Batman v Superman: Tko je najbolji tajni identitet?

Batman v Superman: Tko je najbolji tajni identitet?

Kako dva najpopularnija svjetska superheroja kriju svoje identitete?

Na površini ne izgleda kao da imaju mnogo zajedničkog - jedan je ljudski milijarder koji se prerušava u lateks, drugi je vanzemaljski bog koji se prerušava u jeftino odijelo i naočale - ali svaki provodi puno vremena skrivajući se njihov pravi identitet.

Očito je privatnost vrlo bitna za Batmana i Kal-El-a (Supermanovo pravo ime) i oni su vrlo uspješni u održavanju njihovog pravog identiteta privatnim.

Možemo li uzeti bilo kakve savjete od najistaknutijih superheroja DC-a? I zanima ih naša privatnost koliko i oni sami ili su to samo par velikih licemjera?

Tajni identiteti Batmana i Supermana su očigledni

Djeluje zasljepljujuće očito tko su. Jedini razlog zašto su njihovi identiteti tajni je taj što su ih pisci stvorili na taj način, točno?

Ili je…

Pop kviz! Tko je to?

Carlos tanak-milijarderNe Batman. Ili je?

To je četvrti najbogatiji čovjek na svijetu, Carlos Slim Helu. Prepoznajete li ga? Da je Carlos svoje noći proveo odjeven u crni lateks prebijajući negativce, biste li znali za to?

Pretpostavimo da na planeti postoji neki grad na planeti. Kako biste to povezali s Carlosom? Znate li uopće gdje Carlos živi? Kako bi bilo tko mogao izjednačiti Batmana sa momkom za kojeg nikada nisu čuli i koji živi na mjestu koje ne poznaju?

Možda ipak nije tako očito, ha?

Idemo Superman sada:

Tko je to?

ne-SupermanJe li ovo Superman?

To je novinar iz novina u NYC-u.

Zašto bi itko pomislio da se vanzemaljski bog prerušava u novinara blagog načina ponašanja?

U redu ... Pa kako bi Batman i Superman dali svoj tajni identitet?

U stvarnom svijetu postoji sedam milijardi ljudi. Kad se među njima mnogi sakriju, Batman i Superman mogli bi vrlo jednostavno sačuvati svoj identitet skriven od svih, osim najbližih prijatelja i obitelji.

Ali postoji drugi svijet u kojem živimo, digitalna metropola u kojoj je mnogo teže održati se privatnom. Taj svijet je, naravno, Internet. To je svijet vladinog nadzora, hakera i fotelja.

Batman i Superman morali bi biti jako oprezni u onome što objavljuju na Internetu, da im identiteti ne budu uništeni kao što je to radio ovaj jadni narod..

Koristi li Batman Internet?

Da. Batman ima Batcomputer.

I da, to je prava stvar Tako Batman radi svoje istraživanje Napokon je najveći svjetski detektiv. Mračni vitez je koristio Batcomputer za probijanje svih vrsta stvari tijekom godina. Čini se da je Gotham podložan vigilantskom haku kao i stvarni svijet.

Batcomputer mora biti spojen na Internet kako bi povukao sve datoteke i zapise koje radi. Ali Batman nije idiot, pa ima smisla da sakrije svoju IP adresu. Da nije, njegov bi pravi identitet bio brzo pronađen.

Batman je i poznati korisnik internetskog čavrljanja i nije višak od trolenja. U knjizi Detektiv Comics Vol 1, knjiga 845, Batman je učvrstio amatersku detektivsku chat sobu s drškom JonDoe297. Učinio je to kako bi uhvatio Riddlera.

Član foruma (policijski detektiv koji traga za tragovima) bio je zabrinut kako će Riddler pronaći trag svog stvarnog identiteta, a zatim poći za njim. Međutim, ovaj se posebni scenarij nije odnosio na Batmana - vjerojatno zato što je on Batman. Iako se to posebno ne spominje, prilično je očito da Batman koristi nešto kako bi se prerušio dok surfa Internetom.

Naše nagađanje je BatVPN.

Znate li tko nije imao VPN? Riddler. Tako je Batman uspio ući u trag Riddleru i Kapow ga stigao sve do azila Arkham.

Koristi li Superman Internet?

On je izvjestitelj. Naravno da ima.

Dobra poanta. A što je s Supermanovom Nemezom, Lex Luthor?

Ovo je plan tako zluravan, uništio je Internet do jedanaest i probio četvrti zid.

Lexcorp, tvrtka Lex Luthor u svemiru Superman, skočio je sa stranica stripa i pojavio se u stvarnom svijetu kako bi na besplatnoj konvenciji obožavatelja pružio besplatni javni Wi-Fi.

Lex Luthor Superman je najveći lučni neprijatelj i zaštitni znak Metropolisa. Pa zašto bi želio davati besplatan Wi-Fi? Jer zna da se javni Wi-FI može iskoristiti za zlo.

Što je još važnije, tvrtka u stvarnom svijetu koristila je poznatog izmišljenog negativca za nadoknađivanje osobnih podataka obožavatelja putem besplatne Wi-Fi usluge. I pobjegli su s tim.

To je luk zloban plus jedan. Lex Luthor bio bi ponosan.

Može li Batman ukrasti vaše privatne podatke?

Da. On je Batman.

U filmu Mračni vitez Batman hakira svi mobitele i sve ih koristi kao nadzorni sustav za pronalazak Jokera.

Ovo je bio sustav masovnog nadzora koji je mogao špijunirati sve. I Batman je to iskoristio, na gnušanje Luciusa Foxa, koji je rekao: "Nitko ne bi trebao imati toliko moći".

Slažemo se, Lucious.

Batman je tvrdio da je masovni nadzor potreban da bi se uhvatio Joker, terorista. Gdje smo to nedavno čuli? O da. FBI je pokušavao natjerati Apple da se uhvati.

Budući da je Batman, pravedno je uništio sustav nakon samo jedne upotrebe. Ali bi li FBI? Vjerojatno ne.

Svi smo čuli argument da žrtvujemo neke slobode za slobodu, koja nam se čini poput oksimorona. Ali ovaj argument je razlog zašto američke policijske službe svake godine traže pristup više od 1,3 milijuna privatnih mobitela. Zbog toga su tvrtke poput Verizon-a, AT-a&T, Apple i Google će vaše osobne podatke predati vladi.

To je ujedno i argument koji se koristio za opravdanje nadzornog centra za nacionalnu sigurnost (NSA) u iznosu od 1,5 milijardi dolara. Središte koje bi se moglo koristiti za presretanje komunikacija svakog pojedinog Amerikanca.

Možda oni koji nemaju što sakriti ne smeta to masovno upadanje u privatnost. Ali trebali bi. Čak i kad Batman to učini.

Kao što je rekao Lucius Fox, nitko ne bi trebao imati toliku moć. A je li masovno hakiranje zaista najbolji način borbe protiv terorizma? Ne zaboravimo da za Batmana to nije ni djelovalo. Stigao je prekasno i Jokerove bombe već su bile na mjestu. Obični ljudi su trebali razriješiti situaciju - ni Batman, ni vlada, čak ni nadzor. Samo ljudi.

Može li Superman ukrasti vaše privatne podatke?

Da. Superman je vanzemaljski bog. Može pročitati vaše mišljenje. Nažalost, ni VPN vam ne može tamo pomoći.

Moć je još veća od Supermana i Batmana

Mogu li Bruce Wayne i Kal-El sačuvati svoj identitet? Sigurno da mogu - da nema interneta.

Internetski nadzor je oprezan, Bruce Wayne bio bi na meti prvi put kad je na eBayu naručio crni ogrtač i kaput. Ili kad je koristio pogrešnu riječ na forumu za chat i privukao pažnju NSA-e.

Što se tiče Supermana? Bio bi podvrgnut brutalnom nadzoru. Definitivno bi ga smatrali prijetnjom. Kako ćemo ga gledati nije poznato, on je vanzemaljski bog, ali vjerovatno bismo ga prisluškivali kriptonitom.

Srećom, ovo je stvarni svijet. I ne trebamo Batmana ili vanzemaljskog boga da nas štiti. Pogotovo ako je njihov pojam zaštite toliko nametljiv kao vladin. (Gledamo u tebe, Batman).

Samo nam treba dobra VPN da nas zaštiti od cyber kriminalaca, miješanja vlada i ludih milijardera u lateksu*. Posljednja dva, koja su, čini se, obojica odlučila da je špijuniranje nas jedini način da nas spasi.

Dokaz je tada ExpressVPN bolji od Batmana. I Superman, vjerojatno.

Što misliš? Može li ExpressVPN povesti Supermana i Batmana u svađi? Komentari ispod!

*Ovdje namjerno nismo spomenuli Supermana ExpressVPN ne štiti vas od vanzemaljskih bogova. (Ili Batman).

Izdvojena slika: bonifacije / Foto klub Dollar + Foto klub Lava Lova / Dollar
Kapow !: tang90246 / Fotografski klub Dollar
Loša maska: nito / Fotografski klub Dollar

Batman v Superman: Tko je najbolji tajni identitet?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.