Kako bi lahko banke ali vlade izbrisale Bitcoin z obraza planeta

[ware_item id=33][/ware_item]

Koliko bi stalo, da bi bil Bitcoin brez vrednosti?Kako bi lahko banke ali vlade izbrisale Bitcoin z obraza planeta.


Brezplačno prenesite Lexiejevo e-knjigo Bitcoin!

Njeni zagovorniki oglašujejo Bitcoin kot decentralizirano omrežje, ki ga nihče ne more nadzorovati. Dejansko je eksperiment s kriptovalutami, ki je zdaj vreden več kot 70 milijard ameriških dolarjev, skoraj nemogoče zaustaviti - tudi njegovi uporabniki ne vedo, kako ga izklopiti.

Nekaj ​​očitnih stvari bi seveda lahko ustavilo Bitcoin. Toda pogosto sprožijo več zapletov in so sami zelo zapleteni.

Samo želite povzetek? Tl; dr

Kaj bi lahko organizacija naredila, da bi bil Bitcoin brez vrednosti?

Izklopite internet

Kako nekdo izklopi internet? Razen velikega obsega sodelovanja, ki bi ga to potrebovali zasebni subjekti in vlade, ne vemo, kako ugasniti internet. Mreža je bila deloma zasnovana tako, da nadaljuje tudi po jedrskem napadu, in po načrtu nima stikala za ubijanje. Internet je tudi sam zelo odporen proti napadom, informacije pa bi se le usmerile okoli vsakega dela, ki ga izklopimo.

Tudi če bi bili pomembni deli interneta izklopljeni ali poškodovani, so lahko Bitcoin-ove pasovne širine (trenutno vsaj 1 MB na deset minut) dovolj majhne za oddajanje po radijskih valovih ali telefonskem sistemu uspešno.

Poleg tega bi katera organizacija res želela izklopiti internet? Internet ima številne druge namene, na primer pošiljanje fotografij mačk. Gospodarska škoda zaradi izklopa interneta bi bila velikanska in zelo verjetno bi celo stala življenja.

Uniči vsa vozlišča in rudarje

Omrežje Bitcoin je sestavljeno iz posameznikov, skupin in organizacij, ki na svojih prenosnikih, telefonih in celo Raspberry Pisu upravljajo Bitcoin programsko opremo. Nekateri od teh udeležencev vodijo tudi namenske računalniške čipe, imenovane Bitcoin rudarji, za izmenjavo električne energije v Bitcoins. V nekakšni digitalni loteriji lahko tisti, ki omrežje naredijo bolj varno s sodelovanjem v njem, dobijo nekaj bitcoinov.

Medtem ko so nekateri od teh rudarjev Bitcoin in operaterji vozlišč zelo vidni, jih ne bo zanimalo, da bi svoje sisteme prostovoljno izklopili. Nekateri rudarji ali operaterji vozlišč bodo morda zasegli ali uničili, vendar bo to samo še bolj donosno za tiste, ki delujejo na skrivaj.

Kot odgovor bo rudarjenje bitcoinov prešlo pod zemljo, vozlišča pa se bodo skrivala za VPN-ji in mrežo Tor. Dokler bo treba pri rudarjenju s Bitcoin zaslužiti denar, bodo ljudje tvegali svobodo sodelovanja. Na primer, rudarjenje Bitcoin ostane privlačno v Venezueli, kjer je Bitcoin nezakonit.

Naj bo Bitcoin nezakonit

Če bi država naredila Bitcoin nezakonito, bi ljudem postalo veliko težje kupiti rudarje Bitcoin, zamenjati bitcoine v papirnati denar ali jih sprejeti kot plačila v trgovini.

Toda kot v svetu spletnih trgov z drogami (ki jih do neke mere poganja tudi Bitcoin) so ljudje zelo pripravljeni kršiti zakon zaradi nekaterih dobičkov, zato bo psevdonimna narava Bitcoin težko izsledila njegovo trgovci, lastniki in uporabniki.

Mine prazne bloke Bitcoin

Edini zajamčeni način, da zaustavite Bitcoin in ga naredite brez vrednosti je, da sami sodelujete v omrežju in ga motite od znotraj..

To je del anarhistične narave Bitcoina, da lahko vsakdo anonimno sodeluje v sistemu, če je skladen s pravili, ki jih določa Bitcoin programska oprema. Na primer, nobeno pravilo ne določa, da je treba bloke napolniti s transakcijami, da so veljavni, da lahko rudar teoretično samo mine prazne bloke.

Če bi bili vsi bloki prazni, nihče ne bi mogel sklepati pogovorov z Bitcoin Blockchainom in brez možnosti pošiljanja denarja bi postal brez vrednosti.

Z le 10% svetovne računalniške moči Bitcoin bi lahko organizacija bistveno upočasnila omrežje Bitcoin. Ko se bo zlobna operacija širila, bo sčasoma dosegla 50% celotne moči mešanja, kar jim bo omogočilo, da VSE bloke ostanejo prazne.

Bitcoin vozlišča sprejmejo najdaljšo veljavno blokovno verigo kot veljavno, tako da, če ima skupina več kot 50% celotne moči mešanja, lahko sčasoma ustvarijo verigo dlje kot drugi, pošteni rudarji, ki bi raje napolnili svoje bloke s transakcijami.

Ustanovitelj Bitcoina, psevdonimni Satoshi Nakamoto, pojasnjuje:

"Tekmo med pošteno verigo in napadalno verigo lahko označimo kot dvokominsko naključno hojo. Uspeh dogodka je, da se poštena veriga podaljša za en blok, poveča se njen potencial za +1, dogodek neuspeha pa je, da se napadalčeva veriga podaljša za en blok in zmanjša zaostanek za -1. "

Kako bi lahko banke ali vlade izbrisale Bitcoin z obraza planeta

Glede na to je opis, kako uničiti Bitcoin:

1. korak: Kupite veliko rudarjev Bitcoin

Trenutno ima Bitcoin omrežje skupne moči mešanja približno 5,7 Exahash na sekundo. To je 5,7 x 10 ^ 18 odpiranja vsako sekundo. Najnovejši model sodobnega Bitcoin rudarja, kot je Antminer S9, proizvede približno 14 Terrahash na sekundo ali 14 x 10 ^ 12.

To pomeni, da na celotnem trgu trenutno deluje približno 400.000 Antminer S9, kar bi po 1099 ameriških dolarjev stalo približno 447 milijonov ameriških dolarjev.

Če želite pridobiti 50% celotne računalniške moči, bi morali v omrežje dodati celotno svetovno računalniško moč. Ko se vse več rudarjev pridruži omrežju, vsem težje mine. Če se cena Bitcoina ne dvigne, bo drugim neprimerno, če mine, in ne bi vam bilo treba tako težko prevzeti 50% celotnega omrežja. Rudarjem boste morda uspeli zgraditi tudi ceneje od tistega, kar prodajajo na spletu, vendar marže niso velike.

Organizacija bi morala pričakovati, da bo investirala okoli 350-400 milijonov USD za začetek napada.

2. korak: Zaženite vse rudarje

Antminer S9 porabi 1372 W, tako da bo 400.000 Antminerjev porabilo 548.800 kW. Na uro, to je 548.800 kWh (4.800 GWh na leto). Z vidika perspektive največja jedrska elektrarna na svetu, jedrska elektrarna Bruce v Ontariu v Kanadi, ustvari približno 47.000 GWh v enem letu.

Poraba energije Bitcoina, ki znaša 550 MW, je približno 10/10 večja od mesta, kot je San Francisco. Torej je Bitcoin še vedno dovolj majhen, da bi skupina lahko napajala električno energijo za napad Bitcoin na odprtem trgu.

Ob predpostavki, da je napadalec izbral najcenejši na voljo napajalnik, bi to stalo približno 0,04-0,06 USD na kWh, kar pomeni približno 22 000-33 000 USD na uro za elektriko ali približno 192 milijonov ameriških dolarjev na leto—Pripravite, da bodo bloki Bitcoin prazni.

Kdaj se ustavijo stroški električne energije?

Ker drugi rudarji počasi izginjajo, se lahko dnevna poraba električne energije nekoliko zmanjša. Ni jasno, koliko časa bi se drugi radi držali, morda je mesec dovolj, lahko pa traja leto ali več. V nadaljnjem povečanju izdatkov bo napadalec moral celo kupiti več rudarjev in porabiti več za elektriko, da bi napad nadaljeval.

Napadalec bi upal, da bodo drugi rudarji hitro zdrsnili v plačilno nesposobnost. Težko bi bilo pridobiti denar rudarjem, saj lahko le pridobijo Bitcoin (in Bitcoin je zdaj mrtev) in zato ne bodo imeli nadaljne vrednosti.

Kdo bi lahko financiral napad na Bitcoin?

Bitcoin je premoženje v višini 70 milijard ameriških dolarjev, s skoraj 1 milijardo dolarjev prometa po vsem svetu v enem dnevu. Organizacija bi lahko poskušala povrniti nekaj naložb s kratkim Bitcoin v pravem trenutku, saj bo v prvih tednih napada neizogibno izgubila veliko vrednosti.

Velike banke imajo tržno kapico okoli 340 milijard ameriških dolarjev (JP Morgan Chase), 95 milijard ameriških dolarjev (Mitsubishi UFJ) ali 145 milijard ameriških dolarjev (HSBC). Med njimi bi lahko zbrali dovolj denarja za financiranje napada na Bitcoin, čeprav bi jih pol milijarde težko požirali (in opravičili svojim delničarjem).

Če pa želi vlada ali stranka vlad prevzeti Bitcoin, bi verjetno zanje relativno težko zahtevala sredstva od davkoplačevalcev. In celoten potreben znesek bi bil verjetno primerljiv s samo tisočino letnega ameriškega obrambnega proračuna.

Kako bi lahko zaustavili napad na Bitcoin?

Obstaja nekaj stvari, ki jih lahko Bitcoin skupnost stori, da ustavi napad in reši Bitcoin. Sprva bi lahko zahtevali od rudarjev, da v vsak blok vključijo transakcije, na kar bi se napadalec lahko odzval z dodajanjem nesmiselnih transakcij med svojimi Bitcoini.

Sčasoma bi razvijalci Bitcoinov spremenili algoritem preverjanja delovanja Bitcoina in napadalce (in vse druge) rudarje Bitcoin naredili brez vrednosti. Drugi rudarji bi hitro zasedli svoje mesto, za nadaljevanje napada pa bi bilo potrebno več naložb.

Tl; dr

Najboljši način, da postanejo Bitcoin neuporabni, je kopanje praznih blokov in onemogočanje prenosa prenosov, zaradi česar so bitcoini brez vrednosti.

Bi stane približno 350-400 milijonov ameriških dolarjev, da proizvedejo dovolj rudarjev Bitcoin, in približno 16 milijonov na mesec, da bi Bitcoin postal neuporaben. Napadalec bi morda lahko nekaj povrnil s skrajšanjem trga, a tudi za veliko banko bo to težko dvigniti.

Skupnost bi si zavihala rokave, da bi napad postal neuporaben, kar bi zahtevalo dodatne naložbe, da bi nadaljevali.

Kako bi lahko banke ali vlade izbrisale Bitcoin z obraza planeta
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.