#DeleteFacebook in namesto tega uporabite te aplikacije

Izbriši Facebook ikono

Torej želite #DeleteFacebook? Dobro zate. Facebookova nenehna prizadevanja za zbiranje podatkov so predolgo ostala brez nadzora - in osvetlila so, koliko platforme družbenih medijev vedo o vas.

Toda odvajanje od Facebooka je lahko težavno, če ste odvisni od njegovih aplikacij in funkcij. Kako naj bi ostal prijatelj s svojimi prijatelji in družino brez Messengerja? Ali se spomnite vseh rojstnih dni?

Na srečo obstajajo nadomestne aplikacije in funkcije, ki so bolj varne, manj zamašene s sponzorirano vsebino in, dobro, le boljše kot Facebook. Tukaj je nekaj aplikacij, s katerimi lahko začnete s svojim Facebook čiščenjem.

Uporabite signal za sporočanje in skupinske klepete

Signal je preprosta, zasebna aplikacija za sporočila, ki uporablja šifriranje od konca do konca, da varovana sporočila zaščiti. Enostavno zasnovan in z odprtim izvorom signala omogoča brezplačno sporočanje in klicanje vseh oseb v stikih in je na voljo v večini operacijskih sistemov. Morda je najpomembneje, da je aplikacija Signal brez oglasov in vas ne spremlja. Obdobje.

Edward Snowden dobi celo pečat odobritve!

Signal uporabljam vsak dan. #notesforFBI (Spojler: že vedo) https://t.co/KNy0xppsN0

- Edward Snowden (@Snowden) 2. novembra 2015

Pridobite novice od Feedlyja

Namesto da bi vas bombardirale novice, ki jih je Facebook že razvrstil (ter Twitter in Google tudi zaradi tega), nadzirajte, kar ste prebrali, z aplikacijo Feedly. Naročite se na poljubne vire, ki vas zanimajo, in jih razvrstite po želji.

Ne želite, da algoritmi na Facebooku, Googlu ali Twitterju narekujejo vaše branje? Zelo priporočam uporabo bralnika RSS, kjer se lahko naročite na skoraj katero koli želeno vsebino in ne boste imeli odločitve o tem, kaj vidite. Feedly uporabljam za veliko večino svojega branja.

- (((Yair Rosenberg))) (@Yair_Rosenberg) 22. marec 2018

Eventbrite nadomestiti Facebook dogodke

Če želite preveriti prihajajoče dogodke ali organizirati svoje, si oglejte Eventbrite, ki deluje podobno kot na strani Facebook dogodkov. Brskajte po dogodkih na vašem območju (ali po vsem svetu) ali pa se, če se nič ne dogaja, kar sami.

Letgo je odličen za nakup / prodajo stvari v spletu

Če želite najti novo platformo za nakup in prodajo svojih stvari v spletu (ne da bi se morali zateči k minskemu polju, ki je Craigslist), je Letgo odlična alternativa Facebookovi tržnici. Na voljo v sistemih iOS in Android, lahko svoj izdelek navedete, se dogovarjate z lokalnimi kupci in se srečujete z njimi, da poberejo vaše plačilo.

Preizkusite dober starinski koledar za opomnike ob rojstnem dnevu

Bodimo iskreni; vas ne bi smelo skrbeti manj kot polovica rojstnih dni ljudi, s katerimi ste na Facebooku 'prijatelji'. Očistite nered in v koledar ali koledarsko aplikacijo shranite samo imena in rojstne dneve prijateljev in družine, do katerih vas skrbi.

Naprej: ne bojte se uporabljati dezinformacije v spletu

Facebook, Twitter, Google in številne druge platforme družabnih medijev zahtevajo osebne podatke, ki jih je mogoče uporabiti za prepoznavanje in ciljanje na vas - včasih za oglase, včasih pa za nekaj bolj zlovešča. Pri prijavi uporabite drugo e-pošto, če želite uporabljati aplikacije, kot so zgoraj omenjene, in računu pripnite drugo ime.

Kot je prejšnji mesec povedal ExpressVPN ustanovitelj organizacije Privacy International Simon Davies:

Na temeljni ravni uporabite dezinformacije. Nikoli ne dajajte ničesar. Tudi na družbenih omrežjih ne navedete svojega resničnega datuma rojstva, lokacije ali pravega imena.

Ne pozabite, da če je izdelek, ki ga uporabljate, brezplačen, potem ste izdelek! Težko otežite razkuževanje - in se z njim zabavajte!

#DeleteFacebook in namesto tega uporabite te aplikacije
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.