6 funkcij, ki jih dejansko želimo na naših iPhonih

[ware_item id=33][/ware_item]

Funkcije zasebnosti iPhone.


Novi telefoni so navdušujoči. Prinašajo nove funkcije, izboljšajo obstoječe funkcije in nas navdušijo, ko bomo porabili polmesečno plačo za zaslon, v katerega bomo strmeli v naslednjih dvanajstih mesecih - preden se bo zlomil ali baterija umrla.

Zasebnost je izjemno pomembna, ko gre za izbiro telefona. Zelo pomembno je, katere podatke zbira telefon in kdo jih lahko vidi.

Napoved iOS 11 je prinesla nekaj opaznih izboljšav zasebnosti. Zdaj lahko dostop aplikacije do vaše lokacije omejite samo na »Medtem ko uporabljate aplikacijo«, vsaka aplikacija, ki uporablja vašo lokacijo, ko zaprete zaslon, pa bo zasuta z modro opozorilno vrstico na vrhu telefona.

Tudi Safari je postal nekoliko bolj prijazen do zasebnosti. Z izboljšanjem zunanjih oglaševalcev iOS 9 lahko zdaj preprečite sledenje med spletnimi mesti neposredno v meniju z nastavitvami.

iOS11 je pomemben korak v pravo smer, vendar je na naših pametnih telefonih še vedno veliko funkcij, ki jih želimo.

1. Več namestitev aplikacij

Trenutno na naših telefonih ohranjamo različne identitete tako, da imamo dva telefona ali delamo vse pod istim imenom in številko. Kako super bi bilo, da dvakrat namestite aplikacijo in se enkrat prijavite s svojimi zasebnimi podatki, drugič pa z našo profesionalno ali umetniško identiteto?

Nekatere aplikacije, kot sta Twitter in Gmail, že omogočajo menjavo računov. Za tiste aplikacije, ki tega ne počnejo, pa bi jim moral operacijski sistem telefona ovirati?

2. Sposobnost odkrivanja lovilcev IMSI

IMSI lovilci, imenovani tudi želodčki, so naprave, ki se večinoma uporabljajo za izvajanje množičnega nadzora. Predstavljajo ponarejene stolpe za mobilne telefone in varajo telefon, da se poveže z njimi, preden prisluhnete besedilnim sporočilom in telefonskim klicem - pa tudi določite svojo lokacijo.

Medtem ko so bili prej dostopni samo vojaškim in policijskim organizacijam, so lovilci IMSI postali vedno bolj dostopni.

Čeprav lovilci IMSI niso trivialni za zaznavanje, lahko vaš telefon veliko pomaga. Prikazoval bi lahko seznam stolpov, s katerimi ste trenutno povezani, poleg tega pa vam omogoča, da te stolpe navzkrižno sklicujete s seznamom vašega telefonskega operaterja.

Koristno bi bilo tudi, da bi se izognili skupnim strategijam, ki jih uporabljajo lovilci IMSI - na primer znižanje povezave na zastarele povezave 2G, katerih šifriranje se lahko pokvari..

Funkcije zasebnosti, ki jih želimo na naših iPhonih

3. Lokacijo ponarejanja

Nekatere aplikacije od nas zahtevajo, da zagotovimo svojo lokacijo za učinkovito delovanje. Toda zakaj morajo vedeti našo natančno lokacijo GPS v nasprotju s približno približno številko, ki jo ponuja uporabnik? Uber nam ne sme sporočiti natančne hiše, v kateri smo, da bi dobili ponudbo.

4. Lažen seznam stikov / kamera / mikrofon

Zakaj dopuščamo aplikacijo, ki noče delovati, ko ji onemogočimo dostop do našega seznama stikov (gledamo vas, Whatsapp) ali kamero? Kaj pa, če obstaja še tretja možnost, da se „deli prazno“? S to možnostjo lahko aplikaciji verjamemo, da ji je omogočil dostop do našega seznama stikov, toda vse, kar dobi, je prazen seznam, črni zaslon s kamere ali tišina iz mikrofona.

Za kamero in mikrofon bi bil odličen začetek tudi omejitev dostopa na samo eno uro. Tako nam ni treba pozabiti, da po uporabi ponovno odstranimo dostop.

5. Strojno stikalo za Bluetooth / GPS / mikrofon / kamero

Za tiste ekstra paranoične uporabnike (kot sem jaz) bi bilo čudovito izklopiti občutljive senzorje v celoti. Medtem ko ne pričakujemo tako fantastičnega premika Apple-a "Don't-touch-the-hardware" Apple, lahko funkcija, kakršna je ta od druge znamke, vsaj nekaj uporabnikov, ki se zavedajo zasebnosti, zamenjajo ponudnika.

Najmanj nam dajte luč, ki signalizira, ali trenutno uporabljate kamero ali mikrofon!

6. Izbirni dostop do fotografije

Zakaj je vedno dostop do foto albuma vedno "vse ali nič"? Zakaj iz albuma ne moremo izbrati ene ali več slik in deliti samo tiste z aplikacijo?

Uporabniški vmesnik je lahko preprost: aplikaciji dodelimo samo „selektivna dovoljenja“ in vsakič, ko aplikacija želi dostop do foto albuma, lahko izberemo, katere slike želimo deliti.

Bodite izbirčni in nadzirajte svoj telefon

Zasebnost ne pomeni skrivati ​​informacij in ostati anonimna; pomeni imeti nadzor nad tem, katere podatke delimo s prijatelji, aplikacijami in našo napravo.

Moramo imeti strog nadzor nad tem, katere podatke lahko naša naprava zbira, kdo jih lahko vidi in kam gre. Dober operacijski sistem za telefone bi nam moral dati nadzor, ne pa ga prevzeti.

Oglejte si tudi naš vodič po mobilni varnosti.

6 funkcij, ki jih dejansko želimo na naših iPhonih
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.