5 kljubovalnih, zaskrbljujočih ali povsem nenavadnih izjav Edwarda Snowdena

Najboljši tweeti Edwarda Snowdena

Tako kot veliki Nostradamus je tudi Edward Snowden oskrbnik prihodnosti, ki je napovedoval čas in spet znake prihodnosti. Odkar se je pred nekaj leti pridružil Twitterju, je zbral enega največjih in najvplivnejših Twitter računov na svetu. Z več kot tremi milijoni sledilcev v zameno sledi le enemu računu: NSA. Zelo smrkljan, Snowden.

Kot izvajalec NSA je postal žvižgač, Edward Snowden je za nekatere junak, za druge pa zlobnež. Kakršno koli mnenje imate, ne moremo zanikati, da je sam spremenil način, kako gledamo na zasebnost.

Tu je nekaj njegovih najbolj čudnih, najmočnejših in najvplivnejših sporočil v zadnjih nekaj letih.

1. Snowden pravi, da je čas za to

Vse se je začelo z njegovim kriptičnim tvitom pred nekaj leti. 2. avgusta 2016 je Edward Snowden za svoje prijatelje in spremljevalce objavil ohlajajočo prošnjo in skrivnostno navedel, da je "čas."

Kot nekdo znan po tem, da prihaja s svojimi sporočili, je bil ta tvit izrazito nasprotje običajnemu delu prijaviteljev nepravilnosti.

Snowden-časVendar se še ni končalo.

Nekaj ​​dni kasneje je Snowden objavil še en zmeden tvit, in sicer ta v obliki hašiša. Naključni niz številk in črk ni bil neka nepričakovana nesreča; bil je namenski kodeks, ki ga je svet razkril.

snežni zasebni ključ

Internet se je hitro odzval z lastnimi interpretacijami: nekateri so ga imenovali prevara; drugi so rekli, da je to dokaz, da Snowden držijo proti njegovi volji. Oba tvita sta bila odtlej izbrisana, sam Snowden pa je o celotni zadevi mrzlično molčal. Kaj bi to lahko pomenilo, no, nihče ne ve.

Snežnikova dolgoletna zaupnica Glenn Greenwald je pred kratkim vsem zagotovila, da Snowden "dela dobro".?

2. Snowden prižge lučko na Shadow Brokers

Konec leta 2016 so se pojavile novice o tem, kako je elitna skupina hekerjev z imenom Shadow Brokers infiltrirala NSA in ukradla tajne tajne podatke. Skupina je z objavo izvlečkov dokumentov prek spleta po delih zagotovila neovrgljiv dokaz, da so res sprejeli tajne vladne skrivnosti.

Medtem ko se je svet skušal razkriti kakršne koli sledi skrivnostne skupine, je Snowden že stopil korak naprej in javnost opozoril, da je to le opozorilni znak v nenehnem boju za moč med ZDA in Rusijo..

NSA je ravno izgubila nadzor nad svojim arsenalom digitalnega orožja Top Secret; hekerji so ga puščali.
1) https://t.co/zleVbyBtE3
2) https://t.co/aKwdiNbrJA

- Edward Snowden (@Snowden) 8. aprila 2017

Medtem ko podrobnosti o posrednikih Shadow še vedno prihajajo, se večina strokovnjakov strinja, da je šlo verjetno za rusko operacijo.

Torej, kako je Snowden vedel?

3. Snowden zmečka Intelove napake zlonamerne programske opreme

Tako kot pri številnih velikih podjetjih se tudi notranji podvigi ne razkrijejo, dokler jih muckrakerji in hekerji na beli klobuki ne bodo ustrezno odkrili. Tako je tudi z Intelovimi napakami Meltdown in Spectre, ki so jih našli v letošnjem letu.

O teh podvigih, ki hekerjem omogočajo, da zlahka vidijo v vaši mreži, je bilo po poročanju znano junija, vendar so bili objavljeni šele januarja naslednjega leta. Že takrat je Intel drastično zatrdil, kako slabi so bili podvigi - najprej je trdil, da vprašanja niso bila pomembna, nato pa je dan pozneje izdal nejasno izjavo, ki je sprožila več vprašanj kot odgovorov.

V nekaj urah je Snowden hitro potrdil svoje mnenje o tej zadevi, saj je video dokazil ne le o tem, kako je eksploatacija delovala, ampak tudi, kako se zaščititi pred njo.

Morda ste že slišali za grozljivo hroščenje # Intela #Meltdown. A ste ga opazovali v akciji? Ko vaš računalnik od vas zahteva, da uporabite ta mesec posodobitve, ne kliknite "ne zdaj." (preko https://t.co/J84n79LRIA & @ misc0110) pic.twitter.com/cWEiZWZdcJ

- Edward Snowden (@Snowden) 4. januarja 2018

"Ko vas računalnik od tega meseca zahteva, da uporabite posodobitve, ne kliknite" ne zdaj "," je opozoril Snowden. Seveda je bilo to v nasprotju z vsem, kar je Intel govoril, zaradi česar so hitro menjali prestave in oba priznali in prevzeli odgovornost za izkoriščanje..

(Naše poročilo o napakah Meltdown in Spectre si lahko preberete tukaj.)

4. Snowden pravi, da NSA gleda vašo televizijo

Na video konferenci v začetku leta 2017 je Snowden podrobno opisal, kako bi lahko NSA zlahka vdrli v vaš pametni televizor, ne da bi šli skozi vaše omrežje WiFi, ampak z uporabo računa Amazon.

V nadaljevanju prikazani video posnetki se odpirajo od nedavnega smetišča Vault 8 Wikileaksa in se osredotočajo na grozljivo sposobnost NSA-ja za ločevanje pametnih naprav Amazon, preden jih sploh prejmete.

Jeremy Scahill Intervjuji Edwarda Snowdena

Na SXSW smo na snemanju podcast-a v živo. Domačin Jeremy Scahill se pogovarja z Edwardom Snowdenom. Naš prvi gost je libijsko-ameriški hip-hop umetnik Kayem. Naročite se tukaj: https://theintercept.com/podcasts

Avtor The Intercept objavil v torek, 14. marca 2017

Po Snowden:

"Oni [CIA] čakajo, ko bodo te naprave odposlane do vas, ko jih naročite na Amazonu ali kaj drugega. Odidejo do njih na letališča, dobijo škatlo, uporabijo malo sušilca ​​za lase, da zmehčajo lepilo, odprejo škatlo, nato pa vtaknejo ključek USB. Škatlo zapečatijo nazaj vse lepo in popolno, nato pa dostavijo vam ga. In zdaj je vaš usmerjevalnik, računalnik, televizor vlomljen. To se zgodi zelo rutinsko. "

5. Snowden šole Joe Scarborough o nadzoru

Razsodbe Snowdena - čeprav so ga nekatere omalovažile - so na koncu pozitivno vplivale na stanje nadzora. Torej, ko je bil Snowden spet pozvan, da je izdajalec (tokrat gostitelj MSNBC Joe Scarborough), je hitro odpustil.

Dragi Joe,
S spoštovanjem, da "nepremišljeno" Ta pristop je privedel do največje reforme neustavnega nadzora doma od leta 1978 in Pulitzerove nagrade za javno novinarstvo za leto 2014. Če je tako videti nepremišljenost, bi lahko uporabili hudičevo veliko več. https://t.co/QliTqo7o3h

- Edward Snowden (@Snowden) 4. februarja 2018

Res je: poleg obsežnih nadzornih reform sta Guardian in Washington Washington dobila Pulitzerjevo nagrado za javno službo, potem ko sta ta vprašanja razkrila. Glede na to je na čelu zasebnosti še vedno veliko želenega.

Ne glede na to, kje stojiš na Snowdnu, ne moremo zanikati, da imamo temeljni problem z nadzorom državljanov. Dokler ne boste naredili nadaljnjih ukrepov za zaščito zasebnosti, si naredite uslugo in zavarujte svoje omrežje s programom ExpressVPN.

5 kljubovalnih, zaskrbljujočih ali povsem nenavadnih izjav Edwarda Snowdena
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.