Što su dnevnici VPN veze?

[ware_item id=33][/ware_item]

Pribadači na globusu koji predstavljaju dnevnike VPN veza


Dnevnik veze je zapis o dolaznim i odlaznim vezama na VPN poslužitelj koji može sadržavati:

  • Korisnička IP adresa
  • IP adresa VPN poslužitelja na kojeg se korisnik povezuje
  • Vremenske oznake za vrijeme kada se korisnik poveže i prekine vezu s VPN-om
  • Mogućnost davatelja VPN-a da pretražuje i ispituje sve gore navedeno

ExpressVPN-ovi sustavi dizajnirani su da nikada ne posjeduju takve zapise VPN veze. Zapravo smo izradili naše aplikacije i VPN poslužitelje da kategorički uklonimo osjetljive podatke. ExpressVPN se nikada ne može prisiliti na pružanje podataka o klijentima koji ne postoje.

Mnogi pružatelji usluga tvrde da ne vode zapisnike, ali ne opisuju transparentno što to znači. ExpressVPN ima jasnu politiku privatnosti koja pomaže da nitko od naših korisnika ne može biti vezan za bilo koju određenu aktivnost ili vezu na našoj mreži - korisnikova mrežna aktivnost privatna je, anonimna i nama nepoznata kao VPN davatelj..

VPN je alat za zaštitu privatnosti, a ExpressVPN je tvrtka s privatnošću, pa poduzimamo značajne mjere kako bi se osigurala očuvanje privatnosti i anonimnosti korisničkih aktivnosti..

Rizici upotrebe pružatelja VPN-a koji čuvaju zapise veza

Dnevnici veze omogućuju davatelju VPN-a ili bilo kome tko ima pristup podacima da vas uskladi s vašom VPN aktivnošću.

Podaci dnevnika veze vrijedni su, a neke će besplatne VPN usluge prodavati ih davateljima drugih proizvođača, omogućujući im da ciljaju oglase na vas, saznaju o vašem ponašanju i analiziraju kako koristite Internet.

Ali čak i ako davatelj VPN-a ne proda zapisnike veza, mogao bi pasti u ruke hakera ili vlasti koji hvataju nekodirane tvrde diskove i opremu.

Zapisivanje podataka također omogućava pravnom tijelu ili bilo kojoj web stranici koju posjetite da kontaktira vašeg davatelja VPN-a sa zahtjevom da vas identificira. Davatelj VPN-a može te podatke predati dobrovoljno ili ih sud na to obvezuje.

Samo davatelj VPN-a koji ne vodi evidencije veza ne može biti primoran predati podatke o vašoj vezi ili učiniti ove podatke dostupnim trećim stranama.

Koje podatke čuva ExpressVPN?

Za održavanje pouzdane VPN usluge, tvrtka će morati zadržati neke podatke o svojim korisnicima i aktivnosti poslužitelja.

Kritično je pitanje mogu li se podaci koji se čuvaju potencijalno de anonimizirati. Sve dok se ovi zapisi ne mogu koristiti za povezivanje s određenim radnjama, poput posjeta web mjestu ili preuzimanja filma, vaša privatnost i anonimnost i dalje su sačuvani..

Bez obzira na to koje se informacije čuvaju, vrlo je važno da su funkcionalnost i sadržaj zadržavanja podataka jasni za korisnika i da su sve promjene i dopune dobro priopćene..

ExpressVPN ne vodi ni zapisnike veza ni aktivnosti

Nikada nećemo prikupljati ništa o tome što korisnici rade sa svojim VPN-om: Bez zapisnika odredišta prometa, DNS zapisa ili podataka.

ExpressVPN čuva samo minimalnu količinu informacija potrebnih da bi se naša VPN usluga učinila visoko pouzdanom - a prikupljeni podaci nisu dovoljni da bilo kojeg korisnika vežu za određene aktivnosti na našoj mreži. Osiguravanje da naša usluga uvijek radi onda kada je korisnicima potreban važan dio zaštite njihove privatnosti.

Kako bismo korisnicima pružili potpunu transparentnost, ExpressVPN ima jasnu i detaljnu politiku privatnosti.

ExpressVPN vašu privatnost shvata ozbiljno i NE bilježi nijednu od sljedećih osjetljivih podataka:

  • Povijest pretraživanja
  • Prometno odredište
  • Sadržaj podataka
  • DNS upiti
  • Izvorna IP adresa s kojom se povezujete
  • Vaša odlazna IP adresa (tj. ExpressVPN IP dodijeljen vama nakon povezivanja)

Po zakonu je ExpressVPN potreban za zadržavanje dnevnika VPN veze?

ExpressVPN temelji se na BVI-u koji nema zakone o zadržavanju podataka. Zemlje uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Države nemaju nadležnost prisiljavati tvrtku BVI da proizvodi zapise. Ali čak i da jesu, nemamo što proizvesti.

Kombinacija naše BVI nadležnosti, nema evidencija aktivnosti i nema evidencije veza čini ExpressVPN odličnim izborom za korisnike interneta zabrinuti zbog njihove privatnosti - nešto što se pojavljuje u gotovo svakoj ExpressVPN recenziji.

Što su dnevnici VPN veze?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.