Zaštitite svoje aplikacije za razmjenu sada lozinkom

Ikone poruka s zaključavanjem lozinke na oblačku govora.

Ranije smo pisali o aplikacijama za razmjenu poruka koje biste trebali koristiti umjesto Facebooka Messenger, WhatsApp i Snapchat. (Ako ne upotrebljavate šifriranu aplikaciju za razmjenu poruka u 2019. godini, što uopće radite?)

Da biste aplikacijama za razmjenu poruka dali dodatni sloj fizičke sigurnosti, postavite ih sa zaporkom ili zaključavanjem zaslona.

Zašto bih trebao zaštititi svoje aplikacije za slanje lozinkom?

Prvo, ključna je zaštita vašeg lozinke kao cjeline. Umjesto korištenjem otiska prsta za otključavanje uređaja, odabir snažne lozinke pruža vam puno veću sigurnost zbog osjetljivih podataka na vašem telefonu, od vaših fotografija do kreditnih kartica. Vaš otisak prsta može biti prikladniji, ali ne povećava sigurnost vašeg telefona.

Ako ste ikada u situaciji u kojoj je netko otključao vaš telefon (na primjer, kada prelazite granicu) ili gdje vam je otključani telefon ukraden ili u tuđim rukama, s dodatnim slojem sigurnosti da zaštitite vašu privatnu poruke znatiželjnih očiju pružale bi veći duševni mir.

Aplikacije za razmjenu poruka koje omogućuju zaštitu lozinkom

Signal, Telegram, i Viber sve za radnu površinu imaju lozinku ili opciju zaključavanja za aplikaciju koju možete omogućiti. Već se nalaze u našim dobrim knjigama kao alternativne aplikacije za razmjenu poruka koje također podržavaju E2E enkripciju.

Zadane aplikacije za razmjenu poruka na uređajima, iOS ili Android, nemaju dodatnu zaštitu lozinkom, pa bismo bili oprezni pri preuzimanju aplikacija i dodataka trećih proizvođača koji omogućavaju zaključavanje zaslona za aplikacije za razmjenu poruka..

Iako WhatsApp ima zaštitu lozinkom, ipak vas obeshrabrujemo od korištenja ove usluge glasnika, ne samo zato što je u vlasništvu Facebooka, već i zbog ozbiljnih sumnji u njihovu sigurnost koja su nastala nakon što je nekoliko visokih vladinih dužnosnika u mnogim zemljama napadnuto i hakirano kroz njihov WhatsApp.

Signal (iOS, Android)

Mobilne aplikacije signala imaju značajku zaključavanja zaslona koja vam omogućuje upotrebu PIN-a, lozinke ili biometrijske provjere autentičnosti (iako ih ne preporučujemo) za otključavanje. Što se tiče pisanja, ova značajka trenutno nije dostupna na verziji za stolna računala.

iOS

 1. U Signalu dodirnite ikonu vašeg profila i idite na Privatnost
 2. slavina Zaključavanje zaslona da ga uključite i odaberete željenu stavku Istek vremena zaključavanja zaslona (u rasponu od trenutka do jednog sata)
 3. Da biste ga onemogućili, dodirnite Zaključavanje zaslona da biste ga isključili i unesite svoj pristupni kôd za potvrdu promjena

Android

 1. U Signalu dodirnite ikonu vašeg profila i idite na Privatnost
 2. slavina Zaključavanje zaslona da ga uključim
 3. Bravu možete postaviti na automatsko ili ručno
  • Automatski
   Ići postavke > Privatnost i odaberite željenu Istek vremena zaključavanja zaslona
  • Priručnik
   Pomaknite prstom prema dolje s vrha zaslona i potražite Signal zaključavanja u svojim obavijestima

Telegram (iOS, Android)

Telegram ima pristupne kodove za svoje aplikacije od 2015. godine, ali još uvijek nema ugrađeni pristupni kôd za svoju desktop aplikaciju. Imajte na umu da ako zaboravite svoj pristupni kôd, jedini način da se vratite na svoju aplikaciju Telegram jest da je izbrišete i ponovo instalirate brišući sve svoje tajne chatove.

iOS & Android

 1. Moram postavke > Privatnost i sigurnost > Zaključavanje lozinke
 2. slavina Uključite pristupni kôd i stvorite svoj pristupni kôd
 3. Možete prilagoditi vremenski period da biste aktivirali automatsko zaključavanje

Viber (desktop)

Možete postaviti lozinku za Viber na radnu površinu. Ako ga upotrebljavate na svom telefonu, razmislite o prelasku na Signal ili Telegram radi sigurnije komunikacije.

Desktop

 1. Otvoren postavke > Privatnost & sigurnosti > Postavite Viber-zaključavanje zaslona
 2. Upaliti Zaključavanje Viber ekrana i upišite svoj četveroznamenkasti kôd za zaključavanje
 3. Klik Spremi promjene
 4. Možete i postaviti Automatsko zaključavanje doći nakon 1, 5, 15, 30 ili 60 minuta

Želite povećati sigurnost svojeg mobilnog uređaja? Pročitajte više u našem vodič za privatnost mobilne sigurnosti.

Zaštitite svoje aplikacije za razmjenu sada lozinkom
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.