Prvih 9 .onion web stranica iz dubine mračnog weba

[ware_item id=33][/ware_item]

Obavezno pregledavanje web stranica na mračnom webu


Što je tamni web?

Dubinska mreža dio je interneta koji ne indeksiraju tražilice. Dio dubokog weba je tamni web koji postoji unutar slojevitih proxy mreža - poznat kao darkneti. Od tih darkneta Tor je daleko najveći. Sufiks izvornih domena, .onion, postao je sinonim za internetsku slobodu.

Ovaj se članak može naći i na tamnom webu!

Nabavite Tor preglednik (poznat i kao .onion preglednik) i idite na http://expressobutiolem.onion/blog/best-onion-sites-on-dark-web/.

Ali kakve se web lokacije nalaze u ovom darknetu? Što oni rade i zašto su tamo? ExpressVPN s ponosom predstavlja devet od (ne) poznatih:

(Napomena: Trebat će vam Tor pretraživač da otvorite sve veze na .onion web stranice u ovom članku i pristupite tamnom webu. Torsov preglednik možete dobiti ovdje.)

1. ProPublica s dobitkom Pulitzera

https://www.propub3r6espa33w.onion/ Početna stranica luka za ProPublica.

Prva internetska publikacija koja je dobila Pulitzera sada je ujedno i prva veća publikacija s .onion adresom.

ProPublica puno stvari čini drugačije. Njegov izvor financiranja je duboki novčanik Sandler fondacije i raznih drugih sličnih organizacija.

Pregledavanje rada ProPublice preko njegove .onion web stranice dobro funkcionira, a samo postojanje web lokacije je velika pobjeda za privatnost i slobodu govora.

2. Facebook stranica .onion

https://www.facebookcorewwwi.onion/

Početna stranica luka za Facebook.

Zašto bi jedna od najvećih organizacija poznata po svom invazivnom stavu o privatnosti i kontroverznoj politici jasnog imena imala aonion adresu?

Iako Facebook može prikupljati sve što kažete i učinite na svojoj platformi, on nije zadovoljan dijeljenjem tih podataka s drugima. Facebook je također svjestan pokušaja mnogih vlada da ograniče pristup alatu koji omogućava strancima širom interneta da slobodno razgovaraju i surađuju..

Facebook-ova adresa .onion ne olakšava održavanje anonimnog računa, ali Facebook čini pristupačnijim na mjestima na kojima je cenzurirana.

3. DuckDuckGo gdje Google nema

http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/

Početna stranica luka za DuckDuckGo.

Tražite sadržaj, ali ne želite se odreći privatnosti? DuckDuckGo je izvrsna alternativa Googleu. Dizajn ne bilježi aktivnosti pretraživanja. Čak i bez mogućnosti da saznate o vašem ponašanju ili nadgledate svoju e-poštu i pregledavanje, DuckDuckGo pruža pristojne rezultate. Zbog čega se postavlja pitanje: jesu li Googleove opsežne nadzorne tehnike zaista potrebne?

Google preko Torta postaje neugodan za upotrebu jer često podvrgava pretraživačima kapima kako bi dokazali da su ljudi. Ali Duck se odlikuje brzinom, pouzdanošću i privatnošću.

4. Wasabi novčanik koji vas zanima o privatnosti

http://wasabiukrxmkdgve5kynjztuovbg43uxcbcxn6y2okcrsg7gb6jdmbad.onion

Početna stranica luka za Wasabi novčanik.

Wasabi novčanik je Bitcoin novčanik koji ne samo da sakriva sve vaše podatke u Tor mreži, nego vam omogućava i da se "pridružite" svojim transakcijama s drugima kako biste povećali anonimnost. Zbog toga je nevjerojatno teško otkriti koga plaćate.

Proces košta naknadu, ali za razliku od ostalih usluga pretvarača ili miješanja, nema rizika da vas Wasabi ili bilo koji drugi korisnik prevari iz vašeg novca.

5. Riseup, anonimni davatelj e-pošte i chat za aktiviste

http://vww6ybal4bd7szmgncyruucpgfkqahzddi37ktceo3ah7ngmcopnpyyd.onion

Početna stranica luka za Riseup.

Riseup je volonterski pružatelj usluga e-pošte za aktiviste širom svijeta.

Osnovani oko 1999. godine od strane aktivista u Seattlu, ona je od tada narasla na preko šest milijuna korisnika širom svijeta. Izdaje bilten na više jezika i ne samo da nudi usluge Onion za svoju web stranicu, već i sve usluge e-pošte i za razgovor.

5. Sci-Hub

http://scihub22266oqcxt.onion/

Početna stranica luka za Sci-hub.

Sci-Hub je platforma koja ima za cilj osloboditi svjetska znanstvena saznanja.

Osnovala ih je Aleksandra Elbakyan iz Kazahstana 2011. godine, domaćini su preko 50 milijuna istraživačkih radova i čine ih besplatnim. To daje nedovoljno financiranim znanstvenim institucijama, kao i pojedincima, neviđen pristup svjetskom kolektivnom znanju, nešto što je sigurno da potakne čovječanstvo u potrazi za prestankom bolesti, suše i gladi..

6. SecureDrop omogućuje anonimno propuštanje podataka

https://secrdrop5wyphb5x.onion/

Početna stranica luka za SecureDrop.

SecureDrop je softver koji svatko može instalirati za svoju lokalnu vijest. Omogućuje jednostavno puštanje informatora da informacije koje procuriju sigurno ubace u elektronički „mrtvi poštanski sandučić“, koji novinari kasnije mogu otvoriti.

Alat također ima funkcionalnost koja omogućuje novinarima da privatno komuniciraju sa svojim izvorom. SecureDrop koriste mnoge novinske organizacije, uključujući ProPublica, The Guardian, The Intercept i Washington Post. Želite pregledati propuštene dokumente nekih svjetskih vlada koje se najviše plaše?

7. Stvarni CIA

ciadotgov4sjwlzihbbgxnqg3xiyrg7so2r2o3lt5wz5ypk4sxyjstad.onion

Početna stranica za CIA.

Tor ima malo vjerojatnu povijest. Nju je prvo razvila američka mornarica kako bi pomogla informatorima objavljenim u stranim zemljama da sigurno prenose informacije natrag. U tom je duhu CIA pokrenula stranicu onion kako bi pomogla ljudima širom svijeta da pristupe njihovim resursima.

8. Keybase je sustav kriptografskih profila veze

http://fncuwbiisyh6ak3i.onion

Početna stranica luka za Keybase.

Keybase je uzbudljiva usluga identiteta koja nastoji olakšati povezivanje prisutnosti svojih internetskih identiteta na kriptografski način. Možete prenijeti svoj PGP ključ ili postaviti web mjesto za njega i koristiti ga da kriptografski povežete svoj Twitter profil, Github račun ili Bitcoin adresu zajedno.

Keybase značajno podiže traku za napadače koji vas žele lažno predstavljati.

9. Skriveni Wiki na .onion

http://zqktlwiuavvvqqt4ybvgvi7tyo4hjl5xgfuvpdf6otjiycgwqbym2qad.onion/wiki/index.php/Main_Page

Početna stranica luka za Skriveni Wiki.

Kako otkrivate sadržaj do kojeg tražilice ne mogu doći? Baš kao u stara vremena Interneta, mračni web održava brojne indekse web mjesta, poput The Hidden Wiki.
Ova Wikipedia Wikion, uređena u zajednici, sadrži gomilu veza do širokog spektra usluga i izvora koji se prikazuju na mračnom webu. Mnoge od tih veza su neispravne, a još više njih povezuje se s prijevarama ili potencijalno ilegalnim aktivnostima. Klikni s oprezom!

To je jedina web lokacija na ovom popisu koja već ima duži i sigurniji URL verzije 3 luka.

Toliko mnogo sjajnih web lokacija

Ovo je ExpressVPN-ov popis domena .onion koje vrijedi posjetiti, ali to nisu ni vrh leda. Postoji toliko sadržaja vani (budite upozoreni, ipak, nisu sve dobre stvari).

Također smo voljeli:

BBC: https://www.bbcnewsv2vjtpsuy.onion/
New York Times: https://www.nytimes3xbfgragh.onion/
Gusarski zaljev: http://uj3wazyk5u4hnvtk.onion/
Démocratie Participativno: http://dp742web5fzh674o.onion/

Ali, sa žaljenjem vas obavještavamo da Theion nema onion stranicu: https://www.theonion.com/

Koja su vaša omiljena .onion web mjesta? Postoje li web lokacije za koje želite da imaju .onion adresu? Podijelite svoje misli u komentarima u nastavku!

Prvih 9 .onion web stranica iz dubine mračnog weba
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.