ExpressVPN pregledava 3 najbolja bitcoin novčanika za iOS

najbolje-Bitcoin novčanik IOS

* Tražite li najbolje Bitcoin novčanike za Android? Kliknite ovdje.*

Od 2014. godine postojao je samo jedan Bitcoin novčanik za iOS – ali tada je zabranjen.

Korisnici Bitcoina nisu mogli čuvati i trošiti Bitcoine sa svojim iPhone uređajima na siguran i legalan način, unatoč preuzimanju najpopularnijeg novčanika 120.000 puta prije nego što je bio zabranjen.

U znak protesta protiv zabrane, preko 6000 ljudi potpisalo je peticiju za change.org, dok su se drugi zaveli uništiti njihove iPhone uređaje, a jedan je korisnik na redditu čak obećao besplatni Google Nexus svima koji su objavili video o sebi kako razbijaju njihov iPhone.

Izuzetno je što je post s Reddita primio više od 2500 upvoteda, ali je kasnije uklonjen iz r / all iz nepoznatih razloga.

Sada postoji mnoštvo izbora Bitcoin Wallet za korisnike iOS-a

Danas je ExpressVPN pronašao preko 30 Bitcoin novčanika u Apple AppStoreu, samo brzim traženjem pretraživanja ‘Bitcoin novčanik’. Iako nisu sve novčanike postavljene podjednako; neke su više centralizirane od drugih, što ih čini ranjivim na DDoS napade. Iako DDoS vaša sredstva ne dovodi u opasnost, potencijalno ne biste mogli biti isključeni s računa tijekom trajanja napada, što je nevjerojatno frustrirajuće.

Osiguranje vašeg Bitcoina je od vitalne važnosti i važno je kako novčanik rukuje šifriranjem vaših ključeva. Neki novčanici nalaze vaše šifrirane ključeve na poslužitelju, dok ih drugi pohranjuju na vaš telefon. Značajnije je sigurnije držati ključeve svojih sredstava na svom telefonu i nikada im ne dopustiti da napuste vaš uređaj, ali to čini rezervnu proceduru neophodnom u slučaju da se vaš telefon izgubi ili ošteti.

Ovo su ExpressVPN-ovi omiljeni Bitcoin novčanici za iOS.

Breadwallet – Open Source i veliko korisničko sučelje

Glavna prednost Breadwallet-a leži u samostalnom novčaniku pojednostavljene provjere plaćanja (SPV). To znači da ne postoji poslužitelj Breadwallet, već samo aplikacija. Aplikacija se izravno povezuje na Bitcoin mrežu kako bi preuzela bilance i emitirala svoje transakcije.

Zajamčeno je da Breadwallet ima 100% produženog vremena, baš kao i Bitcoin mreža.

Ključevi se čuvaju samo na mobilnom telefonu, pa morate biti sigurni da su ispravno sigurnosno kopirani. Ali sve dok niste ukorijenili svoj iPhone i osigurali ga dovoljno dobrim pristupnim kodom (ExpressVPN preporučuje šest znamenki), vrlo ste mali rizik od hakiranja.

Ipak, čuvanje sigurnosnih kopija može biti teško. Breadwallet vam daje pričuvnu frazu koja se sastoji od 13 riječi na engleskom jeziku i svatko tko ima pristup tim riječima može se domoći vaših bitcoina pa ih morate pažljivo pohraniti. Ni pod kojim uvjetima ne smijete napraviti snimak zaslona ovih riječi ili ih kopirati u bilo koji elektronički dokument, osim ako je vrlo dobro šifriran. Upravitelj lozinki možda je dobro mjesto, ali u suprotnom je vjerojatno najsigurnije jednostavno ih zapisati rukom (nikad ih ne ispisati) i spremiti papir na sigurno mjesto, na primjer, u sef ili na tajno mjesto.

Breadwallet automatski izračunava potrebnu mrežnu naknadu i ne dopušta vam da je promijenite. Budući da su bitcoin naknade postale prilično značajne u posljednjih nekoliko mjeseci, ExpressVPN se razdvaja između toga što ne želi preplaćivati, ali znajući da prenisko plaćanje može dovesti do toga da se transakcije zaglave u udubini nekoliko sati, pa čak i dana. U testovima ExpressVPN-a, činilo se da je oko 0,03 do 0,05 USD po transakciji dovoljno da se plaćanja potvrde u nekoliko blokova, iako su naknade (kao što preporučuje Breadwallet) porasle na čak 0,50 USD. Nije kriv Breadwallet, u stvari, procjena njihove naknade izgleda vrlo sofisticirana.

Za i protiv breadwallet-a

 • Otvoreni novčanik s velikom upotrebljivošću i jednostavnim korisničkim sučeljem
 • 100% produženi rad i jednostavan sigurnosni mehanizam
 • Pouzdana procjena naknade, ali bez dodatnih značajki
 • Nominira sve vrijednosti u bitovima (jedan milijun bitcoina), što može biti veliko, ali i zbunjujuće
 • Nema dojave o sredstvima

expressvpn-breadwallet

Copay – puno značajki

Copay je izgradio procesor plaćanja Bitcoin, Bitpay, a njegovo ime posuđuje iz osiguranja. Doplata obično opisuje postupak osiguranog pacijenta koji pokriva dio plaćanja lijekova na recept ili liječenja.

U Bitpay uvjetima, uplata je uplata koju je odvojilo više strana. Možete, na primjer, stvoriti takvu adresu kako biste osigurali donacije svoje organizacije, što je ono što radi projekt Qubes.

Copay je daleko najpovoljniji novčanik s mnogim potpisima i kao takav zaslužuje velike pohvale.

Pomoću Copay možete stvoriti takve novčanike s više potpisa za najviše šest kopaktora. Ti suplatnici ne moraju biti zasebni pojedinci, primjerice, možete stvoriti novčanik s tri suplatnika za koji su potrebna dva potpisa po transakciji (nazvana transakcija 2 od 3).

Suplaćenik bi mogao biti telefon u rukama direktora vaše organizacije, ali to bi mogao biti i vaš telefon, vaše računalo ili čak sigurnosna kopija papira. Svaki put kad se izvrši transakcija, potrebno ju je potvrditi dvije različite metode, baš kao i dvofaktorska provjera autentičnosti. Ovo osigurava da napadač ne bi mogao ukrasti čak i ako su vaše računalo ili telefon hakirani. Morali bi istodobno hakirati oba uređaja, što je vjerojatno mnogo teže.

Nažalost, takve transakcije s više potpisa stavljaju veće opterećenje na Bitcoin blockchain, što znači da su značajno skuplje od redovnih transakcija. Primjerice, transakcija 2-od-3 približno je dva do tri puta skuplja od uobičajene transakcije.

Još jedan plus Copay je količina značajki koje podržava. Možete istovremeno imati više novčanika i dodijeliti im različita imena i boje. Također možete promijeniti URL usluge novčanika, što je sjajno ako želite pokrenuti vlastiti sustav – nešto što bi tvrtka mogla poželjeti učiniti kako bi smanjila njihovu ovisnost o Bitpayu. Možete dodati adresu e-pošte za primanje obavijesti u novčaniku ili postaviti dodatne “lozinke za trošenje” za svaki vaš novčanik.

Copay se također isporučuje s integracijama za novčanike Ledger i Trezor.

Nadoknadite prednosti i nedostatke

 • Novčanik s velikim potpisom i jednostavan za upotrebu
 • Puno značajki
 • Ovisi o centraliziranom poslužitelju za upravljanje ključevima – rizično zbog kvarova. Šalje obavijesti o dolaznim sredstvima.

copay-Bitcoin-wallet

Luxstack – fantastične integrirane mogućnosti

ExpressVPN ne razumije zašto ovaj novčanik daje mogućnost dodavanja slike profila, ali novčaniku daje najmanje lijep osobni dodir.

Luxstack novčanik je mršav i lagan za kretanje, a vjerojatno nijedan drugi novčanik ne omogućuje brže započinjanje transakcija.

Postupak izrade sigurnosnih kopija funkcionira isto kao i kod ostalih novčanika, ali nudi drugačiji način stvaranja šifriranog sjemena, iako nije tako glatka kao sustav Copay ili Breadwallet.

Da biste napravili sigurnosnu kopiju novčanika, imate mogućnost unosa zaporke vašeg telefona, a zatim odaberite novu zaporku samo za sjeme za oporavak. To se zatim može kopirati i zalijepiti u šifriranu sigurnosnu kopiju i spremiti bilo gdje.

Kako je sigurnosna kopija novčanika ovom metodom osigurana samo četveroznamenkastom zaporkom, ona vjerojatno neće izdržati napad brutalnosti, pa ExpressVPN preporučuje da je stavite samo u upravitelj lozinki ili ne upotrebljavate ovu značajku uopće.

Korisne značajke uključuju mogućnost pregledavanja Bitcoin tržnica unutar aplikacije i podršku za Apple Watch.

Aplikacija koristi fiksnu naknadu (100 bita) za transakciju, koja je ponekad ponekad previše, ili tijekom razdoblja velike potražnje za Bitcoin transakcijama, premalo, što dovodi do kašnjenja i zbrke.

Prednosti i nedostaci Luxstack-a:

 • Podržava Apple Watch
 • Integrirane opcije za gledanje tržišta
 • Zbunjujuće mogućnosti sigurnosnih kopija. Bolje se pridržavajte upisivanja sigurnosne kopije na komad papira!

luxstack recenzija

Breadwallet je omiljeni Bitcoin Wallet ExpressVPN-a za iOS

Breadwallet je jasan favorit ExpressVPN. Aplikacija se osjeća nevjerojatno glatkom, jednostavnom je za upotrebu i uvijek dobiva pravo naplate.

Bitpay je Copay pretvorio komplicirani postupak olakšavanja uporabe novčanika s više potpisa. Ako držite sredstva za neku organizaciju, to bi trebao biti vaš izbor broj 1, čak i ako je više centraliziran od ostalih.

Ako ste trgovac ili imate Apple Watch, Luxstack će vam vjerojatno biti prvi izbor.

Svi ispitani novčanici ExpressVPN daju drugu adresu prilikom svake transakcije. To je dobro za privatnost, ali daleko ne čini vaše transakcije anonimnim. Ako vam je potrebna visoka razina privatnosti ili anonimnosti, pogledajte Vodič ExpressVPN-a za Bitcoin anonimnost.

Izdvojena slika: gn8 / Fotografije polaganja

ExpressVPN pregledava 3 najbolja bitcoin novčanika za iOS
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.