Što se dogodi kad dobra Chromeova proširenja postanu loša

Što se dogodi kad dobra Chromeova proširenja postanu loša

U jednom od najčudnijih (i najsmješnijih) web promašaja stoljeća, časopis Wired nedavno je objavio članak koji se slučajno odnosi na Donalda Trumpa kao nekoga s mršavim rukama. Kako se to dogodilo? Nevjerojatni krivac bilo je Trumpweb Chrome proširenje, koje automatski zamjenjuje riječi "Donald Trump" s "Someone with Tiny Hand".

Ovo nije prvi slučaj lopovskih ekstenzija koje pustoše. U 2015. godini antivirusni softver AVG (ironično) objavio je proširenje za Chrome koje je razotkrilo osobne podatke gotovo 9 milijuna korisnika.

Novost Chromeova proširenja poput ove postaju sve popularnija. Ali umjesto da jednostavno instalirate slučajni nastavak, imate nekoliko lolsa i odmah krenete dalje, ljudi ponekad zaboravljaju da su ta proširenja instalirana, što ostavlja prostora da slučajna proširenja ne uzrokuju samo neugodne gramatičke propuste (vidi gore), već i potencijalno cureju vaše privatne Informacije.

Još gore, mogu pozvati opasne zlonamjerne programe na vaš sustav.

Porast noviteta Chrome

Za one koji nisu svjesni, Chromeova proširenja uglavnom su besplatni dodaci koje korisnici mogu preuzeti za svoje preglednike.

Ova proširenja dolaze u širokom rasponu korištenja - od zaštite vaše privatnosti do osiguravanja da slučajno ne pročitate najnoviji spojler Game of Thrones.

Prošle godine Google je uklonio 200 proširenja koja sadrže zlonamjerni softver

No, iako je većina samo za zabavu i / ili korisna, postoje i neka zlonamjerna proširenja koja mogu procuriti vaše osobne podatke i uzrokovati grozne računalne viruse. Samo prošle godine Google je uklonio više od 200 slučajnih proširenja navodeći činjenicu da mnogi sadrže zlonamjerni softver.

Kako možete instalirati dodatke dok budete sigurni

Srećom, postoji jednostavan način da provjerite jesu li vaša proširenja čista. Pomoću alata za čišćenje Chromea možete skenirati proširenja i instalirati dodatak Chrome Protector koji će vas obavijestiti ako i kada neko od vaših proširenja djeluje kao škakljivo..

Jednostavno, točno?

Nikada ne uzimajte ekstenziju po nominalnoj vrijednosti. Obavezno pročitajte recenzije i odvojite vrijeme za temeljito istraživanje proširenja prije nego što ga pozovete u svoj preglednik.

Vrijeme super proširenja za Mega Fun Chrome Chrome!

Sada ExpressVPN nije mogao napisati članak o slučajnim proširenjima za Chrome bez da nudi hrpu ludih opcija. Dakle, za špice i gigge, evo nekoliko uredskih favorita:

  • nCage - Za one koji ne mogu dobiti dovoljno Nic Cagea (koji je, podsjetimo, svi), ova novinska aplikacija zamjenjuje svaku web sliku slikom Cagea. Ovo je super otprilike pet sekundi. Nakon što se novina istroši, vjerojatno je najbolje deinstalirati je i nastaviti sa svojim životom.
  • Wurstify - Kad vas svrbe zbog internetskog iskustva "košnice", ova aplikacija dodaje bradu svakoj slici.
  • Downworthy - Umorni od istih starih dosadnih naslova? Ovo malo proširenje reinterpretira naslove članaka kao malo realnije i smiješnije.

A za privatnost i proizvodno ugrožene evo nekoliko korisnih proširenja.

  • Ostanite fokusirani - ako ste poput nas i imate problema s fokusiranjem, ova aplikacija pomaže vam da se riješite tako što ograničavate količinu vremena koje možete otpadati na slučajnim web lokacijama. Vrlo sjajna aplikacija.
  • Wunderlist - Ništa ne vrišti na organizaciju više od popisa, a Wunderlist vam pomaže da ih stvorite s lakoćom. Od organiziranja prehrambenih proizvoda do pomaganja u planiranju sljedećeg odmora, Wunderlist je prilično uredan.
  • DuckDuckGo - Ako čitate ovaj post, vjerojatno ste stali do svoje privatnosti. Ovo proširenje uklanja "ogle" iz Googlea, što znači da u osnovi funkcionira na iste načine, ali ima puno, puno boljih postavki privatnosti.

Uz to, ekstenzija ExpressVPN Chrome dostupna je i za zaštitu vaše mreže u svakom trenutku.

Sjetite se, ljudi, s vremena na vrijeme skenirajte proširenja, a ako vidite neko više ne koristite, pustite ga! A ako ste raspoloženi za još veću fantastičnost proširenja, potražite savjete ExpressVPN-ovih najboljih proširenja privatnosti za Chrome i Safari.

Koja su vaša omiljena proširenja? Ostavite svoje gornje odabire u komentarima ispod. Kao i uvijek, budite sigurni, budite privatni i budite sigurni.

Izdvojena slika: "Donald Trump koji govori u CPAC-u" od Gage Skidmorea licenciran je pod CC BY-SA 3.0.

Što se dogodi kad dobra Chromeova proširenja postanu loša
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.