Kaj so dnevniki povezav VPN?

Zatiči na svetu, ki predstavljajo dnevnike povezav VPN

Dnevnik povezav je zapis o dohodnih in odhodnih povezavah s strežnikom VPN, ki lahko vključuje:

  • Uporabnikov IP-naslov
  • IP naslov strežnika VPN, s katerim se uporabnik poveže
  • Časovne oznake, ko se uporabnik poveže in prekine povezavo z VPN
  • Sposobnost ponudnika VPN, da išče in poizveduje vse zgoraj

Sistemi ExpressVPN so bili zasnovani tako, da posebej nikoli nimajo takšnih dnevnikov povezav VPN. Pravzaprav smo svoje aplikacije in strežnike VPN zasnovali tako, da so občutljive informacije kategorično odstranili. ExpressVPN nikoli ni mogoče prisiliti k zagotavljanju podatkov o strankah, ki ne obstajajo.

Številni ponudniki trdijo, da ne vodijo nobenih dnevnikov, vendar ne opisujejo transparentno, kaj to pomeni. ExpressVPN ima jasno politiko zasebnosti, ki pomaga zagotoviti, da nobeden od naših uporabnikov ne more biti vezan na kakšno določeno dejavnost ali povezavo v našem omrežju - uporabnikova spletna dejavnost je zasebna, anonimna in nam kot ponudnik VPN ni znana..

VPN je orodje o zasebnosti, ExpressVPN pa zasebno podjetje, zato gremo v pomembne ukrepe za zagotovitev, da se zasebnost in anonimnost dejavnosti uporabnika ohranjata.

Tveganja uporabe ponudnika VPN, ki vodi dnevnike povezav

Dnevniki povezav omogočajo, da se ponudnik VPN ali kdo z dostopom do podatkov ujema z vašo aktivnostjo VPN.

Podatki dnevnika povezav so dragoceni, nekatere brezplačne storitve VPN pa jih bodo prodale tretjim ponudnikom, ki jim bodo omogočale, da ciljajo na vas, se seznanjajo z vašim vedenjem in analizirajo, kako uporabljate internet.

Toda tudi če ponudnik VPN ne prodaja dnevnikov povezav, lahko pride v roke hekerjev ali organov, ki zasežejo šifrirane trde diske in opremo.

Zapisovanje pravnemu organu ali kateremu koli spletnemu mestu, ki ga obiščete, omogoča tudi, da se obrne na ponudnika VPN z zahtevo, da vas identificira. Ponudnik VPN lahko te podatke preda prostovoljno ali pa jih na to prisili sodišče.

Samo ponudnik VPN, ki ne vodi nobenih dnevnikov povezav, ne sme biti prisiljen izročiti podatkov o svoji povezavi ali dati teh podatkov na voljo tretjim osebam.

Katere podatke hrani ExpressVPN?

Za vzdrževanje zanesljive storitve VPN bo podjetje moralo obdržati nekaj informacij o svojih uporabnikih in dejavnosti strežnika.

Ključno vprašanje je, ali se lahko shranjeni podatki potencialno odpravijo anonimno. Dokler teh zapisov ni mogoče uporabiti za povezovanje s posebnimi dejanji, kot so obisk spletnega mesta ali prenos filma, je vaša zasebnost in anonimnost še vedno ohranjena.

Ne glede na to, katere informacije se hranijo, je zelo pomembno, da sta funkcionalnost in vsebina hrambe podatkov jasna za uporabnika in da so vse spremembe in dopolnitve dobro sporočljene..

ExpressVPN ne vodi nobenih dnevnikov povezav niti dejavnosti

Nikoli ne bomo zbrali ničesar o tem, kaj uporabniki počnejo s svojim VPN: Brez dnevnikov ciljnega prometa, zapisov DNS ali podatkovne vsebine.

ExpressVPN ohranja samo minimalno količino informacij, ki so potrebne za zagotovitev, da je naša storitev VPN visoko zanesljiva - in zbrani podatki ne zadostujejo za povezavo katerega koli uporabnika s specifičnimi dejavnostmi v našem omrežju. Zagotavljanje, da naša storitev deluje vedno, ko jo uporabniki potrebujejo, je pomemben del varovanja njihove zasebnosti.

Da bi zagotovili našim uporabnikom popolno preglednost, ima ExpressVPN jasno in podrobno politiko zasebnosti.

ExpressVPN vašo zasebnost jemlje resno in NE beleži nobene naslednje občutljive informacije:

  • Zgodovina brskanja
  • Prometni cilj
  • Vsebina podatkov
  • DNS poizvedbe
  • Prvotni naslov IP, s katerim se povežete
  • Vaš odhodni naslov IP (tj. IP ExpressVPN, dodeljen vam, ko ste enkrat povezani)

Ali mora zakon ExpressVPN obdržati dnevnike povezav VPN?

ExpressVPN ima sedež v BVI, ki nima zakonov o hrambi podatkov. Države, vključno z Združenim kraljestvom in ZDA, niso pristojne za prisilitev družbe BVI k izdelavi zapisov. Toda tudi če bi jih imeli, nimamo kaj proizvesti.

Kombinacija naše pristojnosti za BVI, brez dnevnikov dejavnosti in brez dnevnikov povezav, je ExpressVPN odlična izbira za uporabnike interneta, ki jih skrbi njihova zasebnost - nekaj, kar je predstavljeno v skoraj vsakem pregledu ExpressVPN.

Kaj so dnevniki povezav VPN?
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.