Propust FaceTime omogućuje ljudima da vas čuju prije nego što uopće odgovorite

Zaslon za dolazne pozive na iPhoneu, osim što obje ikone kažu da prihvaćaju. Čak i pad. Lijepo.

Dvaput razmislite prije nego što psujete onog bivšeg tko neće prestati zvati: Novo pronađena greška u Appleovom FaceTimeu znači da bi vam netko mogao nazvati i slušati mikrofon vašeg telefona - čak i ako ne pokupite.

Drugim riječima, ako vidite da FaceTime zvoni na vašem uređaju, pozivatelj već može slušati sve što govorite ili radite.

Kako radi buba FaceTime

Otvorite aplikaciju FaceTime i počnite zvati kontakt. Prije nego što se ta osoba javi, prelazite prstom prema gore i dodajte svoj telefonski broj pozivu.

Nakon što dodate, FaceTime pretpostavlja da je veza aktivan konferencijski poziv i započinje vam slati zvuk onoga koga zovete - čak i ako ta osoba nije pokupila.

Još gore, ako primatelj vašeg poziva pritisne tipku za uključivanje ili jačinu zvuka kako bi vas ignorirao, telefon žrtve će također početi slati videozapise!

Zaštitite se od FaceTime kukca

Dok Apple ne riješi problem, najbolja opcija je isključiti FaceTime u postavkama telefona ili računala. Evo kako to učiniti:

Kako onemogućiti FaceTime na vašem iOS uređaju

  1. Otvorite aplikaciju Postavke
  2. Potražite FaceTime i dodirnite rezultat
  3. Provjerite je li isključen

Kako onemogućiti FaceTime na Mac računalu

  1. Otvorite aplikaciju FaceTime na Mac računalu
  2. Na traci izbornika odaberite FaceTime
  3. Kliknite Isključi vrijeme lica

Apple je privremeno onemogućio Group FaceTime kao odgovor na tu manu, koja je, kako se čini, većinu korisnika riješila problem. Obećava se trajno rješenje ovog ažuriranja ovog tjedna.

Propust FaceTime omogućuje ljudima da vas čuju prije nego što uopće odgovorite
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.