Batman v Superman: Kdo ima najboljšo tajno identiteto?

[ware_item id=33][/ware_item]

Batman v Superman: Kdo ima najboljšo tajno identiteto?


Kako dva najbolj ikonična superjunaka na svetu skrivata svojo identiteto?

Na površini ni videti, da imajo veliko skupnega - eden je človeški milijarder, ki se preobleče v lateks, drugi je tuj bog, ki se preobleče v poceni obleko in očala - vendar vsak preživi veliko časa, se skriva njihove resnične identitete.

Očitno je, da sta Batman in Kal-El (Supermanovo pravo ime) zelo pomembna zasebnost in zelo uspešna pri ohranjanju zasebnosti.

Ali lahko vzamemo nasvete najbolj vidnih superjunakov DC-ja? In jim je mar za našo zasebnost toliko, kot jih imajo sami, ali so le nekaj velikih hinavcev?

Skrivne identitete Batmana in Supermana so očitne

Zdi se mi slepo očitno, kdo so. Edini razlog, da je njihova identiteta skrivnost, je, ker so ju pisci izdelali tako, kajne?

Ali pač…

POP kviz! Kdo je to?

Carlos-vitki milijarderNe Batman. Ali pač?

To je četrti najbogatejši človek na svetu, Carlos Slim Helu. Ga prepoznate? Če bi Carlos svoje noči preživel oblečen v črni lateks in pretepal negativce, bi vedel za to?

Pretvarjajmo se, da obstaja neko mesto na planetu z Batino pazljivostjo. Kako bi to povezali s Carlosom? Ali sploh veste, kje Carlos živi? Kako bi kdo enačil Batmana s fantom, za katerega nikoli niso slišali in ki živi v kraju, za katerega sploh ne poznajo?

Mogoče ni tako očitno, kaj??

Naredimo Superman zdaj:

Kdo je to?

ne-nadčlovekJe to Superman?

To je novinar iz časopisa NYC.

Zakaj bi kdo mislil, da se je tuj bog preoblekel v blagega novinarskega poročevalca?

V redu ... Torej kako bi Batman in Superman podarila svoje skrivne identitete?

V resničnem svetu živi sedem milijard ljudi. Ker se mnogi med njimi skrivajo, bi Batman in Superman zelo enostavno ohranili svojo identiteto pred vsemi najbližjimi prijatelji in družino.

Vendar pa obstaja drug svet, v katerem vsi živimo, digitalna metropola, kjer je veliko težje ostati zaseben. Ta svet je seveda internet. To je svet vladnega nadzora, hekerji in naslanjači iz fotelj.

Batman in Superman bi morala biti zelo previdna pri tem, kar sta dala na internet, da ne bi dobila svoje identitete tako razpadlo, kot sta to storili ti ubogi ljudje.

Ali Batman uporablja internet?

Da. Batman ima Batcomputer.

In ja, to je resnična stvar. Tako Batman raziskuje. Navsezadnje je največji detektiv na svetu. Temni vitez je z leti Batcomputer uporabil za vse vrste stvari. Zdi se, da je Gotham tako nagnjen k vdoru vigilante kot resnični svet.

Batcomputer mora biti povezan z internetom, da potegne vse datoteke in zapise, ki jih počne. Toda Batman ni idiot, zato je smiselno, da skriva svoj IP naslov. Če ga ne bi, bi njegovo resnično identiteto dokaj hitro našli.

Batman je tudi znani uporabnik internetnega klepeta in ni boljši od trobljanja. V knjigi 845 Detektiv Comics Vol 1, Batman je z ročajem JonDoe297 napolnil amatersko detektivsko klepetalnico. To je storil, da bi ujel Riddlerja.

Drug član foruma (policijski detektiv, ki išče namige) se je bal, da bo Riddler lahko izsledil svojo resnično identiteto, nato pa prišel za njim. Ta posebni scenarij se sicer ni nanašal na Batmana - verjetno zato, ker je on Batman. In čeprav ni posebej omenjeno, je precej očitno, da Batman uporablja nekaj za preobleko, medtem ko brska po internetu.

Naše ugibanje je BatVPN.

Veste, kdo ni imel VPN-ja? Riddler. Tako je Batmanu uspelo izslediti Riddlerja in ga Kapow vse do azila Arkham.

Ali Superman uporablja internet?

Je poročevalec. Seveda ima.

Dobra opazka. In kaj je s Supermanovo Nemesis, Lex Luthor?

To je načrt, ki je tako zlovešč, da je smrtal internet do enajstih in razbil četrti zid.

Lexcorp, podjetje Lex Luthor v vesolju Supermana, je skočil s strani stripov in se pojavil v resničnem svetu, da bi na oboževalski konvenciji zagotovil brezplačen javni Wi-Fi.

Lex Luthor je Supermanov sovražnik številka ena in so Metropolis. Zakaj bi torej želel izdati brezplačen Wi-Fi? Ker ve, da se javni Wi-FI lahko uporablja za zlo.

Še pomembneje pa je, da je podjetje v resničnem svetu s pomočjo brezplačne storitve Wi-Fi uporabilo znanega izmišljenega lovca, ki je zlonameril osebne podatke oboževalcev. In zbežali so.

To je lok zloben plus eden. Lex Luthor bi bil ponosen.

Lahko Batman ukrade vaše zasebne podatke?

Da. On je Batman.

V filmu Temni vitez Batman heca vse mobilne telefone in jih vse uporablja kot nadzorni sistem za iskanje Jokerja.

To je bil sistem množičnega nadzora, ki je lahko vohunil za vse. In Batman je to izkoristil, na zgražanje Luciusa Foxa, ki je rekel, "nihče ne bi smel imeti toliko moči".

Strinjamo se, Lucious.

Batman je trdil, da je množični nadzor potreben za ulov terorista Jokerja. Kje smo to slišali pred kratkim? O ja. FBI je poskušal izsiliti Apple, da bi se lovili.

Ker je Batman, je pravkar uničil sistem po samo eni uporabi. Ampak ali bi FBI? Verjetno ne.

Vsi smo slišali argument, da žrtvujemo nekaj svobode za svobodo, ki se nam zdi kot oksimoron. A ta argument je razlog, da ameriški organi pregona vsako leto zahtevajo dostop do več kot 1,3 milijona zasebnih mobilnih telefonov. In zato podjetja, kot je Verizon, AT&T, Apple in Google bodo vaše osebne podatke predali vladi.

To je tudi argument, ki se uporablja za utemeljitev nadzornega centra za nacionalno varnost (NSA) v višini 1,5 milijarde ameriških dolarjev. Center, ki bi ga lahko uporabili za prestrezanje komunikacij vsakega Američana.

Morda tisti, ki nimajo česa skriti, ne motijo ​​tega množičnega napada v zasebnost. A bi morali. Tudi ko Batman to stori.

Kot je rekel Lucius Fox, nihče ne bi smel imeti toliko moči. In ali je množično hekanje res najboljši način za boj proti terorizmu? Ne pozabimo, da Batman sploh ni deloval. Prišel je prepozno in Jokerove bombe so že bile postavljene. Navadni ljudje so potrebovali, da so razbremenili razmere - ne Batman, ne vlada, niti nadzor. Samo ljudje.

Lahko Superman ukrade vaše zasebne podatke?

Da. Superman je vesoljski bog. Lahko prebere vaše misli. Žal vam tam ne more pomagati niti VPN.

Moč je še večja od Supermana in Batmana

Bi lahko Bruce Wayne in Kal-El varovali svojo identiteto? Seveda bi lahko - če ne bi bilo interneta.

Internetni nadzor je potrt, Bruce Wayne bi bil tarča, ko bi prvič naročil črno ogrinjalo in plašč z eBaya. Ali ko je v forumu za klepet uporabil napačno besedo in pritegnil pozornost NSA.

Kar se tiče Supermana? Bil bi predmet brutalnega nadzora. Vsekakor bi ga štel za grožnjo. Kako smo ga gledali, ni znano, on je nezemljanski bog, vendar bi ga najverjetneje prisluhnili kriptonitom.

Na srečo je to resnični svet. In ne potrebujemo Batmana ali tujca, da bi nas varoval. Še posebej, če je njihov pojem zaščite tako vsiljiv kot vladni. (Gledamo vas, Batman).

Potrebujemo le dober VPN, da nas zaščiti pred kibernetskimi kriminalci, vmešavanjem vlad in norih milijarderjev v lateksu*. Zdi se, da sta se zadnja dva odločila, da je vohunjenje za nami edini način, da nas reši.

Dokaz je torej, da je ExpressVPN boljši od Batmana. In tudi Superman, verjetno.

Kaj misliš? Bi lahko ExpressVPN v boju sprejel Supermana in Batmana? Spodaj pripombe!

*Tu nismo namerno omenili Supermana. ExpressVPN vas ne ščiti pred tujimi bogovi. (Ali Batman).

Prikazana slika: bonifacij / Foto klub Dollar + Foto klub Lava Lova / Dollar
Kapow !: tang90246 / Fotografski klub Dollar
Slaba prikrita: nito / Fotografski klub Dollar

Batman v Superman: Kdo ima najboljšo tajno identiteto?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.