ExpressVPN lansira „Signali pouzdanih VPN-ova“ sa CDT-om

CDT logotip pored ExpressVPN logotipa.

Hrskavi? Dodatno kremasto? Smanjena masnoća? Staromodno, što god to značilo?

Svi smo imali osjećaj da smo bili preopterećeni izborom pri kupovini, bilo da radi kikirikijevog maslaca ... ili putem VPN usluge.

Naravno, odabir VPN usluge predstavlja nešto veće uloge, jer morate biti sigurni u davatelja usluga s on-line privatnošću i sigurnošću. ExpressVPN nastoji steći to povjerenje kombinacijom hardvera, softvera i ljudske domišljatosti vodeće u industriji i dijeljenjem detaljnih informacija o tome kako svakodnevno radimo na zaštiti naših korisnika.

Ali ne želimo se zaustaviti na tome - pomaganje korisnicima da odaberu najbolju VPN uslugu za njih znači osigurati im informacije i upute potrebne za procjenu u koga mogu vjerovati, bez obzira u koji provajdera smatraju..

Zbog toga smo surađivali s Centrom za demokratiju i tehnologiju (CDT), neovisnom neprofitnom organizacijom koja se zalaže za internetske građanske slobode i ljudska prava širom svijeta, na pokretanju međuindustrijske inicijative za podizanje standarda u cijeloj industriji i osnaživanje korisnici donose informiranije odluke prilikom odabira VPN-a, u konačnici čine internet privatnijim i sigurnijim za sve.

Signali pouzdanih VPN-ova

Zajedno s nekolicinom drugih VPN pružatelja usluga, sarađivali smo s CDT-om na izradi popisa pitanja na koja bi VPN usluge trebale biti u stanju odgovoriti kako bi signalizirale njihovu pouzdanost. Ova pitanja, zajedno sa smjernicama CDT-a, pomažu korisnicima da procijene VPN davatelje na temelju njihovih poslovnih modela, praksi prikupljanja podataka, sigurnosnih protokola i još mnogo toga.

Zamislite to kao oznaku hranjivosti za VPN-ove pružajući osnovni skup činjenica koje možete usporediti u različitim uslugama. I kao što vam oznaka hranjive vrijednosti može pomoći u određivanju koji je maslac od kikirikija s oznakom „zdrav“ zaista bolji za vas, ova pitanja i odgovori omogućuju vam da bolje procijenite je li VPN usluga koja se hvali „vodećom sigurnošću“ zaista zaslužila tu oznaku.

Za razliku od oznake hranjive vrijednosti, sudjelovanje je ipak neobavezno. Nadamo se, međutim, da će nam se pridružiti više pružatelja VPN-a u odgovoru na ova pitanja i podizanju standarda za cijelu industriju.

Pitanja i odgovore objavili smo u našem Trust Centru, koji također sadrži opsežne dodatne detalje o našim sigurnosnim praksama, iznad i izvan onoga što CDT projekt zahtijeva.

Više informacija o inicijativi potražite na web mjestu CDT-a.

ExpressVPN lansira „Signali pouzdanih VPN-ova“ sa CDT-om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.