Studija potvrđuje da je manje od 20% uvijek pročitanih uvjeta usluge

[ware_item id=33][/ware_item]

Ilustracija shreddera kako uništava dokument o uslugama.


Ako često kliknete "Slažem se" s obzirom na uvjete usluge tvrtki (ToS), a da ih zapravo ne pročitate, niste sami.

Nova studija ExpressVPN-a otkriva da više od 80% potrošača ne čita uvijek ToS pri stvaranju novih računa na web stranicama.

Djelomično je kriv za složen jezik uvjeta koji se često sastoje od mnogih legaliziranih stranica. Ali tu je i opći nedostatak povjerenja u kompanije koje će raditi kako tvrde.

Mnogi vjeruju da će se ToS promijeniti na kapku šešira ako to odgovara tvrtki. Nesumnjivo je da je pravo na promjenu bez prethodne najave standardni preduvjet u mnogim ToS-ovima. Prema istraživanju ExpressVPN-a:

  • Manje od 35% potrošača vjeruje robnim markama da podržavaju svoj ToS.
  • Više od 42% potrošača smatra da marke često mijenjaju ToS bez da kažu korisniku.

Ako mislite da bi se ono što danas potpišete moglo promijeniti sutra, vjerojatno ćete osjetiti da nema smisla čitati ToS. Povrh toga, korisnici će se osjećati kao da nemaju mnogo izbora: često, ako se ne slažete s uvjetima, ne dobijete uslugu.

VPN korisnici pametni privatnosti

Zanimljivo je, međutim, da istraživanje pokazuje da VPN korisnici dvostruko češće čitaju ToS u odnosu na korisnike koji nisu VPN. U skladu s tim, VPN korisnici općenito su svjesniji svoje sigurnosti i privatnosti.

  • Korisnici VPN-a gotovo su dvostruko vjerojatnije da će onemogućiti mikrofon i kameru na svojim pametnim kućnim uređajima (nasuprot onima koji nisu VPN).
  • Više VPN korisnika svjesno je sposobnosti Facebooka da predvidi svoju seksualnu orijentaciju i pripadnost političkim strankama (nasuprot onima koji nisu VPN).
  • 64% VPN korisnika sigurni su u sigurnost svog iPhone / iPada, nasuprot 49% ne-VPN korisnika.
  • 63% VPN korisnika sigurni su u sigurnost svog Android telefona ili tableta, nasuprot 52% ne-VPN korisnika.
  • 37% VPN korisnika sigurni su u sigurnost svog usmjerivača, nasuprot samo 21% povjerenja od strane ne-VPN korisnika.

„Većina potrošača i dalje ima slabu svijest o sigurnosti podataka i redovito se uključuje u internetsko ponašanje koje rizikuje njihove osobne podatke“, izjavio je Harold Li, potpredsjednik, ExpressVPN. "Svatko tko koristi internet trebao bi poduzeti mjere zaštite svoje privatnosti i sigurnosti, uključujući osnove poput korištenja VPN-a za zaštitu svoje veze, koristeći dvofaktorsku provjeru identiteta za važne internetske račune i provjeru postavki privatnosti na društvenim mrežama."

Amerika prihvaća VPN tehnologiju

Budućnost privatnosti u Sjedinjenim Državama izgleda obećavajuće. Studija otkriva da 30% Amerikanaca kaže da sada koriste VPN (što je manje od 20% u sličnoj studiji iz 2018. godine), a više od polovice ih je odgovorilo da koriste VPN kako bi spriječili hakere. Polovina VPN korisnika također kaže da ga koriste radi zaštite i povjerenja prilikom korištenja javnog Wi-Fi-ja. U međuvremenu, 42% koristi VPN-ove za sprečavanje praćenja web-lokacija (na temelju IP adrese).

Studija potvrđuje da je manje od 20% uvijek pročitanih uvjeta usluge
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.