi, untuk membina AI yang boleh memerangi ancaman-ancaman ini.

Kisah Carson

Savannah pada mulanya akan pergi untuk sesuatu yang lebih konvensional. "Saya mula menulis karangan sebagai cerita dari sudut pandang ketiga," kata Savannah kepada Pengurus Beasiswa ExpressVPN, Caroline Aguin. "Bagaimanapun, selepas menamatkan esei, saya merasakan bahawa dalam cerita meninggalkan pembaca jauh dari idea menggunakan AI."

"Mengubah esei menjadi artikel berita membolehkan saya memberitahu pembaca dengan tepat bagaimana AI boleh digunakan, dan menunjukkan betapa potensi AI untuk menyelesaikan masalah keselamatan dunia di dunia kita hari ini."

Dan mengapa memanggilnya Carson?

"Saya menamakan program Carson kerana saya ingin memberikan AI nama unisex yang dikenali. Saya tidak memasukkannya dalam esei, tetapi Carson bermaksud Central Akecerdasan rtificial Rapid Skebersihan Osumber pen Nrangkaian. "

Saya rasa Cairsosn tidak mempunyai cincin yang sama dengannya.

Mencapai privasi tetap menjadi masalah

Sehingga Carson, atau sesuatu yang serupa, walaupun dapat dilayan, bagaimanapun, Savannah tegas dalam mengambil kebersihan privasi digital peribadi secara serius. "Ia adalah tanggungjawab setiap orang yang memilih mengakses internet atau memiliki peranti elektronik," katanya. "Anda tidak boleh menganggap bahawa anda boleh menggunakan teknologi moden dan tidak mengambil langkah-langkah untuk melindungi keselamatan digital anda sendiri."

Pada tahap peribadi, Savannah berkata dia selalu ingin mengetahui data yang dia letakkan dalam talian, tetapi perjuangan masih ada. Dia menunjuk kepada keadaan aneh orang yang telah "dibesarkan" dengan teknologi yang meluas. "Generasi muda mempunyai pengetahuan yang lebih besar dalam cara melindungi keselamatan digital mereka kerana mereka telah berkembang dengan teknologi yang baru untuk generasi yang lebih tua, tetapi ini sama kekuatan boleh berubah menjadi kejahilan apabila generasi muda gagal mengenali ancaman keselamatan siber kerana mereka mengambil teknologi ini untuk diberikan. "

Melihat ke hadapan

Mungkin ada harapan lagi-Savannah berminat untuk meneruskan minatnya dalam bidang sains komputer di kolej, dan menumpukan perhatian khusus pada kecerdasan buatan.

Pemacu dan tekadnya untuk meneruskan bidang yang berkembang pesat ini adalah terpuji, dan kami di ExpressVPN mengucapkan semoga dia terbaik dalam pengajian masa depannya.

~

Adakah privasi topik yang penting kepada anda? Pertimbangkan untuk memohon Biasiswa Privasi Masa Depan ExpressVPN tahun depan! Maklumat lanjut untuk datang pada awal tahun 2019.

Mengumumkan pemenang Biasiswa Privasi Masa Depan 2018
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.