Na Twitteru će pratiti 9 aktivista tehničkih žena

Žene tehno aktivistkinje.

Bok! Željela sam podijeliti svoje omiljene ženske aktivistkinje koje mogu pratiti na Twitteru.

Sve ove žene rade na održavanju interneta otvorenim i internetskim komunikacijama privatnim i sigurnim, nadahnjujući nas svojom duhovitošću i uvjerenjem.

Da budem iskren, ovo bi mogao biti vrlo, vrlo dugačak popis. Ako imate druge omiljene ženske tehno aktivistkinje, javite nam u komentarima!

Yan Zhu

Yan Zhu @bcrypt

S imenom funkcije za podešavanje zaporke koja se rukuje odmah je jasno gdje se nalaze Yanov interes. Yan je široko ostvareni inženjer, vjerojatno najpoznatiji po svojim projektima zaštite privatnosti koje je odobrio EFF, poput Privacy Badger i HTTPS Everywhere.

Jessy Irwin

Jessy Irwin @jessysaurusrex

Jessy je sigurnosni istraživač i evanđelist koji sigurnosna pitanja čini lako razumljivim svima. Jessy je priličan genij za korištenje smiješnih emojija i ASCII umjetnosti kako bi ljude potaknuo da igraju svoju infosec igru. Možete je čuti kako govori na konferencijama i sveučilištima širom svijeta.

Yael Grauer

Yael Grauer @yaelwrites

Yael je tehnološki novinar koji piše o tehnologiji, problemima privatnosti i svemu ostalom do čega nas je važno (poput TV emisije Gospodin Robot). Yaelove dobro istražene članke možete pronaći na matičnoj ploči, Forbesu i Ars Technici, kao i na njenom osobnom blogu.

Sarah Jamie Lewis

Sarah Jamie Lewis @SarahJamieLewis

Sarah naporno radi na svom projektu OnionScan koji mjeri veličinu i opseg tamnog weba i njegove ranjivosti. U kratkom je vremenu postigla puno za anonimnost te pionirkom u području Dark Web Research.

Chelsea Manning

Chelsea Manning @xychelsea

Chelsea je putem Wikileaksa javnosti pružio riznicu američkih diplomatskih i vojnih dokumenata. Dosjei su otkrili korupciju, zločine protiv čovječnosti i laži - na većinu njih još uvijek nema odgovora. Chelsea je osuđena na 35 godina zatvora, gdje su je mučili i držali u nehumanim uvjetima, iako treba biti puštena prijevremeno, 17. svibnja ove godine.

Alexandra Elbakyan

Alexandra Elbakyan @ringo_ring

Porijeklom iz Kazahstana, Aleksandra je naljutila neke od najmoćnijih svjetskih izdavača kada je prikupila mnoštvo znanstvenih istraživanja iza platnih zidova i oslobodila ih vlastitim projektom Sci Hub. Alexandra se trenutno skriva u Rusiji, bojeći se izručenja Sjedinjenim Državama.

isis agora lovecruft

isis agora lovecruft @isislovecruft

Isis je jedna od vodećih figura iza Tor projekta, a također je radila za Open Whisper Systems, tvrtku koja stoji iza šifrirane aplikacije za razmjenu poruka, Signal. Prošle godine Isis se izjasnila kad je progovorila protiv uznemiravanja FBI-a.

Eva Galperin

Eva Galperin @evacide

Eva je nedavno imenovana za direktoricu kibernetičke sigurnosti na EFF-u i također je tehnička savjetnica Fondacije slobode tiska. Galperin istražuje zlonamjerni softver i piše vodiče o sigurnosti informacija za branitelje, aktiviste, novinare i blogere ljudskih prava - poput ovog korisnog digitalnog kompleta za prvu pomoć.

Julie Borowski

Julie Borowski @JulieBorowski

Julie je najistaknutija kao YouTube osobnost i politička aktivistica, gdje komentira trenutne političke afere u SAD-u, često s naglaskom na privatnost i tehnologiju. Samoopisana kapitalistkinja koja žudi za pitanjima vezanim za slobodu, Julie je principijelan glas za privatnost u američkoj političkoj sferi od 2012. godine..

Koje žene u privatnosti gledate?

ExpressVPN i želio bih vam zahvaliti izvanredne žene na ovom popisu.

Jesam li nekoga pustio napolje? U komentarima ispod podijelite svoje omiljene aktivistkinje za ženske tehnologije!

Na Twitteru će pratiti 9 aktivista tehničkih žena
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.