Kaj je e-podpis in kako deluje?

Iluzija telefona s

Če ste pred kratkim podpisali novo pogodbo o zaposlitvi, dokončali najem stanovanja ali potrdili posojilo prek spleta, obstaja velika verjetnost, da ste uporabili aplikacijo za e-podpis - ali pa bi lahko imeli koristi od ene.

Uporaba sporazumov o aplikacijah za e-podpis se je med letoma 2012 in 2017. povečala za 747%. Veliko programov se pridobiva s programom.

Aplikacije za e-podpis so zavarovane s tehnologijo šifriranja / dešifriranja, ki lahko potrdi soglasje obeh strani in priča o veljavnosti posla. Ponoviti ali ponarediti jih je skoraj nemogoče, zaradi česar so veliko bolj avtoritativni od tradicionalnih sporazumov na papirju.

Kako delujejo e-podpisi?

Aplikacija za e-podpis poenostavi postopek podpisovanja kopij dokumentov. Uporabniki shranijo svoj podpis v aplikacijo na načine, kot so pisanje podpisa na napravo z zaslonom na dotik ali nalaganje slikovne datoteke.

Za podpis dokumenta uporabnik odpre dokument in označi mesta, kjer je potreben podpis. Večina aplikacij vam bo pomagala pošiljati podpisan dokument naprej.

Ali so aplikacije za e-podpis pravno zavezujoče?

Vse elektronske pogodbe imajo enako pravno veljavnost in veljavo kot sporazumi, ki temeljijo na črnilu. To je zahvaljujoč zakonu ESIGN, ki ga je Kongres junija 2000 sprejel v zakon.

Senator Spencer Abraham, ki se je zavzel za sprejem zakona, je bil eden najbolj gorečih zagovornikov zakona ESIGN prepričan, da bo to omogočilo rast spletnih podjetij. Ameriško zanimanje za internetno gospodarstvo je bilo v teh dneh v vročini in številne države so že sprejele svoje različice zakonov o elektronskem poslovanju. Zvezni zakon ESIGN je pomagal prepoznati zakonitost elektronskega podpisa za meddržavno trgovino.

Medtem ko sodniki od sprejetja tega akta dosledno odločajo v prid pogodb, podpisan v elektronski obliki, je pomembno vedeti, da se morajo prepričati o nameri sporazuma. Poleg tega, če sodnik sumi, da je bil dokument po podpisu spremenjen zaradi slabe varnosti ali nerazpoložljivih revizijskih dnevnikov, bi ga lahko razsodil kot nedopustnega.

Ko naslednjič kupite ali podpišete aplikacijo za e-podpis, se prepričajte, da uporablja stroge tehnične standarde in ima dober ugled.

7 aplikacij za e-podpis, ki jih želite poskusiti

DocuSign

DocuSign se ponaša z več kot 200.000 uporabniki, kar ga uvršča med najbolj priljubljene in robustne aplikacije za e-podpis, ki so danes v uporabi. Je enostavna za uporabo, prilagodljivost pa je še ena močna točka, saj ponuja več API-jev, ki se lahko vključijo v vašo obstoječo programsko opremo.

DocuSign uporablja močan nabor varnostnih funkcij za zaščito podpisanih dogovorov in je dobil več varnostnih potrdil po vsem svetu. Standardni načrti se začnejo pri 25 USD na mesec, z brezplačno preizkusno različico.

HelloSign

HelloSign vključuje razširitev brskalnika Chrome, kar olajša zahtevo in podpisovanje dokumentov med letenjem. Poleg tega domače aplikacije za iOS in Android dodajo uporabniško izkušnjo. Shranjene podpise lahko uporabite za več dokumentov ali s telefonom naložite sliko dejanskega podpisa.

Vgrajene nadzorne plošče pomagajo slediti dokumentom, vključno s tistimi, ki čakajo na podpis. Vsak mesec lahko brezplačno uporabljate HelloSign za do tri dokumente, medtem ko Pro načrt ponuja neomejene podpise za samo 13 USD na mesec.

AdobeSign

AdobeSign je resnični paket, ki ustreza podjetju, s cenovno ceno. Bila je ena prvih programskih podjetij, ki se je podala v ta prostor, in je postavila standard za druge aplikacije za e-podpis, ki so sledile.

Pogodbe, izvedene s programom AdobeSign, je mogoče podpisati iz katerega koli brskalnika ali mobilne naprave, ne da bi se morali prijaviti v račun Adobe. Poleg tega Adobe-ov API pomeni, da lahko shranjujete vnaprej uporabljene podpise v drugih aplikacijah v Adobe Suite.

Adobe se odlično ujema z drugimi orodji drugih proizvajalcev, kot je Salesforce, in sledi globalnim merilom skladnosti. Načrti se začnejo pri 29,99 USD na mesec za do devet uporabnikov. Vključeno je brezplačno preskušanje.

Docsketch

Docsketch ponuja številne funkcije, vključno s sledenjem dokumentov in vljudnimi opomniki. Vključite lahko tudi prilagojena sporočila in druge funkcije po meri, odvisno od izbire načrta.

Vgrajena revizijska poročila zagotavljajo skladnost z mednarodnim zakonom o elektronskem podpisu, programska oprema pa ponuja brezplačen načrt, ki vam omogoča, da na mesec prijavite do tri dokumente. Uporabniki energije se lahko odločijo za neomejen načrt, ki je cena 15 USD na mesec. Vključuje neomejeno podpisovanje dokumentov in predloge ter možnosti za spreminjanje barv, slik in slogov pisave.

eSignLive

Cilj eSignLive je zagotoviti konkurenco AdobeSign v poslovnem prostoru. Ponuja najboljše varnostne funkcije v svojem razredu, zaupajo pa jih velika podjetja, kot sta BMW in IBM.

Podjetja lahko uporabljajo eSignLive tako z vnaprej nameščenimi strežniki (za večjo varnost) kot tudi v oblaku na osnovi rešitve za oddaljeno delovno silo in pogodb s tretjimi strankami. Dostopno je tako na mobilnem kot na namizju. Strokovni načrti se začnejo pri 20 USD na mesec. Vključeno je 30-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Podpisan

Podpis je edinstven po tem, da ponuja možnost plačila na uporabo. Usmerjena je predvsem na evropske trge. Z lahkoto se integrira z več platformami drugih proizvajalcev, kot je Zapier, in ponuja več jezikovno podporo za nemško, špansko, francosko, nizozemsko in portugalsko, skupaj z angleščino.

Signable je na voljo tako v iOS-u in Androidu kot tudi po e-pošti. Plačilo na uporabo se začne pri 1 GBP na dokument, medtem ko korporativni načrti znašajo do 149 GBP na mesec.

Zegal

Zegal je spletna odvetniška družba, ki ponuja storitev e-podpisa kot del širšega pravnega paketa. Armaturna plošča hrani vse vaše dokumente v spletu in vam omogoča popoln nadzor nad vsem, kar ustvarite, kar omogoča varno sodelovanje med pooblaščenimi strankami.

Zegal je spletna storitev, dostopna prek katerega koli brskalnika. Prvih pet podpisov je brezplačnih, nato pa se naročnine začnejo pri približno 100 USD mesečno.

Kaj je e-podpis in kako deluje?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.