Sjeverna Koreja: čudne činjenice iz najčudnije zemlje na Zemlji

činjenice o sjevernoj Koreji

ExpressVPN odgovara na pitanja DPRK koja ste umirali postavljati. A neke koje sigurno niste.

Možete li dodati FAQ? Ostavite u komentarima svoje omiljene sjevernokorejske sitnice i mi ćemo ih dodati na popis. Pokušajmo nabaviti najveću zbirku činjenica o Sjevernoj Koreji na Internetu!

Govoreći o…

1. Ima li Sjeverna Koreja Internet?

Svakako! I to je iznenađujuće brzo, maksimalne brzine su čak 2,5 gbit / s. Iako je svjetska mreža uglavnom zatvorena za građane Sjeverne Koreje, postoji mreža samo za domaće poznate pod nazivom Kwangmyong. Nevjerojatno, nedavno je u Sjevernoj Koreji bilo samo 1.024 IP adresa.

2. Koliko je velika vojska Sjeverne Koreje?

MASSIVE! Od 2013. godine, sjevernokorejska vojska ima najmanje 9 495 000 aktivnih, pričuvnih i paravojnih pripadnika, što je čini najvećom vojnom organizacijom na Zemlji. Sjajnih 40% stanovništva čini vojska.

Sjeverna Koreja je jedina nacija na planeti koja ima u pritvoru brod američke mornarice. USS Pueblo tu je od 1968. godine.

3. Koliko je daleko iza Zapada Sjeverna Koreja?

Točno 1.911 godina. Godina u DPRK je 105, na osnovu Juche kalendara, koja je započela rođenjem Kim Il-sung-a, osnivača zemlje.

4. Hoću li upasti u nevolje u DPRK?

To su ljuljačke i kružne tokove. Možete dobiti smrtnu kaznu za gledanje Netflixa. Ali s druge strane Marihuana nije klasificirana kao droga u Sjevernoj Koreji.

5. Gdje je najveći stadion na svijetu?

To bi bila Sjeverna Koreja. Stadion Rungrado 1. svibnja sjedi 150.000 ljudi.

6. Postoje li jednorozi?

Da. Sjevernokorejski arheolozi su 2012. godine pojavili zapadnjačku znanost na koljena, jer su najavili otkriće drevnog jazbina Jednorog.

Nevidljivi jednorogStado jednoroga, kako to vidi Zapad.

7. Mogu li se ošišati u Sjevernoj Koreji?

Nemojte biti smiješan, naravno da možete! Ali ne ako želite jednu od onih groznih ‘kapitalističkih’ frizura. Sve do prošle godine bilo je, iskreno, dekadentnih 28 frizura koje je odobrila država. Ali tko stvarno želi toliko izbora? U studenom 2015. godine Dragi sjevernokorejski vođa mudro je i hrabro naredio svim muškarcima da kopiraju njegov savršeni rez. I kakva je to spektakularna frizura.

8. Mogu li posjedovati automobil u Sjevernoj Koreji?

Suprotno drugim izvješćima, da, možete imati automobil! Sjeverna Koreja čak ima svog proizvođača automobila, Pyeonghwa Motors. Godišnje prodaju samo oko 400 automobila, jer to si nitko ne može priuštiti.

Kim Jong-Un naučila je voziti sa samo tri godine! Nevjerojatan!

9. Hoće li Sjeverna Koreja ikad biti demokratska?

O čemu ti pričaš? Već je! Izbori su svakih pet godina*. Glasanje je obavezno, a izlaznost je uvijek vrlo blizu 100%.

*Na glasačkoj kartici nalazi se samo jedno ime.

10. Zašto se Sjeverna Koreja izolira od ostatka svijeta?

Još zapadnjačkih laži! Tek 2013. godine, Sjeverna Koreja posegnula je za svojim južnim susjedima. Doduše, bio je to niz divljačkih prijetnji. I poslali su ga faksom.

11. Mogu li krenuti na rolere u Sjevernoj Koreji?

Wikipedia tvrdi da u Sjevernoj Koreji postoji najmanje sedam zabavnih parkova. Iako biste se trudili kada biste umjesto toga mogli posjetiti najpopularniju turističku atrakciju u zemlji? Mrtvo tijelo Kim Jong-Ila.

12. Hoću li razumjeti jezik?

Zašto biste to trebali? Slavno izdavačka kuća Pyongyang za strane jezike veličanstveno prevodi sjevernokorejske tekstove na strane jezike, radi vaše zabave.

Sretno, iako ste ukorak s građanima DPRK. Sjeverna Koreja ima nevjerojatnih stopu pismenosti.

13. Kijong-Dong izgleda lijepo, mogu li ga posjetiti?

Kijong-Dong je ljupko selo smješteno u demilitariziranoj zoni, blizu granice s Južnom Korejom. Ali ne možete posjetiti, jer to nije stvarno. Promatranja s juga potvrđuju da tamo zapravo nitko ne živi, ​​a sumnja se da je grad duhova izgrađen kako bi potaknuo južne branitelje na sjever.

Urnebesno, Južna Koreja postavila je ogroman stup zastave od 320 stopa s njihove strane granice, u gradu zvanom Tae Sung Dong. Sjeverna Koreja je odgovorila postavljanjem stuba zastave od 525 stopa u Kijong-Dongu.

Tae Sung Dong Kijong-Dong Kim Jong ding dong, ako hoćete.

14. Kako trebamo reagirati na nuklearne testove Sjeverne Koreje?

Početkom 2016. Sjeverna Koreja odlučila je pokazati svoju vojnu silu testiranjem nuklearne bombe. Ovo je podiglo nekoliko obrva širom svijeta. Južna Koreja otišla je korak dalje, povećavajući i glasnoću.

U brutalnoj propagandnoj vježbi, Južna Koreja je postrojila zvučnike na granici i puštala glazbu iz najistaknutijih dječačkih sastava u Seulu. Rat može biti vrlo okrutan.

Radoznala opčinjenost Sjevernom Korejom

Ovo su naše omiljene činjenice o najtajnijoj naciji na planeti, ali ima i puno više neobičnosti u vezi sa Sjevernom Korejom. DPRK ostaje izvor zabave za zapad, možda zbog toga što zapravo malo znamo o mjestu. Ili je to možda zbog neobičnih priča Kim Jong-Un-a koje se često provlače do naših kapitalističkih novinara.

Sjeverna Koreja WierdnessŽelimo istinu! Možemo se nositi s istinom!

Koja je vaša omiljena činjenica Sjeverne Koreje? Pomozite nam da izgradimo definitivni FAQ o DPRK-u!

Ostavite svoje najčudnije činjenice o Sjevernoj Koreji u komentarima i mi ćemo na popis dodati one najbolje. Zajedno možemo razotkriti tajne najčudnije nacije na planeti.

Izdvojena slika: viperagp + Fotografski klub Steinar / Dollar
Nema jednorog: Fotografski klub igor / Dollar
Činjenice: enterlinedesign / Fotografski klub Dollar

Sjeverna Koreja: čudne činjenice iz najčudnije zemlje na Zemlji
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.