PGP je i dalje prilično dobar za privatnost

[ware_item id=33][/ware_item]

Brava okružena s nekoliko elektroničkih predmeta


Mnogi zagovornici privatnosti koriste PGP (GNU Privacy Guard / GPG u otvorenom obliku) za šifriranje, potpisivanje i provjeru podataka i teksta svih vrsta.

PGP je relativno dobro revidiran i pouzdan alat za privatnost i sigurnost s fascinantnom pozadinom. Nedavno je, međutim, PGP pod vatrom nakon otkrivanja ranjivosti koja bi mogla automatski dešifrirati poruke na većem broju e-pošte i PGP dodataka.

Za sada je možda bolje privremeno isključiti automatsko dešifriranje e-poruka (kao što je ovdje objašnjeno za Enigmail, GPGTools i GPG4Win). Međutim, to ne znači da je PGP temeljno slomljen, ili da bismo ga trebali potpuno prestati koristiti.

Ali općenito, PGP je i dalje koristan za e-poštu, posebno za provjeru. Lažne e-poruke s phishing vezama najčešće prolaze kroz filtre neželjene pošte, a potpisane PGP poruke e-pošte mnogo je lakše procijeniti je li primatelj onaj za koga kažu da jesu. Na primjer, što Facebook nudi PGP uslugu, prilično je cool!

Nisu to samo Facebook obavijesti. Evo još nekoliko načina na koji je PGP i dalje koristan:

1. PGP može potvrditi preuzimanja

PGP olakšava provjeru integriteta datoteka, što je posebno važno za programe koje želite instalirati na svoj stroj. Primjerice, ExpressVPN aplikacije dolaze s datotekom s potpisom koju možete provjeriti u nekoliko jednostavnih koraka.

Provjera potpisa datoteke omogućuje nam da dokažemo da je softver koji smo dobili iz nepouzdanih izvora, uključujući BitTorrent, zakonit. Ne postoji praktična alternativa za provjeru potpisa PGP-a, uključujući kontrolne brojeve. "

Snimka zaslona stranice za postavljanje ExpressVPN-a

2. Izradite sigurnosnu kopiju osjetljivih datoteka

Pomoću PGP-a možete šifrirati podatke svojim javnim ključem PGP-a. Ako redovito stvarate povjerljive zapise, poput skeniranja putovnica ili Bitcoin novčanika koje želite sigurnosno kopirati na vanjskim hard diskovima ili pohrani u oblaku, riskirate da vaši podaci padnu u pogrešne ruke bez PGP-a.

Kada koristite PGP, samo jednom morate pronaći siguran prostor za sigurnosno kopiranje PGP ključa, kao što je sef ili vaš dom. Zatim možete napraviti sigurnosne kopije podataka i pohraniti ih gdje god i koliko često želite bez previše brige o implikacijama..

Snimak zaslona stranice Ubuntu sigurnosnih kopija

Softver poput Ubuntuovih sigurnosnih kopija također se oslanja na PGP.

3. Sigurno potpišite svoje git obveze

ExpressVPN je nedavno izdao svoje alate za testiranje otvorenog koda za propuštanje, a za potvrdu da je obveza stigla od nas koristili smo PGP. Git je dugo imao tu mogućnost, ali samo je posljednje dvije godine lako vidljivo na web sučelju.

Ovo je sjajno i još jedno područje u kojem je PGP nenadmašan!

Snimka zaslona git počinjenja ovjerena PGP ključem

Nepobedivi potpisi

PGP može dobivati ​​puno topline za svoje nesavršene standarde šifriranja e-pošte, a više puta vam je bolje kad koristite nešto poput signala ili OTR, koji podržavaju savršenu tajnu naprijed i mogu biti prikladniji za komunikaciju.

No za mnoge stvari, poput potpisivanja git obveza, sigurnosne kopije osjetljivih datoteka ili provjere softvera, ne postoji alternativa PGP-u.

PGP je i dalje prilično dobar za privatnost
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.