Datoteke varno in anonimno delite z OnionShare 2

Logotip OnionShare

Že nekaj časa uporabljamo OnionShare na ExpressVPN in smo zelo navdušeni, da bomo dobili drugo različico priročnega orodja za zasebnost Micah Leeja.

Pred OnionShare je bilo pošiljanje datotek kolegu po spletu velika težava ali pa je bila potrebna uporaba storitev, kot sta Dropbox ali Google, ki bi pregledale, indeksirale, cenzurile in delile datoteke z vladami in oglaševalskimi partnerji.

OnionShare ne le prikladno zaobide to težavo, ampak tudi doda dodatno plast anonimnosti z omrežjem Tor, kar pomeni, da boste lahko datoteke anonimno delili z ljudmi. Vse, kar potrebujete za pošiljanje in prejemanje datotek, je brskalnik Tor, ki ga vsekakor toplo priporočamo.

Kako deluje OnionShare

Skratka, OnionShare ustvari spletni strežnik na vašem računalniku in ga omogoči dostop prek spletnega mesta .onion.

Ko je ustvarjena, boste dobili povezavo, ki jo želite deliti z nameravanim prejemnikom datotek, ki jo morate odpreti samo z brskalnikom Tor za prenos vsebine. Vsako datoteko lahko privzeto prenesete samo enkrat, če pa jo želite deliti z množicami, lahko to funkcijo onemogočite.

Dajte datoteke v skupno rabo s posnetkom zaslona OnionShare

Kaj je novega v OnionShare 2

OnionShare 2 vam omogoča, da ne samo pošiljate datoteke, ampak jih tudi sprejemate.

Prejemanje datotek s posnetkom zaslona OnionShare

Če želite prejemati datoteke, vnesite »Način prejemanja« v storitvi OnionShare. Še enkrat delite ustvarjeno povezavo z vašim virom, ki lahko nato datoteko naloži prek brskalnika Tor. Datoteke se bodo pojavile v mapi na trdem disku.

Prav tako lahko ustvarite "javno" povezavo, ki vam omogoča prejemanje od več strank, na primer anonimni nabiralnik za pisma in pakete.

Toda tako kot pri katerem koli anonimnem spustnem okencu si zapomnite, da bi vam ljudje lahko poslali karkoli. Prepričajte se, da datoteke niso zlonamerne in v idealnih razmerah odpirajo samo tiste vrste datotek, ki jim zaupate, na primer .txt, .pdf ali .png. In tudi takrat bi jih bilo morda smiselno odpreti v navideznem stroju ali repih.

Posnetek zaslona načina prejemanja OnionShare

Več novih funkcij v OnionShare 2

OnionShare 2 ima tudi veliko drugih novih funkcij, vključno z:

  • Uporaba okolice peskovnika za Mac OS
  • Uporaba naslednjih generacij .onion naslovov
  • Javni način
  • Če OnionShare zazna, da kdo poskuša uganiti vaš URL, bo strežnik zaprl
  • Veliko jezikov, vključno s špansko, portugalsko, rusko in japonsko
  • Skupno rabo datotek s svojega namizja

Pridobite OnionShare 2 še danes

OnionShare je brezplačna in odprtokodna programska oprema. Lahko ga prenesete z njihovega spletnega mesta ali pa ga zgradite neposredno iz GitHub-a. Srečna skupna raba!

Datoteke varno in anonimno delite z OnionShare 2
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.