Semak imbas lebih selamat dengan EFF’s HTTPS Everywhere dan ExpressVPN

[ware_item id=33][/ware_item]

Semak imbas lebih selamat dengan EFF's HTTPS Everywhere dan ExpressVPN


Menyulitkan trafik internet anda adalah penting untuk privasi dan keselamatan anda, kerana ia melindungi aktiviti dalam talian anda daripada pemantauan atau gangguan. Penyulitan utama industri VPN kami adalah salah satu cara utama ExpressVPN melindungi data dan komunikasi anda. Hari ini, kami membawa anda lapisan perlindungan tambahan: sambungan Chrome ExpressVPN, yang kini menampilkan HTTPS Di mana-mana sahaja.

Dihidupkan secara lalai, HTTPS Di mana-mana sahaja memastikan bahawa anda secara automatik diarahkan ke versi HTTPS yang beribu-ribu laman web yang lebih selamat, menyulitkan sambungan anda dengan laman-laman tersebut dan memberikan lebih banyak keselamatan daripada HTTP standard. Terlebih lagi, ia berfungsi sama ada anda bersambung dengan VPN atau tidak.

[Sudah menggunakan ExpressVPN? Dapatkan sambungan Chrome di sini.]

HTTPS Di mana-mana: Privasi dan keselamatan yang lebih besar

Semak imbas lebih selamat dengan EFF's HTTPS Everywhere dan ExpressVPN

HTTPS Di mana-mana sahaja dibangunkan oleh Yayasan Frontier Elektronik (EFF), sebuah bukan keuntungan utama yang membela privasi digital dan ucapan bebas. ExpressVPN telah lama menjadi penyokong kuat EFF, dan kami bangga dapat membawa manfaat keselamatan dan privasi projek HTTPS Everywhere kepada pengguna sambungan Ekspres ExpressVPN.

Pilihan baru boleh ditanggalkan atau dimatikan dalam menu tetapan pelanjutan. Setiap kali ciri didayakan, pelayar anda akan menyambung secara automatik ke versi HTTPS yang selamat dari mana-mana tapak yang anda lawati yang mematuhi peraturan HTTPS Everywhere.

HTTPS memberikan anda keyakinan bahawa lalu lintas di antara anda dan laman web yang anda lawati disulitkan, dan tapak itu benar-benar adalah yang anda ingin sambungkan. Anda akan dapat memberitahu anda bersambung melalui HTTPS, kerana Chrome akan memaparkan ikon gembok hijau dan label "Selamat" di sebelah kiri alamat tapak web.

Malangnya, banyak laman web yang menyokong HTTPS masih lalai kepada HTTP, dan pautan ke laman web yang diaktifkan HTTPS sering mengarahkan anda ke versi HTTP yang kurang selamat. Di samping itu, walaupun tapak HTTP mengalihkan anda ke versi HTTPS dan padlock hijau ditunjukkan, anda mungkin masih terdedah kepada serangan orang tengah. Ciri HTTPS Everywhere dalam pelanjutan Chrome ExpressVPN menujukan masalah tersebut dengan memastikan bahawa anda sentiasa bersambung terus ke versi HTTPS apabila boleh didapati.

ExpressVPN dan HTTPS Di mana-mana: Lebih baik bersama

Menyambung ke VPN di samping menggunakan HTTPS meningkatkan privasi dan keselamatan anda dengan menyalurkan lalu lintas anda melalui terowong yang selamat. Ini membantu menjamin bahawa aktiviti dalam talian anda dilindungi oleh penyulitan walaupun tapak tidak menyokong sepenuhnya HTTPS. Ia juga menghalang penggodam atau penyedia perkhidmatan internet daripada melihat laman web yang anda lawati, yang mana HTTPS sahaja tidak menyembunyikannya.

Semak imbas lebih selamat dengan EFF's HTTPS Everywhere dan ExpressVPN
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.