ExpressVPN: Boljša zasebnost in varnost z vodilno zaščito pred uhajanjem DNS v industriji

ExpressVPN: Boljša zasebnost

Včasih VPN ne more zaščititi poizvedb DNS (sistem imen domen) vaše naprave, tudi ko preostali del prometa zaščiti predor VPN. Takšna puščanja DNS lahko ogrozijo vašo zasebnost in varnost, tako da nepooblaščenim osebam, kot je ponudnik internetnih storitev ali ponudnika DNS, omogoči, da vidijo, katera spletna mesta obiščete in aplikacije, ki jih uporabljate, tudi če je vaš VPN prikazan.

Zato ExpressVPN takšno puščanje jemlje zelo resno. Veliko časa namenjamo preiskovanju zapletenih scenarijev, v katerih bi lahko uhajal vaš DNS, in prišli do popravkov. Naš cilj je, da vas zaščitimo pred uhajanjem DNS v vseh možnih okoliščinah - in ExpressVPN za dvig standardov zasebnosti in varnosti v industriji VPN.

Naša inženirska ekipa je nedavno identificirala in odpravila določen razred puščanja DNS, do katerega lahko pride, ko preklopite omrežne povezave (na primer, ko se vaša povezava spremeni iz Etherneta v Wi-Fi). Naše raziskave kažejo, da je ta vrsta puščanja prisotna med večino glavnih storitev VPN na trgu. V tej objavi na spletnem dnevniku bomo razložili tri stvari: vprašanje, kako ga reproducirati in kako ga sami preizkusiti.

Scenarij puščanja: DNS pušča pri prehodu med Wi-Fi in Ethernet

DNS pušča pri prehodu med Wi-FI in ethernet

Upoštevajte naslednjo skupno situacijo:

 • Doma imate prenosni računalnik in ste povezani z Wi-Fi
 • Povežete se s svojo aplikacijo VPN
 • Ko nekaj časa brskate, prejmete pomembno delovno e-pošto
 • Odpravite se v domačo pisarno in povežite prenosnik z ethernetnim kablom

V mnogih primerih je naše testiranje pokazalo, da je v tem scenariju mogoče ustvariti puščanje DNS. Z zadnjo izdajo programa ExpressVPN za Mac in Windows smo zagotovili, da bo vaša zasebnost ohranjena in boste lahko prepričani, da v teh okoliščinah ne pušča.

Kako lahko preizkusim to puščanje zase?

Če želite videti, ali ste ranljivi za to puščanje, lahko poskusite sami.

 • Prepričajte se, da vaš Ethernet kabel ni izklopljen
 • Prepričajte se, da ste povezani z omrežjem Wi-Fi
 • Povežite se z aplikacijo VPN
 • Uporabite ExpressVPN preizkuševalnik puščanja DNS ali preizkuševalnik tretjih oseb
 • Videti bi moral samo en strežnik DNS (slika 1)
 • Če uporabljate ExpressVPN, vam bo naš preizkuševalec povedal tudi, da je naš prepoznavni strežnik (slika 2)
 • Priključite svoj Ethernet kabel
 • Osvežite stran za puščanje DNS - Če puščate DNS, boste zdaj videli drug seznam strežnikov DNS

Ta test bi moral delovati ne glede na ponudnika VPN.

Slika 1:
Preizkusite povezavo zaradi puščanja DNS

Slika 2:
Test za puščanje DNS

Kako puščanje DNS spodkopava vašo zasebnost in varnost

Sistem domenskih imen (DNS) je ključnega pomena za internet. Vsakič, ko obiščete spletno mesto, uporabite DNS, da zagotovite, da se povezujete s pravilnim strežnikom. Žal to pomeni tudi, da ima vsakdo, ki vidi vaše zahteve DNS, zapis vseh spletnih mest, ki jih obiščete. Zato je za vašo zasebnost in varnost pomembno, da uporabite zasebni DNS z ničelnim znanjem in zagotovite, da vaša VPN preprečuje uhajanje DNS.

ExpressVPN se osredotoča na zagotavljanje zanesljivih storitev puščanja VPN

Vemo, da ko uporabljate ExpressVPN, nam zaupate - in zato si zelo prizadevamo za njegovo vzdrževanje. V praksi to pomeni, da naše izdelke nenehno posodabljamo, da ostanemo na najnovejšem robu hitrosti, varnosti in pozornosti pred grožnjami vaši zasebnosti, ki vključujejo puščanje.

Kako lahko zaupate, da je vaš VPN neprepusten? Čeprav ni nobenega načina, da bi dokončno dokazali, da je kateri koli VPN 100% odporen na puščanje, smo sposobni določiti scenarije uporabe in vzorce, s katerimi naj bi se uporabniki srečali, in zagotovili, da se v teh situacijah ne bo pojavilo puščanje z obsežnim testiranjem - in ravno to ExpressVPN je osredotočen na. Pri ExpressVPN želimo tudi povečati vaše zaupanje v naš izdelek, tako da smo odprti in pregledni. Z razkritjem naših raziskav, preiskav in izboljšav ter vam omogočamo, da sami preverite puščanje, upamo, da boste v naš izdelek enako zaupljivi kot mi.

Pridobite tehnično napako

Zakaj se torej med preklapanjem omrežnih povezav lahko pojavijo puščanja DNS, tudi če je videti, da je vaš VPN še vedno povezan? Več o tem v našem tehničnem pregledu.

ExpressVPN: Boljša zasebnost in varnost z vodilno zaščito pred uhajanjem DNS v industriji
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.