Intervju s Ashtonom Eatonom, najvećim svjetskim sportašem i korisnikom ExpressVPN-a

Olimpijski junak koristi ExpressVPN

Postoje oni koji trče. Ima onih koji skaču. Ima onih koji bacaju. A onda su tu i oni koji sve tri rade na olimpijskoj razini.

Uđite u Ashton Eaton, najvećeg svjetskog sportaša.

Eaton drži svjetski rekord u decathlonu koji zahtijeva natjecatelje da sudjeluju u deset događanja u rasponu od skoka u vis do bacanja diska. Na američkim Olimpijskim igrama 2012. stekao je zlato za SAD, prije nego što je ponovio podvig prošlog vikenda u Rio de Janeiru.

Osim što je sportaš svjetske klase, Eaton je i aktivan humanitarac. Radio je s Team World Vision, organizacijom za pomoć koja koristi utrke u zajednici da prikupi novac za razvojne programe. Eaton je nedavno čak posjetio Keniju kako bi upoznao dijete koje on i njegova supruga sponzoriraju kroz organizaciju.

ExpressVPN je ponosan što je Eaton aktivan korisnik od 2015. godine. A s obzirom na to da nitko s bloga nije uspio stići u Rio, bio je vrlo ljubazan Eaton podijeliti neke svoje dojmove s ovogodišnjih Olimpijskih igara.

ExpressVPN: Hvala, Ashton, što ste dovoljno ljubazni da odgovorite na naša pitanja, znamo da ste zaposleni čovjek!

Ashton Eaton: Nema problema! Nadam se da moji odgovori mogu imati pozitivan utjecaj.

ExpressVPN: Ranije ste izjavili da ste se ti i supruga zaljubili u Brazilu 2007. Da li je to dodalo dodatni nivo natjecanju na Olimpijskim igrama tamo?

(Napomena: Prošli tjedan Eatonova supruga, Kanađanka Brianne Theisen-Eaton, kući je odnijela broncu u ženskom heptathlonu.)

Eaton: Apsolutno. Brazil je bio polazna točka za nas, ne samo osobno, već i atletski gledano. Bili smo kolegijalni sportaši, a zatim smo nastavili snimati naslove koji su uspostavili našu profesionalnu karijeru.

„Namjera za 2016. bila je pobjeda. Na taj način, pritisak je bio takav da bih JA trebao pobijediti. “

ExpressVPN: Natjecali ste se u nekom od kasnijih događaja. Kako ste proveli vrijeme u Riju?

Eaton: Ovo je fantastično pitanje. Atletski sportaši često zavide natjecateljima u sportovima koji počinju ranije na Igrama, jer imaju više vremena nakon što se natječu za istraživanje grada i gledanje ostalih natjecanja.

Kao sportaš koji vodi do najvećeg natjecanja u vašem životu, pokušavate preuzeti vrlo jaku kontrolu nad svojim okruženjem. To znači da je najveći prioritet svakog dana vaše fizičko zdravlje. Trenirate, jedete, a ako ste umorni, spavate. Ali ponekad ima puno prekida nakon što provjerite ta tri okvira. Svaki sportaš je drugačiji.

Neki koriste vrijeme da pronađu nove prijatelje iz drugih zemalja. Neki ga koriste za analizu posljednjih dana treninga. Neki vole pustiti um da luta s knjigom ili svojim omiljenim TV emisijama.

Osobno pratim događaje oko igara putem društvenih medija. Brianne gleda emisije putem interneta.

“Brianne i ja smo koristili vašu uslugu tokom naših putovanja tijekom godine.”

ExpressVPN: Jeste li osjećali veći ili manji pritisak nego 2012. godine?

(Eaton je postavio svjetski rekord u decatlonu na Olimpijskim suđenjima 2012. prije nego što je u Londonu osvojio zlatnu medalju.)

Eaton: Osjetio sam istu količinu pritiska, jednostavno je drugačije.

U 2012. moja namjera nije bila nužno pobijediti, bilo je sudjelovati u igrama i dati sve od sebe. Jednostavno mi se dogodilo da sam bio dobar u to vrijeme, tako da sam bio najbolji da bih mogao pobijediti, stvarajući pritisak.

Od tada je, međutim, namjera 2016. bila pobjeda. Na taj je način pritisak bio takav da bih JA trebao pobjeđivati.

ExpressVPN: Kakva su vaša iskustva s ExpressVPN-om?

Eaton: Koristio sam ExpressVPN da pratim NBC-ove Twitter feede i feed Kanadskog olimpijskog odbora, a imali su i puno kratkih videoisječaka koji su prikazivali sjajne trenutke. Brianne i ja smo koristili vašu uslugu tokom naših putovanja tijekom godine.

ExpressVPN: Vi ste definitivno sportaš u sportu – mislite li da vaši suigrači i natjecatelji znaju iste savjete i trikove kada je u pitanju pristup webu dok ste u inozemstvu.?

Eaton: U cjelini, rekao bih da većina sportaša ima problema s tehnologijom i da je koriste kako bi postigli ili dobili što žele. Pretpostavljam da drugi sportaši ne bi prošli kroz te korake i nastavili se pomicati na nešto drugo.

ExpressVPN: Još jednom hvala što ste izdvojili vrijeme za odgovor na naša pitanja, stvarno ga cijenimo. Već dugo smo veliki obožavatelji!

Eaton: Nema problema. Veselimo se godini koja dolazi!

~

Sve dobro rečeno! ExpressVPN želi Ashtonu Eatonu sreću u nastavku njegove sportske sage. Ako ste zainteresirani pratiti njegove buduće trijumfe, slijedite ga na Twitteru.

Izdvojena slika: Getty Images

Intervju s Ashtonom Eatonom, najvećim svjetskim sportašem i korisnikom ExpressVPN-a
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.