Vaša škola prati vaše mrežne aktivnosti – evo što možete poduzeti u vezi s tim

škola prati vaše mrežne aktivnosti

Početak nove školske godine udaljen je samo nekoliko tjedana, što za većinu učenika znači provesti puno vremena na mreži, bilo zbog posla ili… „drugih“ stvari.

Bez obzira jeste li u srednjoj školi ili na sveučilištu, velike su šanse da će vrijeme koje provodite online u školi nadgledati na ovaj ili onaj način. Od praćenja korištenja Wi-Fi-ja do biometrijskih skenera koji bilježe posjećenost, administratori mogu shvatiti tko ste, gdje ste i što radite na mreži.

Što može tvoja škola pratiti?

1. Vaša mrežna aktivnost

Kad god se na kampusu povežete s Wi-Fi uređajem, s bilo kojeg uređaja, škola zna koje ste web stranice posjetili. Ako web lokacije nisu osigurane HTTPS-om, može vidjeti i ono što ste pogledali.

Vaš fakultet ili srednja škola također bi mogli implementirati softver za upravljanje učionicama, koji nadzire upotrebu računala i internetsku povijest, kao što je otkrilo istraživanje zagovornika privatnosti Big Brother Watch u preko 1000 škola širom Velike Britanije.

Ako vaš fakultet posjeduje njegov sustav e-pošte, vjerovatno je da će se i sva korespondencija putem njega pratiti, kao što je slučaj na nekoliko britanskih sveučilišta.

2. Vaša kretanja u (i izvan) kampusu

Pored web lokacija koje posjećujete, vaše sveučilište može saznati odakle ste Wi-Fi. U Australiji nekoliko sveučilišta prate kretanje studenata oko kampusa putem svojih mobilnih telefona spojenih Wi-Fi-jem, pa čak mogu reći i točnu sobu u kojoj se studenti nalaze..

Iako sveučilišta trenutno prate samo kretanja studenata općenito, potpuno je moguće da se korištena tehnologija može proširiti na prepoznavanje aktivnosti na pojedinačnoj razini – kako bi se provjerilo koliko vremena niste u kampusu i odražava li to vrijeme u svojim ocjenama, na primjer.

Kombinirajte to uz prisustvo CCTV nadzora kamera na kampusu i sveučilište može shvatiti vašu fizičku lokaciju u svakom trenutku. Jeziv!

Kako spriječiti vaše sveučilište da vas prati

  1. Nabavite dodatak preglednika EFT za HTTPS Everywhere Bonus: Dodatak je također u našem Chrome proširenju!
  2. Samo se poslužujemo da to kažemo, ali ako dobijete dobru VPN, sakriti ćete sav svoj internetski promet od Wi-Fi administratora vaše škole..
  3. Odvojite svoju privatnu i akademsku prepisku; koristite davatelja usluga e-pošte koji prvo postavlja vašu osobnu privatnost i sigurnost. Preporučujemo jednog od ova četiri davatelja usluga e-pošte.
  4. Napravite modnu izjavu protiv nadzora, bilo da je u pitanju trostruki šal ili jednostavna maska ​​za lice kako biste izbjegli prepoznavanje CCTV kamera u kampusu.
  5. Najvažnije je pročitati prakse privatnosti koje vaša škola koristi (ili ne koristi) i saznajte koliko sveučilište skuplja od vaših mrežnih aktivnosti.

5000 dolara za vaše misli?

Jeste li student zabrinuti za privatnost i sigurnost na mreži? Kako biste željeli vidjeti politiku privatnosti vaše škole (ili svijet u vezi s tim)? Recite nam s 400 riječi i mogli biste osvojiti stipendiju od 5000 dolara!

Vaša škola prati vaše mrežne aktivnosti - evo što možete poduzeti u vezi s tim
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.