8 aplikacij za zaščito vaše zasebnosti v spletu

[ware_item id=33][/ware_item]

Logotipi osmih programov so predstavljeni v tem seznamu.


Pomikanje po minskem polju zasebnosti, ki je današnji internet, je lahko izziv.

Zaradi incidentov v kibernetski varnosti, kot so hekerji Equifax, in kitajsko nagajivo usmerjanje ameriških podjetij, ki se pojavljajo tako pogosto v novicah, bi morali svoj digitalni odtis varovati bolj vneto kot kdaj koli prej..

Naši telefoni in druge osebne naprave vsebujejo ogromno podatkov. V napačnih rokah bi lahko ti podatki privedli do kraje identitete, izsiljevanja zlonamerne programske opreme in še bolj hudim izidom.

Toda vse ni izgubljeno. Naslednja priporočila za aplikacije naj vam pomagajo, da boste ponoči lažje spali, pri čemer boste vedeli, da varuje vaša zasebnost.

1. Antivirus Kaspersky

Nismo v navadi, da na svoje telefone ali tablične računalnike namestimo protivirusno aplikacijo, vendar lahko deluje kot prva učinkovita obramba pred morebitnimi hekerji ali vsiljivci.

Kaspersky je že nekaj let v antivirusnem poslu in njegovi izdelki so robustni. Deluje v ozadju in stalno išče morebitne dohodne zlonamerne programske opreme ali druge grožnje.

Z njim lahko poiščete svojo napravo, če je izgubljena, in vstavite kode v določene aplikacije, da ljudem preprečite, da bi fizično premetavali vsebino. Poleg tega lahko telefon na daljavo obrišete, če menite, da je ogrožen.

Nekatere funkcije so na voljo samo, če nadgradite na plačljiv račun, vendar je vredno gotovine.

Prenesite Kaspersky za Android (na žalost ni iOS verzije).

2. Telegram Messenger

Veste, da delate nekaj v redu, ko hekerji, ki so jih imenovali državni, skušajo preplaviti strežnike z napadom distribuiranega zavračanja storitve (DDoS).

Telegram je v varnostnem in zasebnem prostoru nekoliko draga. Čeprav je šifriranje od konca do konca univerzalni standard med aplikacijami za sporočanje, je dejstvo, da WhatsApp ne bo nikoli zaslužil enakih pohval po zaslugi matičnega podjetja Facebooka in grozljivega ugleda, ki ga ima glede zasebnosti.

Telegram vam omogoča enako funkcijo kot druge aplikacije za sporočanje (v redu, morda ni lepih nalepk) in temu sledi z nepreglednim šifriranjem in zagotovljeno zasebnostjo.

Kaj ni ljubiti?

Prenesite Telegram za Android ali iOS.

3. DuckDuckGo

Google je vreden več sto milijard dolarjev, predvsem zato, ker ima tako veliko podatkov. Spremlja vsako potezo: na katera spletna mesta kliknete, katere stvari kupujete na spletu in kam se prijavite v internet.

To je nelagodno. Ali res želite odjaviti svoje osebne navade na leviathan?

Alternativa, usmerjena v zasebnost, je DuckDuckGo. Ne shranjuje nobenih uporabniških podatkov, IP naslovov ali osebnih podatkov. In oglaševanja ni. Še več, spletna mesta silijo k uporabi šifrirane povezave, kadar koli je to mogoče.

Brskalnik DuckDuckGo (kot alternativa Chromu) lahko prenesete ali preprosto poiščete njegovo spletno mesto za iskalne poizvedbe.

Prenesite brskalnik DuckDuckGo za Android ali iOS.

4. ExpressVPN

Presenečenje! Navidezno zasebno omrežje (VPN) mora biti vaša go-to aplikacija, ki bo šifrirala ves internetni promet, ki teče v napravo in iz nje. To je nujno, če menite, da se lahko povežete s slabo zavarovanimi omrežji Wi-Fi ali prepustite finančne informacije prek nezavarovanih spletnih mest.

VPN-ji so odlična metoda za pokrivanje digitalnega odtisa in prenos lokacije v različne dele sveta za pretakanje športnih vsebin in deblokiranje spletnih strani za pretakanje medijev.

Prenesite ExpressVPN za Android ali iOS.

5. 2ndLine

Če ste samozaposleni ali samostojni zaposleni, morate vzpostaviti stike, vendar v resnici ne želite, da vam osebno številko mobilnega telefona izdajo voljno. Še posebej moteče je, če svojo številko oddate prodajnemu zastopniku, le da vas bodo preplavili nadaljnji klici.

V drugi vrstici imate nadomestno telefonsko številko, ki jo želite uporabiti za poslovne klice ali ko želite ohraniti zasebno številko.

Prenesite 2. vrstico za Android.

6. ProtonMail

Googlov rudarjenje podatkov se ne razširi samo na iskanje. Če uporabljate Gmail, bodite prepričani, da algoritmi delujejo in vzpostavili profil metapodatkov, ki vam bodo omogočili bolj ciljno oglaševanje.

Če niste ljubitelj te invazije na zasebnost, je smiselno preiti na ProtonMail, veliko bolj varno alternativo Gmailu.

Tako kot Gmail je ProtonMail brezplačen za uporabo. Tu pa se podobnosti končajo. Za prijavo ne potrebujete nobenih osebnih podatkov. Vsa e-pošta je od konca do konca šifrirana, kar pomeni, da podjetje ne more razvozlati vsebine vaših sporočil.

Poleg tega je ProtonMail registriran v Švici, zato mora delovati v okviru strogih zakonov o zasebnosti v državi.

ProtonMail, ki so ga leta 2013 ustanovili znanstveniki v CERN-u, ponuja e-poštna sporočila, zaščitena z geslom, skupaj z možnostjo samouničenja. To je tudi odprtokodni kod, tako da lahko kdorkoli preveri kodo, če želi.

Prenesite ProtonMail za Android ali iOS.

7. LastPass

Običajno uporabljamo isto geslo v vseh aplikacijah in spletnih mestih, do katerih dostopamo⁠ - to je preprosto. Toda ta navada vas od kataklizmičnega dogodka oddalji le en hec.

Z LastPassom lahko vsa gesla varno odvežete na enem mestu. Shranite lahko tudi druge podatkovne točke, kot so podatki o vozniških dovoljenjih, številke socialnega zavarovanja, kreditne kartice in podatki o bančnem računu.

Prav tako se ponaša kot generator gesla, kar pomeni, da vam ni treba pogosto sami ustvarjati novih.

Prenesite LastPass za Android ali iOS.

8. Odbojnik

Tako smo navajeni, da samodejno podelimo vsa dovoljenja za aplikacije, da ponavadi pozabimo, kako invazivni so lahko nekateri od njih.

Bouncer pomaga ublažiti ta potencialni nadzor zasebnosti: aplikacija lahko v vašem imenu preklopi dovoljenja in aplikacijam prepreči dostop do več podatkov, kot jih potrebujejo.

Recimo, da želite tvitniti sliko počitnic na plaži, vendar ste v aplikaciji Twitter onemogočili nastavitve kamere. Bouncer vam bo pomagal do njega in ga po vnaprej določenem času samodejno izklopil.

In ga lahko uporabljate v številnih aplikacijah.

Prenesite Bouncer za Android.

8 aplikacij za zaščito vaše zasebnosti v spletu
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

84 − = 75

map