Sigurno i anonimno dijelite datoteke s Onionshare-om

Sigurno i anonimno dijelite datoteke s Onionshare-om

Dijeljenje datoteka može biti gnjavaža. Čak i kada se nalazite u istoj sobi s osobom s kojom želite dijeliti datoteke, najlakša opcija je često dijeljenje istih putem USB sticka.

Ali kad ste stotine ili tisuće kilometara udaljeni jedan od drugog, USB stick nije uvijek održiva opcija.

Usluge poput Dropboxa i Google diska olakšavaju dijeljenje datoteka pojedincima, ali su također vrlo invazivne i zahtijevaju veliku količinu povjerenja u davatelja usluga.

Možete li vjerovati velikim datotekama datoteka?

Kad predajete datoteke trećoj strani, dopuštate im da vide sadržaj vaših datoteka i dajete im znanje s kime dijelite te datoteke.

Uz to, ne postoji jamstvo da će se datoteke izbrisati kad korisnik zatraži da se izbrišu. Datoteke mogu ostati dostupne operatorima web stranice i nepoznatom broju vlada ili hakera.

I druge alternative se ne cijene dobro. FTP poslužitelje je teško postaviti anonimno, pogotovo ako se više puta koristi određeni poslužitelj. Oni također koštaju novca.

E-poruke su opcija, ali anonimni pružatelj usluga e-pošte može biti težak i također bi mogao koštati prilično novca.

Kako instalirati Onionshare:

Danas predstavljamo besplatan i jednostavan za upotrebu alat koji možete sigurno i anonimno dijeliti datoteke s drugima - pod uvjetom da ste istovremeno svi na mreži..

Ljudi koji dijele datoteke trebaju imati instalirane Tor preglednike (koji se mogu preuzeti ovdje) i pokrenuti, kao i dobiti program Onionshare. Oba su dostupna za Windows, Mac i Linux te su jednostavna za pokretanje i postavljanje.

1. Trebate pokrenuti Onionshare s Tor preglednikom

Dok se vaše datoteke dijele, morate imati preglednik Tor u pozadini. Ne treba otvarati nijednu web stranicu, samo držite Tor preglednik otvoren u pozadini.

2. Povucite i ispustite ili odaberite datoteke

Kad Tor radi, otvorite Onionshare. Nakon što otvorite Onionshare, prikazat će vam se njegov glavni prozor.

Kad Tor radi, otvorite Onionshare. Nakon što otvorite Onionshare, prikazat će vam se njegov glavni prozor.

Sada možete povući i ispustiti datoteke u ovaj prozor ili ih odabrati ručno klikom na Add Files.

Možete dodati čak i cijelu mapu pomoću Dodaj mapu. Ako ste slučajno dodali datoteku ili se odlučite protiv dijeljenja, jednostavno odaberite datoteku i kliknite Izbriši.

onionshare-Tor

Gumb Zaustavi dijeljenje automatski se bira. Sve dok je odabrana ta opcija, Onionshare će automatski zatvoriti vašu vezu po završetku preuzimanja. To osigurava da samo jedna osoba ima pristup datotekama.

Ako želite dijeliti datoteke s više osoba, samo poništite ovu opciju. Da biste započeli dijeljenje datoteka, kliknite na Start Sharing.

image05

3. Stvorite skrivenu uslugu za potpunu anonimnost

Ovaj korak može trajati nekoliko sekundi. U pozadini Onionshare stvara skrivenu uslugu, koja je u stvari .onion web stranica koja se nalazi na vašem računalu. Te su usluge skrivene na način da im nije moguće otkriti gdje se fizički nalaze. Čak ni vaš pružatelj internetskih usluga ili VPN usluga neće moći reći da pokrećete skrivenu uslugu, a kamoli koju pokrećete..

onionshare-anonimnost

4. Podijelite vezu s preglednikom Tor

Vidjet ćete da se na dnu pojavljuje neobičan URL čim se krug pokaže zelenim. Također će se automatski kopirati u vaš međuspremnik. Ovo je veza na .onion URL, gdje se datoteke mogu preuzeti.

Morat ćete poslati ovaj URL onome kome želite dijeliti svoje datoteke. Važno je znati da svi koji imaju ovaj URL mogu preuzeti datoteke. Ako je automatski zaustavljeno dijeljenje omogućeno, datoteke mogu dobiti samo prva osoba koja klikne za preuzimanje datoteka.

Sjajan način da se ovaj URL anonimno podijeli je putem Off the Record (OTP). (Pogledajte naš vodič kako se postaviti s anonimnim računom za chat).

Udio-sa-tor

Anonion veza mora se otvoriti s preglednikom Tor.

Ovako izgleda web mjesto kad se otvori u pregledniku Tor. Dobro je otvoriti ga prije dijeljenja veze da biste dvaput provjerili popis datoteka koje želite podijeliti..

Primatelj sada može kliknuti na plavu vezu koja preuzima zip datoteku koja sadrži sve datoteke.

Tor nije poznat po brzini, ali u preuzimanjima smo postigli oko 300-500 KB / s, dovoljno za najobičnije dijeljene datoteke, poput slika i dokumenata.

Nakon što se datoteke preuzmu jednom, Onionshare će prekinuti sesiju i obavijestiti vas je li prijenos bio uspješan.

image03

Kada je datoteka preuzeta, bilo tko drugi koji se kreće do stranice ustanovit će da ona više ne postoji (sve dok ste odabrali Automatski zaustavi dijeljenje). I apsolutno se ne vode evidencije.

Onionshare ne samo da čuva privatnost identiteta i lokacije pošiljatelja i primatelja, već i dvije strane privatne..

Program omogućuje primanje datoteka od nekoga koga možda ne znate, bez otkrivanja tko ste i gdje ste - i obrnuto.

Onionshare razvio je Micah Lee, glavni tehnolog u Interceptu, i član uprave Fondacije Freedom of Press.

Sigurno i anonimno dijelite datoteke s Onionshare-om
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.