7-krat je bil internet čudovito smešen

[ware_item id=33][/ware_item]

Internet je neumen


Internet je v resnici zelo neumno mesto in samo norec bi se brezskrbno sprehodil po njegovih mutnih obalah.

Če želite proslaviti svojo ne povsem 100. objavo na spletnem dnevniku, se mi je zdelo zabavno prikazati nekaj najbolj priljubljenih internetnih trenutkov.

Internet bo pokvaril vašo spletno anketo

Internet ponuja takojšen dostop do milijonov milijonov ljudi iz praktično vseh demografskih kategorij.

Kaj je potem boljše mesto za anketo? To bi moralo biti enostavno: postavite vprašanje internetu in žanjete nagrade kolektivne vesti planeta. Potem dobiček.

Vendar ne. O ne, ne, ne. To se ne zgodi. Nasploh.

Internet imenuje čoln

V letu 2017 je britanski svet za raziskovanje naravnega okolja (NERC) sprožil spletno anketo in poiskal ime za novo 288 milijonov dolarjev polarno raziskovalno ladjo.

NERC se je verjetno upal na veliko, smiselno ime, kot sta kraljica RRS Elizabeta II ali RRS Stephen Fry. Norci!

Internet kljub temu ni želel biti razumen in so se kolektivno odločili, da se bo čoln imenoval Boaty McBoatface.

Žal, spoilsports na NERC-u so prevladali nad anketo (zakaj pa jo imamo !?) in imenovali čoln RRS Sir David Attenborough.

Ne bojte se! Švedski mesti Stockholm in Göteborg sta v spomin Boatyju, ki ga nikoli ni bilo, imenovala nov vlak Trainy McTrainface.

Internet imenuje kita

Kot del načrta za ozaveščanje o kitih, ki jih ogroža japonska agencija za ribištvo, je Greenpeace izvedel spletno anketo o imenovanju grbavega kita, ki bi ga spremljali s satelitsko oznako.

Greenpeace je za glasovanje sprejel 30 imen, glavni med njimi je bil gospod Splashy Pants. Kakšne ideje, kaj se je zgodilo? Tako je, internet se je zgodil.

G. Splashy Pants so med drugim pritegnili pozornost 4chan, BoingBoinga, Reddita in Digga, člani omenjenih mest pa so se zbrali za glasovanje.

Delež glasov za gospod Splashy Hlače je hitro dosegel 75% v manj kot enem dnevu. Reddit je postal tako vložen, da so celo začasno spremenili svoj logotip, da so ga predstavili Mr. Splashy Pants.

Vendar je bil srečen konec. Kljub začetni zadržanosti je Greenpeace prevzel ime (gledate NERC?). In dodatna publiciteta je bila dovolj, da je japonsko vlado prepričala, naj opusti načrt za lov na kite.

Internet je glasoval za 39-letnega moškega, da bi spoznal Taylor Swift

Ko je tekmovanje v radiu v Bostonu ponudilo priložnost, da sreča Taylorja Swifta, se je 39-letni Charles Z odločil, da se odpravi.

Večina prispevkov je, kot si lahko predstavljate, oboževala najstniške oboževalce. Ugani, koga je internet želel osvojiti?

39-letni moški zmaga na tekmovanju za srečanje s Taylor Swift.

Rekel Charles Z za revijo GQ:

"Nekoč je bilo na lestvici 50 srečnih 13-letnih deklet, potem pa je v moji kopalnici slika mene, mamica."

Internet ne skrbi Limp Bizkita

Leta 2011 so državljani Austina v Teksasu glasovali za preimenovanje mestnega oddelka za trdne odpadke v društvo za humanistične in umetnost Fred Durst..

Ime je zbralo skoraj 30.000 glasov in celo blagoslovil Fred Durst. Kljub vrhunski anketi pa se je mesto odločilo proti zmagovalnemu imenu in namesto tega je šlo za Austin Resource Recovery. Booooooring.

Internet ima zelo rad krompirjevo solato

Ne gre le za poimenovanje anket, s katerimi bo internet zahajal.

Nekega dne je Zack "Danger" Brown dobil hrepenenje po krompirjevi solati, zato je začel s Kickstarterjem dvigniti potrebnih 10 sestavin za sestavine.

"V bistvu samo pripravljam krompirjevo solato," je pojasnil na svoji strani za zbiranje sredstev. "Nisem se še odločil, kakšne vrste." V razdelku "Tveganja in izzivi" je zapisal: "Morda ne bo tako dobro. To je moja prva krompirjeva solata. "

Zackova krompirjeva solata je nekako postala viralna in uspel je zbrati več kot 55.000 dolarjev.

Popolna norost.

Zack je ves dodaten denar porabil, da je v rodni kraj vrgel javno zabavo z imenom PotatoStock. Seveda je na prireditvi pripravil veliko krompirjeve solate in doniral izkupiček dobrodelnim organizacijam, ki se borijo proti lakoti v Ohiu.

Dobro igral, Zack.

Internetu je vseeno, kaj mislite, da piše hashtag

# Johnny5

PR-agencija Susan Boyle se je odločila organizirati zabavo ob praznovanju njenega novega albuma. Dovolj preprost, si boste mislili: Susan. Album. Zabava.

Zabava se je začela, ko je PR agencija za promocijo izdelala nedolžni hashtag na Twitterju:

#Susanalbumparty

In takrat je opazil internet.

Če povzamem: Internet je smešen

Kakšno potovanje. 101 objav! Najljubši je bil verjetno čas, ko je moj blog o neželeni pošti Google označil kot neželeno pošto. Ali ko sem postavil vrh Googlove lestvice za povsem neraziskane za "Lou Reed VPN." Objave v aprilskih norcih so bile tudi zabavne.

Po pravici povedano, ko sem prvič prišel na ExpressVPN, sem mislil, da je VPN samo to, kako sem na dopustu gledal iPlayer. Ampak zdaj se ne bi povezal z internetom brez enega - tam je norost.

Imate kakšne zgodbe o internetnem idiotizmu? Kakšne krekerje, ki sem jih pogrešal s seznama? Rada bi jih slišala, zato prosim, delite svoje zgodbe v spodnjih komentarjih!

7-krat je bil internet čudovito smešen
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.