Kako obdariti Bitcoin tega božiča

Kako podariti Bitcoin kot darilo

Potrebujete zapoznelo, last minute božično darilo na poti? ExpressVPN vas je zajel!

Bitcoini ne obstajajo v fizični obliki (nekateri pravijo, da sploh ne obstajajo!). V praksi so to le številke v razdeljeni knjigi, imenovani The Blockchain.

Kljub temu vsi govorijo o njih. Od finančnih časopisov do dnevnih novic, Bitcoin zagotovo ustvarja veliko glasnosti. Vsak ima svojo zgodbo o tem, kako so vstopili, zunaj ali čutili, da so zamudili blaznost.

Zakaj torej ne bi darili Bitcoin kot darilo? Ta vodič vam pove, kako.

1. korak: Ustvarite Bitcoin denarnico

Če vaš stik že ima Bitcoin denarnico in poznate njihov naslov, je obdarovanje Bitcoina nepomembno. Bitcoin morate preprosto poslati na naslov, ki vam je bil dan. Končano.

Toda večino časa vaš prijatelj ali družina ne bo imela denarnice za Bitcoin, zato jih boste morali ustvariti.

Poiščite denarnico, ki bi jim morda ustrezala - če imajo telefon Android, lahko izberete naš seznam najboljših denarnic za Android. Če uporabljajo iOS, imamo tudi seznam za to. Če uporabljajo računalnik ali ne poznate njihove platforme, se lahko odločite za denarnico Electrum ali Copay.

Poimenujte novo denarnico po prijatelju in ustvarite rezervno seme.

To seme, običajno 12 ali 13 besed, lahko napišete in obdarite z veliko voščilnico!

2. korak: Pojasnite, kako deluje Bitcoin in kako unovčiti darilo za Bitcoin

Nikoli ni smiselno ustvarjati zasebnih ključev Bitcoin v imenu nekoga drugega. To je varnostno tveganje in zahteva, da ljudje zaupajo v informacijsko varnost drug drugega, kar je nepotrebno in poveča napadalno površino za vsakogar, ki poskuša ukrasti vaš denar.

Namesto tega bi upravičenec do vašega darila moral ustvariti svojo denarnico na platformi, ki jim je všeč in ji zaupate, unovčiti vaše bitcoine in jih prenesti v svojo denarnico..

Če želite to narediti, boste morda morali napisati korake, potrebne za unovčenje Bitcoinov, ki so lahko videti nekako takole:

  • Prenesite aplikacijo Bitcoin denarnice, ki jo nameravajo uporabljati
  • Ustvari novo denarnico in varnostno kopirajte novo semensko frazo
  • Prenesite denarnico, s katero ste ustvarili darilo
  • Ponovno obnovite nadarjeno denarnico
  • Prenesite bitcoine v novo ustvarjeno denarnico v aplikaciji po njihovi izbiri

Bi morali podariti darilo s pogoji?

Resda se mnogi vaši prijatelji in družina morda zdijo, da so bitcoini brez vrednosti, tulipanska manija ali mehurček zaradi propada..

Pogosto, ko je bitcoine podarjen kot darilo - še posebej, če gre za majhen znesek -, upravičenec pozabi nanj ali hrani kovance na negotovem mestu (na primer v e-poštni nabiralnik, nabiralnik ali spletna storitev zapisovanja).

Ko pa se cena Bitcoin poviša, si bodo vaše velikodušno darilo zapomnili le, da bodo odkrili, da je izgubljen ali ukraden. Razočaranje in razočaranje bo vaše darilo verjetno spremenilo v stresno izkušnjo, za katero si želite, da je niste storili.

Namesto tega je dobro, da darilo ustvarite „pogoje“. Lahko na primer navedete, da imajo upravičenci le 2 do 12 mesecev, da unovčijo svoje bitcoine, nato pa jih boste prejeli nazaj. In njihova izguba (bah humbug)!

Če groziš, da boš priklical Bitcoin, je zelo pomembno razložiti, kako delujejo ključi in kako lahko "prevzameš" Bitcoine, ki si jih nadaril. V nasprotnem primeru se lahko zdi zelo nenavadno, če darujete neprecenljivo nepovratno kriptovaluto in jo lahko vzamete nazaj.

Uporabite Bitcoin za nakup pravega darila!

Če želite govoriti o Bitcoinu, obenem pa želite podariti nekaj resničnega, razmislite o nakupu nečesa z Bitcoin-om.

Še vedno pa lahko nenamerno omenite, da ste ga kupili seveda z Bitcoinom. Če se bodo vaši prijatelji ali družina radi pogovorili, vas bodo zagotovo vprašali o vaših izkušnjah, vse brez pritiska, da bi se morali neposredno spoprijeti s tehnologijo in tveganji..

Kako obdariti Bitcoin tega božiča
admin Author
Sorry! The Author has not filled his profile.