4 načine, kako vas lahko CIA ta trenutek zasvoji

Ilustrirani moški v jarku prekriva internet.

Pred petimi leti je Edward Snowden razkril, da NSA obsežno zbira informacije o državljanih po vsem svetu. Zdaj je jasno, da zasebnost ni več pravica, ki jo lahko jemljemo kot samoumevno.

Še več, zadnje informacije, ki jih WikiLeaks deli o CIA-jevih krajih in vohunjenju, poudarjajo osupljivo dejstvo: lahko vas kadar koli zaslišijo. Medtem ko bi se morali organi kazenskega pregona naučiti ljubiti šifriranje, je jasno, da je CIA pripravljena na vohunjenje in kramp zanimive cilje.

Tukaj so štirje načini, ko bi se hekerji CIA lahko ciljali na vas, kjerkoli že ste.

1. Hakiranje pametnih telefonov: Spremenite vaš pametni telefon v hrošče

Podružnica CIA za mobilne naprave je ciljno usmerjena pametne telefone kot način vohunjenja za nič sumljive uporabnike. Ne glede na to, ali ste uporabnik iPhone ali Android, je CIA razvila podvige, ki lahko dostopajo do besedilnih in zvočnih komunikacij neposredno v vašem telefonu, preden jih šifrira vaša najljubša aplikacija za klepet.

Poleg tega se lahko pokvarjeni telefoni preusmerijo na vašo lokacijo in aktivirajo njihove kamere in mikrofone, kar vaš telefon neopazno spremeni v napako CIA.

2. Vohunjenje pametne televizije: vohunjenje po televizorju

Vsi smo navajeni gledati ljudi na televiziji. Na žalost vas bo CIA zdaj lahko spremljala skozi vaše. Po poročanju WikiLeaksa je CIA razvila program z imenom Weeping Angel, ki lahko pametni televizor postavi v nadzorni način. Med napadom Weeping Angel se bo televizor prikazal, vendar bo na skrivaj posnel zvok in ga poslal na strežnike CIA.

3. Hakiranje računalnika: okužite računalnik s tehnologijo NSA

Zlonamerne programske opreme ne uporabljajo samo zlobni kriminalci, ki želijo od vas črpati denar. WikiLeaks je poročal o velikih prizadevanjih CIA za okužbo in nadzor računalnikov, kar lahko poškoduje CD-je, DVD-je in USB-ključke. Poleg tega WikiLeaks poroča, da je CIA razvila zmogljivosti, da ne le infiltrira v sisteme, ampak da ostane neopažena v okuženih napravah.

4. Carjacking: nadzor nad avtomobilom na cesti

Škoda lahko CIA domnevno pokvari nadzorne sisteme sodobnih vozil. To jim ne samo da omogoča, da vedo, kje ste in kam greste, ampak jim daje potencial za izvedbo skoraj neodkritih atentatov.

Kako se zaščititi pred vohunjenjem in krampanjem CIA

Resnica je, da CIA in druge obveščevalne agencije po vsem svetu krepijo prizadevanja za spremljanje in poseganje v zaznane cilje, ki jih zanimajo. Da se zaščitite pred napadi CIA:

  1. Pogosto posodobite varnostne nastavitve svojih naprav
  2. Ne uporabljajte nešifriranih komunikacijskih orodij / naprav
  3. Naprave nikoli ne puščajte brez nadzora
  4. Upoštevajte te nasvete za internetno zasebnost

Ne pozabite: Ne glede na to, kaj CIA in druge nadzorne skupine izberejo, lahko ostanemo anonimni.

4 načine, kako vas lahko CIA ta trenutek zasvoji
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.