Četiri najbolja davatelja usluga šifriranja za dodatnu sigurnost

šifrirane usluge e-pošte

Gmail je možda najpopularnija svjetska usluga e-pošte, ali to ne znači da je najsigurnija. U stvari, Google je priznao da redovno čita poruke korisnika kako bi ih bolje poslužio oglasima. Iako se od tada kaže da je praksa prestala, činjenica da je Google mogao u prvom redu pročitati vaše navodno sigurne poruke dovoljno je da izazove zabrinutost..

Srećom, danas postoje druge opcije e-pošte, osim velike tri.

Što znači šifriranje, u smislu e-pošte?

Kada govorimo o šifriranim porukama e-pošte, važno je imati na umu da nije svaka usluga jednaka: Neki davatelji pohranjuju e-poštu na način koji im nije lako pristupiti, dok drugi nude samouništavajuće poruke koje će izbrisati vaše zapise.

Ali daleko sigurniji način da sakrijete sadržaj svoje e-pošte jest šifriranje njih PGP-om, za prilično dobru privatnost. Neki dobavljači e-pošte to i olakšavaju, iako postoje sigurnosni problemi zbog napuštanja vašeg PGP ključa na web mjestu.

Ipak, dok šaljemo poruke od jednog primatelja do drugog, metapodaci su uvijek zaostali, a ako primatelj koristi nekodiranu uslugu slanja poruka, izbrisat će svaku zaštitu privatnosti za koju mislite da imate.

Važno je znati kako vaš pružatelj usluga e-pošte funkcionira i kako se rukuje s vanjskim porukama.

ExpressVPN-ovi provodi sigurne davatelje usluga e-pošte

Ako imate tržište za robusnijeg i sigurnijeg davatelja usluga e-pošte, pogledajte najbolje odabrane brojeve ExpressVPN-a. Uz svaku uslugu koja ima besplatnu verziju, možete ih isprobati prije nego što odlučite koja će vam odgovarati.

1. ProtonMail

Razvijen 2013. godine, ProtonMail ima dugu i uglednu evidenciju pružanja korisnicima legitimne šifrirane i anonimne usluge slanja poruka.

Sa sjedištem u Švicarskoj, ProtonMail je vjerojatno najpouzdaniji dobavljač e-pošte danas. Za razliku od usluga e-pošte sa sjedištem u SAD-u, poput Gmail-a i Outlooka, koje su često prisiljene predati osjetljive dokumente, ProtonMail nema takve obveze i, stoga, je pametniji izbor za ljude koji bi mogli biti zabrinuti zbog slanja potencijalno osjetljivih dokumenata putem interneta.

Kao sigurna usluga razmjene poruka druga je.

Značajke:

 • 100% open-source
 • Nudi krajnje kriptiranje, dvofaktorsku provjeru autentičnosti i poruke koje se samouništavaju
 • Namjenske mobilne aplikacije za Android i iOS
 • Omogućuje veličinu datoteke do 25 MB i besplatno spremanje pošte do 500 MB
 • Različite mogućnosti određivanja cijena, ali besplatna verzija većini je možda dovoljna

Poanta:

Ako vam je stalo do vaše privatnosti (a pretpostavljamo da jeste - na kraju krajeva, čitate ovaj članak), onda je ProtonMail zlatna standardna šifrirana platforma za e-poštu. Uz mogućnost stvaranja samouništavajućih poruka, članovi ProtonMail-a mogu slati šifrirane poruke bilo kojem primatelju, bez obzira na uslugu e-pošte koju koriste.

S sučeljem za jednostavno korištenje, robusnim protokolima šifriranja i namjenskim mobilnim aplikacijama to je definitivno krema usjeva.

* Saznajte više o ProtonMail-u.

2. CounterMail

S više od 4.000 različitih vrsta PGP šifrirajućih ključeva, CounterMail je sila s kojom se treba uzeti u obzir. Sjedište same službe je u Švedskoj, pa joj je prednost u pogledu zaštite privatnosti.

CounterMail koristi i šifriranje od početka do kraja i jedan je od poznatih pružatelja usluga e-pošte koji nudi vlastitu sigurnu USB tipku ključa, što ga čini odličnim izborom za ljude koji neprestano šalju sigurne poruke u pokretu.

Značajke:

 • Potpuno anonimna usluga e-pošte
 • Sa sjedištem u Švedskoj
 • Za zaštitu vaših poruka koristi OpenPGP s 4.096 različitih ključeva za šifriranje
 • Uključuje podršku za Linux, Mac, Android i iOS
 • Jednonedjeljno besplatno probno razdoblje, a planovi pretplate počinju od 6,33 USD mjesečno

Poanta:

Prava moć protokola šifriranja, CounterMail je sjajna usluga s jakim fokusom na privatnost korisnika. Sama stranica može izgledati kao nešto izravno iz sustava Windows 95, ali usluga je vrhunske klase.

Dok CounterMail nudi jednotjednu besplatnu probnu inačicu, planovi pretplate počinju otprilike 6 dolara mjesečno - što ga čini najskupljom opcijom e-pošte na ovom popisu.

* Saznajte više o CounterMail-u.

3. Mailfence

Pokrenut nakon otkrića Snowdena, Mailfence je još jedna usluga e-pošte koja nudi šifrirane poruke s jakim fokusom na privatnost korisnika. Korištenjem OpenPGP-a ova usluga osigurava da pošiljatelj i primatelj mogu čitati poruke.

Za razliku od drugih šifriranih davatelja usluga e-pošte, on također ima mnoštvo drugih značajki, uključujući digitalni potpis, ugrađene kalendare i više.

Značajke:

 • Sa sjedištem u Belgiji
 • Koristi dvofaktorsku provjeru identiteta i automatski otkriva i blokira neželjenu poštu
 • Ima vrlo prilagodljive postavke e-pošte
 • Omogućuje korisnicima da uvoze svoje podatke iz Outlooka i Gmaila
 • Ograničenje privitka od 10 MB uz 500 MB besplatne pohrane

Mailfence

Poanta:

Mailfence je nevjerojatno moćna i svestrana platforma za e-poštu koja donira 15% svog godišnjeg prihoda Fondaciji Electronic Frontier. U skladu s tim, besplatna verzija uglavnom nudi više nego dovoljno prostora za pohranu i mogućnosti za većinu korisnika.

Nažalost, Malifence ne nudi nikakve posvećene mobilne aplikacije od objave ovog članka, što ga čini znatno manje praktičnim od ostalih usluga na popisu. Također omogućuje korisnicima slanje šifriranih poruka osobama koje također koriste Mailfence ili OpenPGP, što ga nekim korisnicima čini malo manje pristupačnim..

* Saznajte više o Mailfenceu.

4. Tutanota

Još jedna sjajna usluga otvorenog koda, Tutanota koristi end-to-end enkripciju za zaštitu vaše korespondencije.

Za razliku od ostalih usluga razmjene poruka, on automatski šifrira sve dolazne i odlazne poruke bez obzira na uslugu e-pošte koju primatelj koristi - sjajna značajka ako pišete nekome izvan poznate mreže. Međutim, sjedište tvrtke je u Njemačkoj koja može ili ne mora podići nekoliko crvenih zastava.

Značajke:

 • Potpuno open-source i koristi krajnje kriptiranje za sve poruke
 • Nudi namjenske aplikacije za iOS i Android
 • Daje korisnicima koji nisu Tutanota sigurnu vezu za čitanje šifriranih poruka
 • Omogućuje do 1 GB besplatne pohrane; neograničeni troškovi skladištenja 1 euro mjesečno

Tutanota

Poanta:

S više od dva milijuna aktivnih korisnika, Tutanota je popularna usluga s posvećenim praćenjem. Uz to, usluga trenutno ne podržava PGP enkripciju koja ga automatski srušava na nekoliko zaboda.

Kao besplatna usluga sigurnih poruka s namjenskim aplikacijama i mogućnostima slanja sigurnih poruka primateljima izvan Tutanota mreže, dostojan je kandidat.

* Saznajte više o Tutanoti.

Ne zaboravite VPN!

Nadamo se da ovaj popis pomaže suziti vašu pretragu. Iako svaka opcija e-pošte ima svoje prednosti i nedostatke, uvijek možete unaprijediti zaštitu privatnosti održavajući VPN u svakom trenutku.

Ako koristite (ili ste koristili) nekog od gore navedenih davatelja e-pošte, u nastavku ostavite komentar sa vlastitim mišljenjem.

Četiri najbolja davatelja usluga šifriranja za dodatnu sigurnost
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.