Kako funkcioniraju IP ispitivači i zašto ponekad griješe

Pogledajte svoju IP adresu.

Vaša IP adresa omogućava web lokacijama da "vide" vašu lokaciju. Ali istina je da GeoIP (IP lokacija) nije tako pametna.

Svi smo gledali filmove u kojima se tehnološki genij upisuje u nekoliko tajnih naredbi i uspijeva pronaći kućnu adresu lošeg (ili dobrog) tipa, obično uz prikladnu cjelovitu kopiju vozačke dozvole za dizanje u boji..

Filmovi i TV, notorno će zamagliti linije kada je riječ o tehnologiji. Prizor bi mogao pokazati hakeru da provjeri web mjesto koje će nekako znati točnu lokaciju cilja. Ali, srećom, u stvarnom svijetu ne funkcionira tako.

Što je IP adresa?

IP adresa funkcionira poput adrese vaše kuće i to dopušta drugim računalima da razgovaraju s vašim računalom. Ako naručujete knjigu putem interneta, morate dati adresu kako biste je mogli primiti. Mogli biste navesti alternativnu adresu, možda poštanski pretinac, ali bez adrese nećete dobiti knjigu.

Isto se odnosi na Internet i IP adrese. VPN će prikriti vašu lokaciju, ali vaše računalo i dalje treba adresu za primanje podataka.

Imaju li IP čekeri moju adresu?

IP popisi vlasništva poznati su kao WHOIS baza podataka. Kad se dodijele komadići IP adresa ("mrežne blokade"), ime i adresa odgovorne osobe postaju javno dostupne.

Jedini način na koji bi vaše ime bilo u IP bazi podataka jeste ako ste registrirali netblok, što se ne bi moglo dogoditi nesvjesno.

Umjesto toga, adresa za vaš IP će gotovo sigurno ukazivati ​​na vašeg davatelja internetskih usluga. Iako je ovo obično dovoljno precizno da utvrdite u kojoj se zemlji nalazite, ne može vas osobno identificirati.

Međutim, bilo je slučajeva da su sudske naredbe prisiljavale davatelje internetskih usluga da predaju adrese korisnika. Tužitelji mogu upotrijebiti GeoIP kako bi vas pronašli, ali im treba sudski sudski nalog da bi dobili osobne podatke od davatelja internetskih usluga..

Koliko su točne IP provjere?

GeoIP se primarno temelji na javnim bazama podataka koje možda nisu točne ili ažurirane. Na primjer, potpuno je moguće da vaš davatelj internetskih usluga održava njihovu IP adresu u drugoj zemlji.

Ako ste ikada posjetili web mjesto i vidjeli sadržaj na drugom jeziku, IP adresa web stranice vjerojatno je registrirana u drugoj zemlji.

IP adrese registrirane u drugim zemljama također objašnjavaju zašto web stranice koje koriste GeoIP za blokiranje ili ograničavanje pristupa ponekad ne uspijevaju i sprječavaju pristup pogrešnim korisnicima. Moguće je da ste na jednom mjestu, ali zastarjela baza podataka vas postavlja negdje drugdje.

Može li me moja IP adresa povezati s drugim podacima?

GeoIP usluge često pokreću treće strane i mogu povezati vaše detalje s tehnikom koja se naziva otiskom prsta. Podaci se mogu vaditi iz vaše povijesti pretraživanja i kombinirati s vašim IP-om radi dobivanja preciznije slike. Ali ako niste posebno naveli svoju adresu i IP adresu, ne postoji način da web mjesto točno zna gdje se nalazite.

Međutim, u većini slučajeva GeoIP je dovoljno točan. Vjerovali ili ne; malo ljudi zanima vaše točne koordinate. Brine ih samo vaša gruba lokacija pa vas mogu usmjeriti prema ugovoru o sadržaju ili uslugama.

Sakrijte svoj IP i koristite pouzdanu IP provjeru

GeoIP je zanimljiva i korisna tehnologija i pomaže nam da vidimo primjenjivi sadržaj, ali može pružiti i pogrešne rezultate. Povremeno pojavljivanje negdje gdje ne možemo postati prilično neugodno.

Najefikasniji način sakrivanja vašeg IP adrese je korištenje VPN usluge, poput ExpressVPN-a. A ako trebate koristiti provjeru IP adresa, obavezno koristite uslugu kojoj možete vjerovati.

Kako funkcioniraju IP ispitivači i zašto ponekad griješe
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.