Kako pokloniti Bitcoin ovog Božića

Kako dati Bitcoin kao poklon

Trebate zakašnjeli, last minute božićni poklon u letu? ExpressVPN je pokrivao!

Bitcoini ne postoje u fizičkom obliku (neki kažu da uopće ne postoje!). U praksi, oni su samo brojevi u distribuiranoj knjizi zvanoj The Blockchain.

Unatoč tome, svi razgovaraju o njima. Od financijskih novina do dnevnih vijesti, Bitcoin zasigurno stvara mnogo zujanja. Svatko ima svoju priču o tome kako su ušli, izašli ili osjećali da su propustili bjesnilo.

Pa zašto ne dati Bitcoin kao poklon? Ovaj vodič vam govori kako.

1. korak: Stvorite Bitcoin novčanik

Ako vaš kontakt već ima Bitcoin novčanik, a znate njihovu adresu, darivanje Bitcoina je trivijalno. Jednostavno trebate poslati bitcoine na adresu koja vam je dana. Sastavljeno.

Ali većinu vremena vaš prijatelj ili obitelj neće imati Bitcoin novčanik i morat ćete ih stvoriti.

Potražite novčanik koji im može odgovarati - ako imaju Android telefon, možda biste odabrali naš popis najboljih Android novčanika. Ako koriste iOS, imamo i popis za to. Ako koriste računalo ili ne znate njihovu platformu, možete se odlučiti za Electrum novčanik ili Copay.

Imenujte novi novčanik po svom prijatelju i generirajte sigurnosno sjeme.

Ovo sjeme, obično 12 ili 13 riječi, može se napisati i poklanjati velikom čestitkom!

2. korak: Objasnite kako Bitcoin funkcionira i kako iskoristiti dar Bitcoina

Nikada nije dobra ideja generirati Bitcoin privatne ključeve u ime nekog drugog. To je sigurnosni rizik i zahtijeva da ljudi vjeruju u međusobnu informacijsku sigurnost, što je nepotrebno i povećava površinu napada za sve koji pokušavaju ukrasti vaš novac..

Umjesto toga, korisnik vašeg dara trebao bi stvoriti vlastiti novčanik na platformi koja im se sviđa i u koju imate povjerenja, otkupiti vaše bitcoine i prenijeti ih u svoj novčanik.

Da biste to učinili, možda ćete trebati napisati korake potrebne za otkup Bitcoina, koji mogu izgledati ovako:

  • Preuzmite aplikaciju Bitcoin novčanik koju namjeravaju koristiti
  • Napravite novi novčanik i napravite sigurnosnu kopiju njihove nove matične fraze
  • Preuzmite novčanik pomoću kojeg ste stvorili poklon
  • Vratite nadareni novčanik iz sigurnosnih kopija
  • Prenesite bitcoine u novostvoreni novčanik u aplikaciji po njihovom izboru

Trebate li pokloniti uvjete?

Doduše, mnogi vaši prijatelji i obitelji možda misle da su bitcoini bezvrijedni, manija tulipana ili mjehurić zbog kraha..

Kad se bitcoini daju kao poklon - pogotovo kada je riječ o malom iznosu - korisnik zaboravi na to ili drži novac na nesigurnom mjestu (poput svoje pošte za poštu, internetske sandučiće ili internetske usluge vođenja bilješki).

Međutim, kada cijena bitcoina poraste, oni će zapamtiti vaš velikodušni dar samo kako bi otkrili da je izgubljen ili ukraden. Razočaranje i frustracija će vaš dar vjerojatno pretvoriti u stresno iskustvo za koje želite da ga niste priredili.

Umjesto toga, dobra je ideja stvoriti 'uvjete' na poklonu. Na primjer, možete reći da korisnici imaju samo 2-12 mjeseci da otkupe svoje bitcoine, nakon čega ćete ih vratiti natrag. A njihov gubitak (bah humbug)!

Ako prijete da će se prisjetiti Bitcoina, vrlo je važno objasniti kako ključevi rade i kako možete „vratiti“ Bitcoine koje ste darovali. Inače, može se činiti vrlo čudnim pokloniti nenadoknadivu nepovratnu kriptovalutu i biti u mogućnosti vratiti je.

Upotrijebite Bitcoin da biste kupili pravi poklon!

Ako želite razgovarati o Bitcoinu, ali također želite pokloniti nešto stvarno, razmislite o kupnji nečega s Bitcoin-om.

Ali još uvijek možete usputno spomenuti da ste ga kupili, naravno, s Bitcoinom. Ako vaši prijatelji ili obitelj žele razgovarati o tome, sigurno će vas pitati o vašim iskustvima, a sve bez pritiska da se morate direktno baviti tehnologijom i rizicima..

Kako pokloniti Bitcoin ovog Božića
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.