Kako bi lahko izgubil vse z Bitcoinom

Kako izgubiti bitcoin

Ko vrednost kripto valut narašča v obseg 100 milijard dolarjev, se je enostavno okužiti z največjim “digitalnim hitenjem zlata” od pika na i. A čeprav se zdi, da vsi s pol možganov in pametnim telefonom zaslužijo na tone denarja, je morda čas, da se spomnimo, da je tako zelo slabo izgubiti vse ob slabi naložbi.

Tu je nekaj stvari, ki se jim morate izogibati:

Lahko se pokvari in izgubiš svoj Bitcoin

Najpogostejši način za vdore je prek lažnega predstavljanja. Na Twitterju, Telegramu ali Slacku boste morda prejeli e-poštna sporočila ali zasebna sporočila, v katerih boste zahtevali, da “nujno posodobite svoj račun” ali da se prijavite prek Coinbase ali e-poštnega računa, da “zahtevate nagrado.”

Opremljen z vašimi podatki bo napadalec poskušal vpisati vse priljubljene menjalnice ali denarnice za kripto valute, ki bi jih lahko uporabljali ali bi lahko uporabljali svoj e-poštni naslov za ponastavitev gesla na računih.

Druge oblike vdorov so podobne socialnemu inženiringu, ki vas varajo, da denar pošljete v napačno denarnico ali pomagate »prijatelju v stiski«.

Tukaj je opisano, kako ostati varen:

 • Posodobite računalnik
 • Bodite previdni s programsko opremo, ki jo prenašate, zlasti z denarnicami Bitcoin
 • Pridobite si upravitelja gesla
 • V vseh računih omogočite dvofaktorsko preverjanje pristnosti
 • Spoznajte tehnike socialnega inženiringa
 • Hranite svoje bitcoine varno v hladnem prostoru

Če pozabite na rezervno seme, bi lahko izgubili ves svoj Bitcoin

Daleč najpogostejši način izgube bitcoinov ni posledica taksistva. Namesto tega je veliko pogosteje, da ljudje postavijo denarnico, kupijo bitcoin ali ga sprejmejo kot plačilo in nato kasneje izgubijo dostop do njega – bodisi zato, ker se jim je telefon pokvaril, izgubil ali ukradel, ali pa so ga preprosto vrnili v tovarno nastavitve.

Vsaka Bitcoin denarnica, ki jo je vredno uporabljati, tako pri Androidu kot pri iPhone-u, vam omogoča, da denarnico varnostno kopirate z 12 ali 13 besednimi rezervnimi stavki. Če te rezervne fraze še niste zapisali, to storite zdaj! Pojdite v svojo aplikacijo, poglejte svojo besedno zvezo in zapiši na kos papirja. Ne kopirajte in ne prilepite nikjer in ne dajajte v noben spletni račun ali storitev za shranjevanje v oblaku – dajte ga na papir, da ga zaščitite pred krampanjem.

Lahko bi prodali vse svoje Bitcoin

Ob vseh vzponih in padcih in ostrih nihanjih na trgih kriptovalut se lahko trgovcem zdi zlata rudnica. Toda tako kot pri rudnikih zlata z njimi zasluži le nekaj ljudi, ti redki pa so najverjetneje tisti, ki prodajo orodje za rudarjenje in ne tisti, ki trgujejo z valutami sami.

Upoštevajte, da čeprav so trgi na poti, skoraj vsi zaslužijo, ne glede na strategijo trgovanja. Trg pa je težko premagati, na poti navzdol pa vsi izgubljajo denar (razen za menjave).

Veljavna strategija bi lahko bila nakup in prodaja bitcoinov na borzi in nato prodajanje na prodajnem mestu nadomestnim osebam, ki nimajo dostopa do menjave Bitcoin. Vendar to pomeni velika tveganja goljufije in morate natančno preučiti zakone v vaši državi, saj boste morda morali zbirati osebne podatke o ljudeh, s katerimi trgujete ali se celo registrirate kot menjalnica v tuji valuti.

Dolgoročno je prevladujoča strategija kupiti in zadržati in ne poskušati premagati trga. V Bitcoin ni pravne zaščite vlagateljev, večina borz pa obstaja na legalnem sivem območju, kjer zakon borznih in borznih trgov ne velja. Manipulacije s cenami in zvijače obstajajo povsod.

 • Naj bo Bitcoin v denarnici, ki jo izključno nadzorujete, in nikoli na izmenjavi
 • Kupujte in prodajajte, ko morate, vendar ne poskušajte časovno tržiti, razen če imate dovolj znanja o trgovanju s hlapnimi in tveganimi sredstvi

Lahko bi izgubili svoj Bitcoin v prevari

Običajno se zdi “diverzifikacija” precej soliden naložbeni nasvet. Nikoli ne vložite svojega denarja v eno zalogo ali celo v eno industrijo.

Navedeni smo, da svoje prihranke razširimo in pustimo, da rastejo, kar dobro deluje na reguliranih trgih, kjer lahko vlagate v indeksne sklade, sledilce ali se razširite okoli priljubljenih indeksov. Regulatorju lahko zaupate, da je (večinoma) le seznam delnic družb, ki poslujejo v dejanskem poslu, ki so bile preverjene in odobrene za uvrstitev na seznam. Če je nekaj na seznamu, je tudi merilo za ugled delnic, obveznic ali drugega vrednostnega papirja.

V svetu kriptovalut lahko vsak ustvari kripto valute ali sproži “začetno ponudbo kovancev” (ICO), in mnogi prevaranti to uporabljajo v svojo korist. Vložijo veliko denarja v oglaševanje in trdijo, da gradijo “naslednjo veliko stvar” in obljubljajo visoke donose.

 • Prepričajte se, da razumete izdelek, ki ga kupujete, vključno z njegovo tehnologijo, ekonomičnostjo, ustanovno skupino in predpisi okoli nje
 • Uporabite izdelek, v katerega ste vložili. Ali deluje? Ali ima hrošče? Vam je koristno?
 • Bodite previdni pri velikih zahtevkih in obljubah o vračilu
 • Kaj se zgodi, če naložba na koncu ne uspe? Boste izgubili ves svoj denar? Vam bo finančno v redu? Ali boste lahko plačali vse račune?
 • Bodite zdravi, ostanite topilo Bitcoin

  Kriptovalute so še vedno nove in v razvoju. To je obdobje divjega zahoda nove dobe financ, kar pomeni veliko priložnosti in veliko tveganje. Pomembneje kot običajno je ostati buden, paranoičen in sumljiv.

  • Zavarujte svoje bitcoine
  • Zavarujte računalnik
  • Ohladite glavo
  • Ostanite potrpežljivi
  • Bodite konzervativni pri svojih naložbah
  • Nasveti o naložbenih nasvetih podjetij VPN ne jemljite preveč resno
  Kako bi lahko izgubil vse z Bitcoinom
  admin Author
  Sorry! The Author has not filled his profile.